Drie keer Sneeuw!

Na twee weken sneeuw hadden we voor het eerst een training, dachten we, zonder sneeuw. Maar nee. Precies tegen half negen trok een bui vol met natte sneeuw over Warnsborn. En liet zijn inhoud pardoes vallen op de doorzetters van de zaterdagbeginners die weer voor de derde keer door de sneeuw heen moesten rennen. En dat zonder klagen, integendeel, i.p.v. klagen werd er genoten van het weer prachtige wit geworden Warnborn. Daarom extra aandacht voor deze helden, op de foto’s op het moment dat het al hard begon te sneeuwen maar Warnsborn nog wit moest worden. Bij de tweede sneeuwde het al zo hard en zo donker dat het niet lukte om een scherpe foto te maken.
nattesneeuw1nattesneeuw2
Wordt het nog een vierde keer met sneeuw? In mijn tuin is al een voorjaarsboodschapper te zien, de bloeiende Winterakoniet. Dapper deze en vooral vorige sneeuw en vorstperiode overleefd en nu, zoals de Winterakoniet eigen, op bescheiden wijze de lente aankondigt. Dus je zou zeggen: Nee, maar al googlend naar winterakoniet kwam ik ook tegen:
Lente-

„In een winter zonder noemenswaardige kou kunnen de winterakonieten al begin januari in bloei staan. Reken er echter niet op, dat dan het voorjaar al begonnen is, want niet zelden kan er in februari nog weer een dik pak sneeuw liggen. Als voorjaarsboden moet u de winterakonieten daarom maar niet hoogachten”-uit www.neerlandstuin.nl-.


Ach, de nu al geharde lopers van de erg vroege zaterdagochtend zal het vast "koud" laten. Lopen vast gewoon door!
blog comments powered by Disqus