Een item over eten, sporten, suikers vasten en nog wat...

Op dit moment ben ik aan het boek „The Paleodiet” aan het herlezen van Loren Cordain en Joe Friel over goede voeding en sporten. Met name voor duuratleten. Wat je in bepaalde opbouw-herstelfasen moet eten om zo goed en snel mogelijk te prepareren en te herstellen voor en na wedstrijden. Zal daar binnenkort meer over schrijven, maar door het lezen kwam ik andere artikelen en filmpjes tegen die er zijdelings veel mee te maken hebben. En dat wou ik natuurlijk graag delen!

Via via kwam ik op het spoor van sportvasten. Een bijzondere aanvulling en misschien wel een verder uitwerking van het Paleodieet? Op de website kun je onder andere 2 artikelen downloaden waar het idee van het sportvasten wordt uitgelegd. Eén artikel, een column eigenlijk van de bekende psycholoog Bram Bakker en een artikel uit Wieler Magazine. Ben van plan om me er dieper in te duiken en waarschijnlijk om het ook zelf uit te proberen. Tenslotte altijd nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen.
Ook heel goed bruikbaar en handig op de website is „de Maaltijdmaker”, hier kun je zelf een recept samenstellen die meer of minder gezond is volgens de opvatting van Sportvasten.

Een ander verhaal wat er alles mee te maken heeft, wat bovenstaande dus juist probeert te vermijden van het effect van een koolhydraatrijk dieet met name van suiker, en vooral fructose. Het schijnt niet echt gezond, zelfs een „poison” te zijn. Zoals je kunt zien in het verhaal van Prof. Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, „explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin”.


blog comments powered by Disqus