Een teek? Pak 'm beet!

Eindelijk wordt het echt voorjaar en gaat eindelijk de temperatuur omhoog. Harstikke fijn! Zeker, alleen wij zijn niet de enige die dat zo vinden. Ook die kleine rotbeetjes genaamd teken houden ervan. Dus belangrijk om daar weer even stil bij te staan. Allereerst kun je hier het filmpje vinden wat ook op de website staat van de tekenradar. Ook kun je daar nog steeds ivm met onderzoek een teek opsturen als die zich heeft vastgezogen in je huid. Maar eerst het filmpje.
Een vorig blog heb ik het volgende al geschreven:

Ook is er door het RIVM een leuk computerspel gemaakt: Teek Control, volgens mij het allereerste spel dat ik op mijn computer heb gespeeld!

Teken!
We trainen in een zeer mooie omgeving maar waar wel helaas wel veel kleine erg vervelende beetjes voorkomen, nl. Teken.
Controleer altijd na afloop van de training op teken, ik heb zelf meetal een tekentang bij mij, die kun je natuurlijk altijd gebruiken om ze te verwijderen. Mocht er 1 pas later ontdekken en heeft die zich op je huid vastgezet, verwijderen hem zosnel mogelijk. En maak een notitie op je trainingsschema wanneer je hem ontdekt hebt. Dit i.v.m. de mogelijk 1e fase van de ziekte van Lyme die je door deze beestjes kunt krijgen. Hou de 2 volgende weken en eventueel iets langer in de gaten of je op die plek geen rode kring krijgt. Zo ja, dan is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk en moet je een antibiotica kuur krijgen. En voor de zekerheid, bij keuringen ook zoals bij een sportkeuring laat ook altijd onderzoeken naar de ziekte van Lyme. Er is ook een website: Tekenradar.nl en daar heb ik ook een e Teken tip van Rudie">blog aangeweid! En als allerlaatste een grote brochure (uit 2009) over dit onderwerp.
blog comments powered by Disqus