Training morgen in de sneeuw!

Ik heb vandaag aan het eind van de dag even gekeken hoe het er uitziet in Warnsborn. En, kan ik zeker zeggen, sprookjesachtig! Hoe mooi alvast de eerst foto's, probeer later nog wat extra foto's te laten zien. Maar ik kan me voorstellen dat je als beginner en iets minder ervaren, vraagtekens hebt bij dit weer of je dan wel moet lopen. Kan ik me goed voorstellen, twijfel je, of vind je het niet veilig, sla deze keer gewoon over. Volgend keer beter. Voor de mensen die het juist wel zien zitten wel even een paar tips.

Heb je geen winterbanden op je auto, misschien niet echt nodig maar voor de zekerheid zou ik deze keer de auto op de parkeerplaats rechts van de camping zetten. Dus niet te ver doorrijden. Vanaf deze parkeerplaats is het zo'n 5 á 6 minuten lopen tot aan de Oranjerie. Maar hoef je tenminste niet de hele steile helling van het pad naar en van de Oranjerie te nemen. Denk dat dit het meest cruciale punt op je route zou kunnen zijn.

Toen ik tegen 18.00 weg ging bij Warnsborn, was de weg prima te berijden, maar begon het ook al flink hard te vriezen. De kans is groot dat sommige delen morgen toch door opvriezing, zeker tussen 8.00 en 8.30 uur, glad kan zijn. Dus voorzichtig met het gas!

Wat betreft de route, zal zoveel mogelijk kiezen voor een mooie route door de sneeuw over zo goed mogelijk begaanbare paden. En vertrouw je de ondergrond minder goed, gewoon je tempo aanpassen! En overgaan in wandelen.
En vast overbodig, maar zoals het staat in de inschrijving, loop je voor je eigen risico, maar desalniettemin zal ik natuurlijk zoveel mogelijk doen om dat risico zo klein mogelijk te houden. En, na de 2 afgelopen jaren met lange periode van sneeuw, heb ik met al mijn groepen steeds doorgelopen zonder problemen! Dus ook niet teveel zorgen maken en tot morgen en genieten!
blog comments powered by Disqus