Je loopsnelheid en je gewicht. Hoe meer of minder lichaamsgewicht invloed heeft op je loopsnelheid!

Afgelopen dagen heb ik een kleine "Twitter" discussie gehad met Rob Croonenberg. Rob is ook hardloper en heeft op zijn blog een artikel geschreven over zijn vooruitgang in tijd van de 10 van Alphen. Dit jaar liep Rob 3 minuten sneller in Alphen. Hij schreef dat dat vooral kwam door zijn betere training en aan het eind noemde Rob ook dat hij 5 kilo lichter was geworden. Zo stond het op Rob zijn blog:

Mijn aangepaste training heeft kennelijk gewerkt en ik wil je graag vertellen hoe ik me de afgelopen vijf maanden heb voorbereid. Wat heb ik anders gedaan? Ik heb me gefocust op techniek, intensiteit en kracht. Mijn trainingsafstand en frequentie zijn hetzelfde als voorheen. Drie tot vier keer per week zo'n 10 km per training. Tijdens de editie van 2011 zeulde ik ook nog eens 5 kilo minder mee. Dat scheelt natuurlijk ook. Ik wil wel meteen opmerken dat ik het grootste gewichtsverlies te danken heb aan een ander eetpatroon en niet door het hardlopen. In een volgend blog ga ik hier dieper op in. En hier het blog van Rob!

Mijn reactie via Twitter:

apCroonenberg

Vanzelfsprekend reageerde Rob ook weer en zo discussieerden we via twitter!

VervolgRobCr

By the way! Je moet de tweets wel van beneden naar boven lezen, de laatste staan in de tijdlijn bovenaan op Twitter. En zoals je leest had ik een ander stuk gevonden waar ongeveer het zelfde beweerd werd. Heb naar die website ook een email gestuurd of zij weten waar je verder wetenschappelijke onderbouwing voor deze theorie kunt vinden. Zodra ik meer hoor of meer weer laat ik dat natuurlijk weten. Maar wie weet weet jij daar wel meer van! Laat maar horen zou ik zo zeggen!

De website van runinfo met hun mening over loopsnelheid en lichaamsgewicht.blog comments powered by Disqus