Bas en Ronald en de Diepenveense Midwinterloop

Kou, mooi parkoer, erwtensoep en bier

Ronald en Bas hebben afgelopen zondag meegedaan aan de Diepenveense Midwinterloop. De loop vlakbij Deventer werd voor de 36e keer georganiseerd en deed dit jaar zijn naam weer eer aan. Met een temperatuur van -5 en een stevige oostenwind voelde het aan als -10 of zelfs lager.
MidwinterloopDiepenveenstart
Voor de start van de Midwinterloop.
Om 13:00 uur startte de midwinterloop voor de ouderen, van Loopgroep Warnsborn liep Ronald liep de 15 kilometer en Bas de 10 kilometer. Het was een zeer mooi parcour maar door de winterse omstandigheden redelijke zwaar, maar de beloning aan het eind was een geweldige stimulans.
MidwinterloopDiepenveenBas
Bas, helemaal rechts in het rood, net gestart op de 10 km!

Ronald wist een tijd neer te zetten van één uur en achttien minuten. Waarbij moet worden opgemerkt dat Ronald nog een extra rondje heeft gelopen om de voetbalvelden om op de geijkte vijftien kilometers te komen. Bas heeft een tijd kunnen neerzetten van 52 minuten en 13 seconden.


Ronald deelt ook zijn positieve ervaringen met een belangrijke mededeling voor jullie allen!

Het was een prachtige loop. En dankzij een goede set kleding niet te koud, niet te warm. Drie fu-shirts (waarvan een met lange mouwen) + windjack + muts + wollen handschoenen. Dikke loopbroek. Een fraaie hartslag (gem. 146) en een mooie route.
En na nog een extra (2e) rondje rond het veld telde ik precies 15,01 km en een gem. tempo van 5:13 min/km.
Oftewel 1:18:17. Zeer tevreden. En na afloop een biertje en een heerlijke beker snert in een gezellig clubhuis.
 MidwinterloopDiepenveenRonald
Ronald op weg voor z’n 15 km. ± 3e van rechts, rood trainingsjack, groene puntmuts!

Een herhaling (in groter gezelschap) zeer de moeite waard. En de leiding had de wind er goed onder en de sneeuw goed in de hand. Het begon nl. pas te sneeuwen nadat vrijwel iedereen binnen was.

Dus je leest het, volgende jaar wil Ronald niet alleen met Bas lopen, maar ook nog meer van jullie meehebben naar de midwinterloop! En dit kun je dan na afloop leuk combineren!
SnertEnBierNaAfloop

blog comments powered by Disqus