Eerste sneeuwtraining van de winter '12/'13!

De dagen worden korter, de temperatuur steeds lager en nu wordt ook het landschap steeds witter. Dus de kans dat trainen deze week op de baan van Papendal wel eens moeilijk kon worden werd steeds groter. Op donderdagavond heb ik dan ook samen met Sietske de baan uitgeprobeerd. En hoewel hij zorgvuldig geveegd was begon hij achteraan in de bocht al helemaal op te vriezen. En dat betekent natuurlijk dat je daar niet voluit kunt lopen. En laten we daar nou net voor op de baan gaan trainen. Dus besloten we om maar een mooie sneeuwloop door de bossen van Warnsborn te gaan doen. Nog wel snel voor oudbekenden van Sietske, waarmee ze vroeger samen met Henk Jan op de atletiekbaan van Hong Kong trainden, een foto gemaakt zodat Sietske kon laten zien aan hun hoe onze baan er nu uit ziet. Zo mooi sprookjesachtig zal de baan in Hong Kong er niet gauw bij liggen. Altijd leuk om te delen! En jaloers te maken, hoewel .... we hebben er nu dus niet op getraind en een atletiek baan met ± 20 graden is natuurlijk ook niet verkeerd. Wie zou er jaloers moeten zijn....?
BaanPapend6dec12
Door het weer en de kans op bevriezing durfden veel lopers niet te komen en was de opkomst niet groot. Winterbanden moet je toch veel sneller onder je auto moeten doen enz. We waren dus met maar 6 lopers, dus Sietske van de dinsdaggroep, Eric, Arnout, Willem en Bjorn die een keer kwam kijken bij Loopgroep Warnsborn.

We zijn eerst langs de Koningsweg tot net voor de snelweg gelopen en daar zijn we overgestoken de Harderwijkerweg op richting Warnsborn. Bij Warnsborn zijn we, een wandelend doorgestoken over de hei naar het deel van de Bakenbergesweg dat tussen Hotel Warnsborn en de Pannekoekenboerderij ligt. Was even lekker bijkomen en genieten van het mooie sneeuwlandschap en de sterren aan de hemel. En een goed moment om Arnout bang te maken voor de wilde zwijnen. Happy en andere wilde beesten.
Net voordat we de Bakenbergseweg opgingen zagen we al in de verte Hotel Warnsborn liggen, het theehuisje en de zichtlaan naar het Hotel, en zo'n 10 minuten later zagen we het hotel aan de voorkant toen we bijna op de Amsterdamseweg waren.
Deze weg hebben we als laatste genomen richting Papendal, konden liefhebbers voor een wat snellere tempo, in twee delen wat harder lopen. Na meer dan 11 km waren we daarna weer terug op Papendal. Een bijzondere winterloop rijker.
routeLGWB6dec
Daar hebben we nog genoten, van natuurlijk warme thee, pepernoten die de Sint nog voor de diehards had achtergelaten en omdat het de eerste sneeuwtraining was van deze winter, afgesloten met Glühwijn! Niet teveel natuurlijk want we moesten nog autorijden en je weet maar nooit met dit weer.....

blog comments powered by Disqus