Prettige Kerstdagen!

Een Kerstgroet van Loopgroep Warnsborn, met een hele speciale Kerstkaart. Heeft niets met Kerst te maken, tenminste zolang je niet op het zuidelijk halfrond woont, maar wel met hardlopen, buitenzijn en gezond bezig zijn. Na de Kerst is het tenslotte weer snel voorjaar. En lopen we, net als op het schilderij, weer door de groene weiden van Warnsborn.
Maar eerst ga ik, deo volente, op 2e Kerstdag dit schilderij in het echt bekijken. Het is namelijk te zien op de expositie "De Sovjet Mythe" in het Drents museum in Assen. Leuke combinatie trouwens: deo volente en Sovjet Unie. Happy
Sovjet-Mythe

Misschien kom ik je nog tegen in Assen, anders tot op de 3-kerstdagloop, de oliebollentraining, en/of op de trainingen in het nieuwe jaar!
Счастливого Рождества!, Albert

Voor wie iets meer over de tentoonstelling wil lezen.....

Voor de Kunstliefhebbers nog wat informatie over de tentoonstelling:

Voor het eerst in Nederland toont het Drents Museum een uitgebreide selectie van de meest indrukwekkende en kenmerkende kunstwerken die in de Sovjet-Unie ontstonden onder de dictatuur van Josef Stalin. De tentoonstelling ‘De Sovjet Mythe. Socialistisch Realisme 1932 -1960' omvat circa 70 schilderijen die de Sovjetmaatschappij idealiseerden. In de nieuwe museumvleugel zal  monumentaal en dramatisch werk te zien zijn van kunstenaars als Alexander Deineka, Alexander Samokhvalov, Isaak Brodskij, Arkadi Plastov en Kazimir Malevtsj. Eén van de topstukken is het werk ‘On peaceful fields‘ van Andrei Mylnikov uit 1950 met een imposante afmeting van twee bij vier meter. De schilderijen zijn afkomstig van het State Russian Museum in Sint Petersburg, dat de grootste en meest belangrijke collectie op dit gebied beheert.


blog comments powered by Disqus