Lau - Strava - NRC

Geregeld vragen die gezellige, fanatieke lopers van Loopgroep Warnsborn aan elkaar en aan mij, welke app gebruik jij nu? Tot nu toe gebruik ik altijd Run.Gps. Wel een betaalde app, zo’n € 8, Maar met het grote voordeel, als trainer vind ik dat erg belangrijk, een fantastische mogelijkheid om voortijd de route te kunnen plannen. Het heet, hoe kan het ook anders: RoutePlanner. Vooral als je hem rechtsboven op de „OSM” kaart zet. Kun je heel gedetailleerd op de kaart de route uitzetten. Maar nu is er dankzij de NRC en vooral door Laurens ten Dam, de huidige nr. 6 in de Tour een grote concurrent. De NRC plaatst nl. elke dag een stukje van Laurens en een link naar de pagina van Laurens op Strava. Op de pagina kun je de gereden route, de hoogte verschillen, de hartslag en de snelheid zien die Laurens gereden heeft. Ben er net mee begonnen, met de gratis versie en weet vast nog niet alles, maar een heel belangrijke pluspunt is dat je het gelopen (in Laurens geval, gefietst) en vastgelegd traject kunt opdelen in segmenten. Volgens mij kan dat niet met Run.gps.
Hier alvast een kaartje van Laurens tijdrit van woensdag 10 juli en het resultaat op Strava:
Laurenstijdrit
Nu drie maal gelopen met de app van Strava en van de laatste training heb ik de versnellingen (de training was een 4 minuten loop in IL met een steeds korter wordende pauze) in 8 segmenten opgedeeld. Hier het resultaat op Strava.
AlleSegmentende4e4min
Zoals je aan de tijden ziet, het is nog niet helemaal exact want dan zouden alle 8 precies 4 minuten moeten zijn. Maar toch een goede benadering, je kunt je tempo terughalen wat je daar gemiddeld hebt gelopen en natuurlijk het dalen of stijgen. Met name leuk, en dan kom ik weer terug te op „Lau”, als je de bergen ingaat. Zoals de fenomenaal gereden etappes is de Pyreneeën. Hier de eerste rit in de Pyreneeën, met aankomst bergop.

Nu al benieuwd naar zondag als de Mont Ventoux beklommen wordt. Wordt vast vervolgd!



blog comments powered by Disqus