Hoe kan dat nou?

banner3eKerstdagloopHoe kan dat nou? Op de zwaarste heuvel van de Derde Kerstdagloop denk je dat er zwaar wordt afgezien dus ik was in de veronderstelling dat ik vooral zwaar afzien zou kunnen vastleggen op de foto. Nou kijk zelf maar, wat ik vastlegde waren vooral blije, lachende gezichten. Ik werd er zelf ook helemaal blij van. En... er is ook nog een vriendschap voor het leven gesloten, tenminste daar leek het wel op!

Hier alvast één foto, voor de uitslagen, en de uitslag van een week eerder van Goos (geliefd oud Loopgroep Warnsborn loper!) op de Dijkencross van Pannerden, en van Marilene en Bas op de Brink tot Brink loop in Deventer, dat zie je als je verder kijkt!

En de uitslag van Goos en Ronald op de 3e keer van de Pannerden Dijkencross.

3eKerstdagloop15-16Lees meer ...
Comments

Prettige Feestdagen en een goedlopend 2016!

Kerstkaart2015LGWB
Comments

Ameland, Rotterdam en Oosterbeek

Ameland
21 km wedstrijd- en prestatieloop Ameland

Was Susan vorig jaar (of was het al een jaar eerder?) op Terschelling voor de 21 km. van de Berenloop, ging die niet door. Misschien dat Susan hierdoor dit jaar uitweek naar Ameland? In ieder geval ging deze wel door. En finishte in een mooie tijd!

Susan
01:51:29

bruggenloop
Bruggenloop Rotterdam

Jan Pieter is nog maar kort geleden verhuist uit Rotterdam naar de mooiste stad van Nederland. De stad met die fijne heuvels, dus even terug in Rotterdam vormde de bruggen in Rotterdam dan ook geen probleem. En, volgens Jan Pieter zelf, was ie op deze 15 km. sneller dan op de Zevenheuvelenloop. 2 seconden! Happy Mooi gedaan Jan Pieter!

Jan Pieter 01:13:54

StuJoz
StuwwalTrail Winter Oosterbeek

Voor het eerst in haar leven heeft Jozien een trail gedaan. En volgens mij is er meteen aan verknocht! Zeker als je de foto ziet met de enthousiaste Jozien. Wel moest ze af en toe klimmen en dalen met de handen. Vandaar dus die handen ... Happy En trouwens gefinisht met een geweldige tijd op de 20 km. Dan is een tijd, op een trail, van iets meer dan 2 uur beslist niet slecht! En naast haar de dame die 2 werd bij de dames! Misschien wel familie.

Jozien
02:04:07
Lees meer ...
Comments

Etentje dinsdaggroep bij Goed Proeven, Klarendal.

goedproevenHet is alweer een tijdje geleden dat we met de dinsdaggroep een bijzonder geslaagd, gezellig en lekker etentje hebben gehad bij "Goed Proeven" in Klarendal. Op de foto's die Mirjam en ik daar hebben gemaakt is dat ook duidelijk te zien. En het viel me op de dat de Iphone 5 van Mirjam een stuk betere foto's maakte dan mijn Iphone 4 Sad .
Hier alvast 2 foto's!

totaal2 totaal5

Alle andere foto's kun je hier vinden. Veel kijkplezier, met groetjes, Albert
Comments

Montferlandrun en Horaloop

kasteel
Ik kon niet veel deelnemers vinden die meeliepen met de Montferlandrun. Iedereen was vast nog aan het nagenieten van al die prachtige kado's van Sint de avond ervoor Happy Want tot heden kom ik niet verder dan twee, namelijk Herbert en Stephanie.
Stephanie deed de 7,5 km en Herbert deed het dubbele. De uitslagen:

7,5 km Montferlandrun:
Stephanie
: 46:09

15 km Montferlandrun:
Herbert
: 1.12.20
Willem 1.20.12
Jolanda 1:21:39
Herman 1.26.07

Trouwens vorige week liep Bjorn al op de 10 km. van de Horaloop in Ede een mooie tijd! 49.49!Lees meer ...
Comments

Dinsdaggroep checkt Stationshal Arnhem.

StationArnhem5small
De dinsdaggroep heeft de nieuwe stationshal gekeurd. En heeft het goed bevonden. Besloten is dat de officiële opening gehouden wordt op 19 oktober!

De dinsdaggroep van Loopgroep Warnsborn op de trap met uitzicht in de nieuwe Stationshal van Arnhem. De dinsdaggroep van Loopgroep Warnsborn beneden in de nieuwe Stationshal van Arnhem.


