Sinds vorige week kun je mijn blog vinden op Arnhem Direct over hardlooproutes!

Sinds vorige week kun je mijn blog vinden op Arnhem Direct over hardlooproutes!

Vorige week is mijn eerste blog met bijzondere looproutes in en rond Arnhem "on-line" gezet bij Arnhem Direct. Als je nog niet weet wat Arnhem Direct is, hier is een stukje uit hun Redactie statuut, maakt alles meteen duidelijk:

Arnhem Direct is een internetplatform voor alle Arnhemmers. Een community, waarvan de actieve leden de mogelijkheid hebben om elkaar maandelijks te ontmoeten. Naast de samenbindende factor is het nieuws uit de stad ook een belangrijke pijler. Arnhem Direct heeft de ambitie om de functie te hebben van een publieke omroep, en schuwt daarom in principe geen enkel onderwerp. Diversiteit en het bereiken van zoveel mogelijk Arnhemmers staan daarom voorop.

Mijn eerst bijdrage ging over het eerste vaste rondje wat ik jarenlang gelopen heb toen ik kwam wonen in Arnhem. Het rondje heeft alles wat hardlopen in en rond Arnhem bijzonder maakt, de prachtigste omgeving - Warnsborn - hoe kan het ook anders, heuvels, bos, hei, statige bomen-lanen, weelderige weilanden en een prachtig landhuis.

IMG_0510


Je hebt hier de link naar mijn blog op Arnhem Direct: de http://bit.ly/LooproutesArnhemDirect

Om een zo goed mogelijk overzicht van de route te geven ben ik verder opzoek geweest naar welke App de route het beste kan weergeven en ook kan delen met anderen zodat die via hun iphone of ander slim telefoontje de route kunnen lopen. Heb zo een heel goed programma ontdekt waar je zeer precies de route in kunt tekenen en de afstand kunt meten.Dit programma heet
http://www.gps-sport.net kwa lay-out een beetje ouderwets maar fantastisch als je zelf een route wilt vastleggen of uitzetten. En je kunt er ook nog foto's inzetten. Uiteindelijk heb je een zeer compleet geheel. En o ja, je kunt het ook nog opslaan als een gpx bestand en dat weer inladen in andere app's, Alleen nog niet ontdekt hoe je het op je Phone zou kunnen inladen en na kunt lopen. Kom ik vast nog tegen...!

Route-Plannerkl

Een ander nadeel is dat het nog niet werkt op een Iphone, deze mogelijkheid komt waarschijnlijk binnenkort nog uit. Dat hou ik dus in de gaten, wat wel heel bijzonder vind en mooi, is, als je op een fotopictogram van een foto op de route klikt, wordt eerst een klein kaartje met tekst getoond, klik je daar weer op de foto krijg je dit scherm:


Fotosequentieroutekl

De animatie van alle foto's (start als je op de groen "loop" knop klikt) terwijl de pion over de route schuift, je ziet dus waar de foto gemaakt is en ziet dus op de juiste plek de omgeving. Tenminste als alle foto's goed zouden staan. Sommigen staan net een beetje verkeerd. Maar ik vind het prima zo. En als laatste je kunt het ook op je website inbedden.
Zoals je ziet!Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

blog comments powered by Disqus