De 2e les, accent op langmaken

Het geheim van hardlopen.


Elke week gaan we in op een speciaal onderdeel van hardlopen. Deze week was Jaap die een belangrijk onderdeel behandelde:

Jaap:

"Het geheim van hardlopen is eigenlijk heel simpel: je moet gewoon zo snel mogelijk de ene voet voor de andere zetten!
Om dat te bereiken zijn er twee dingen belangrijk: een hoge pasfrequentie en het op tijd naar voren brengen van je voeten.
Een hoge pasfrequentie kan je bereiken door jezelf te leren met zo’n 80 passen per minuut te lopen, dat is voor de meeste mensen prima. Voor het goed naar voren brengen van je voeten kan je investeren in: goed rechtop lopen, gebogen ellebogen die parallel aan je lichaam zwaaien, en je knie van je voorste been voldoende heffen bij het lopen, je voet komt vanzelf mee.
En des te sterker je rompspieren zijn (‘core stability&rsquoWinking des te makkelijker wordt het om efficiënt hard te lopen".


Als voorbereiding liet Jaap eerst verschillende oefeningen doen. Om later veel van wat we in die oefeningen gedaan terug te laten komen in de loopscholing. En uiteindelijk toe te passen in de kern van de training.Volgende week gaan we wat we deze week hebben opgebouwd verder uitwerken met aandacht aan loopfrequentie en de kracht van de gedachte.
Als je alvast verder wilt verdiepen op de loopstijl die we willen overbrengen kun je veel informatie vinden op deze website, daar wordt natuurlijk lopen, pose-techniek en Chi-running uitgelegd. Deze wijze van lopen komt grotendeels overeen met de loopstijl die Loopgroep Warnsborn probeert over te brengen.

En in deze animatie kun je het verschil zien tussen de oudere stijl van hardlopen, door het maken van lange passen met een lage pasfrequentie en het lopen in een hoge frequentie met korte pas.

blog comments powered by Disqus