Koning_Wintertijd

Zaterdag 8 december werd, zoals de NRC het noemde: "Eerste nacht met strenge vorst-daklozen massaal naar opvang".
dakloos_schaap
Laten ze deze dakloze vergeten zijn, of was hij te vies? Schijnt dat zij, neem aan dat het een zij is, niet veel last van de kou heeft. En dat hadden m'n helden van de beginners ook niet. Want koud was het, je ziet hier hoe de Hoge Erf van Warnsborn er net voor half negen er uitziet.
IMG_1526
Het was nog net niet zo koud als in het begin van het jaar, zoek de verschillen tussen 8 december, -12° en 4 februari -20°. Het meest grote was natuurlijk dat het op 4 februari de training niet doorging. Echt te koud. Door de omstandigheden melden de lopers wel één voor één. Als eerste was Dorien, en lopend naar de Oranjerie zagen we Margaret aankomen lopen. Terug richting de camping zagen we eerst Jan-Martin aankomen fietsen en even later gevolg door Remke. Even later zou Yee Mi zich over de telefoon melden, dus we hebben we haar ook opgehaald voor we aan ons rondje door de sneeuw begonnen.
IMG_1530
Hier lopen we op de "kop" van de Hoge Erf, met mooi uitzicht over het dal. Yee Mi moest zich nog melden. Na het telefoontje van Yee Mi, hebben we haar opgehaald en zijn we begonnen aan ons grote sneeuw ronde. Was van plan om het rondje Lichtenbeek/atelier Klaas Gubbels te gaan lopen. Het rondje van 2 kilometer. De sneeuw was op de weilanden een stuk hoger en liep zwaarder dan we verwacht hadden dus hebben we de route aangepast. Door Boschveld heen, langs het theehuisje naar de Schelmseweg. Daar was op de fietspaden natuurlijk gestrooid en konden we prima lopen richting Amsterdamseweg. Daar de weg overgestoken en terug gelopen naar mijn fiets voor de thee. Staken dus De Hoge Erf over wat prachtige plaatjes opleverde.
IMG_1531IMG_1533IMG_1536IMG_1539IMG_1542
Bij de 10.00 uur groep was de opkomst minimaal, dus heb ik zelf het rondje Bram Som/Arnout Okken gelopen. Kijken of er nog wat moois te fotograferen valt met m'n Iphone. Zoals je ziet ........
IMG_1548IMG_1550IMG_1553IMG_1562
blog comments powered by Disqus