Comments

Uitslag Loopgroep Warnsborners op de Zevenheuvelenloop 2015

Zevenheuvelenloop-smalZaterdag was het donker (maar dat is ook de lol ervan toch Stephanie en Gea?) en zondag waaide, nou, stormde het. Maar het was vooral een groot loopfeest.
Maar waarschijnlijk maakte de één minuut stilte voor de slachtoffers van Parijs wel de meeste indruk. Het zal er ook wel voor gezorgd hebben dat deze keer de meeste lopers met een ander gevoel op gingen in de grote hardloopmassa. Dat er toch met plezier werd gelopen kun je zien in het sfeerverslag van Losse Veter. Hier het verslag van de zondag, op de vervolgpagina het verslag van de Zevenheuvelennacht.

Sfeerverslag Zevenheuvelenloop 2015 from Losse Veter on Vimeo.


Voor de uitslag, met voor de 15 km, ook de tussentijden om de 5 km. en het filmpje van de Zevenheuvelennacht, kijk dus snel verder........ Nu ook de tijden erbij van Gea en heel enthousiast over haar haar prestatie, Stephanie: "Woehoe! 7 heuvelennacht in 40.47 gelopen. Het ging echt goed. Tempo zat er goed in". Nou dat vind ik ook! Goed gedaan! Happy Lees meer ...
Comments

Marathon Athene, Bergrace by Night en de Berenloop

bbn1kruizingsmall
Dit weekend 3 belangrijke wedstrijden. Allereerst ver weg in Athene, waar, zoals iedereen vast al weet, Jeffrey de marathon, in de meest authentieke uitvoering die van het plaatsje Marathon naar Athene heeft gelopen. De Bergrace By Night beet als wedstrijd dit weekend de spits af. Vanuit Wageningen vertrekken voor de schilderachtige finish op de met kaarsjes in jampotjes verlichte Grebbeberg. De derde, ook vreselijk populair onder het hardlopers gilde, op Terschelling hadden ze op zaterdag de kleine Berenloop en op zondag werden de grote Berenlopen gehouden, de hele en de halve.

Hier alvast een paar foto's, en als je op verder... klikt kun je ook de uitslagen zien:
JeffFin Goos JozienBramTers
Twee of misschien zelfs 3 keer de eerste. Voor Jeffrey de eerste Marathon in Athene en voor Jozien, en mogelijk ook voor vriend Bram de halve marathon maar dan op Terschelling. Vandaar de finish tussen twee zeeboeien.

Lees meer ...
Comments

Duivels, Vikings, Holten en Schoorl.

balktrail
Het was druk afgelopen weken aan wedstrijden. En kwam er op vier verschillende wedstrijden leden van loopgroep Warnsborn in actie. Dit zijn de wedstrijden:

25 oktober: Devil's Trail, Rijk van Nijmegen
Judith
Judith tijdens één van de zware klimmen.
25 oktober: Strong Viking, Spaarnewoude.

Natasvoordestart
Wat gingen zij doen?
31 oktober: Diepe Hel Holtenbergloop.
diepehel2
1 november: Duintrail Schoorl
Schoorl
Voor meer informatie en enkele foto's en video... kijk snel verder!

Lees meer ...
Comments

Marathon Amsterdam & Devilstrail

Amsterdam

Zondag was de grote dag voor Nicolien, Jurgen, Noud en Dolf. De marathon van Amsterdam. Volgens mij voor alle vier de eerste marathon, dus vreselijk spannend. En, goed nieuws, ze hebben het allemaal volbracht! Met mooie tijden. Niet alleen was ik heel tevreden over de tijden maar ook, en met name Nicolien en Jurgen, hebben dat perfect uitgevoerd, namelijk heel goed gedoseerd gelopen. De best gelopen marathons laten nl. meestal een negatieve split zien. Een negatieve split betekent dat je de tweede helft sneller loopt dan de eerste helft. Op de wedstrijdgrafieken van Nicolien en Jurgen kun je dat goed terug zien. En als je nog verder kijkt ook in de lijst met eindtijden, 5 km tijden en de tijden op de 2 halven.

JurgengrafiekNicografiek
De grafieken van eerst Jurgen en dan van Nicolien. Hoe hoger het blokje hoe sneller. Voor alle twee is duidelijk te zien dat de laatste 2 km. het snelst ging.

Devilstrail Drunen

Zondag 19 oktober was niet alleen deze wedstrijd in Amsterdam maar ook de Devilstrail in de Drunense Duinen. Daar hebben Herbert en ik aan meegedaan. Met als verrassing aan het eind een ondergelopen paardenrijbak? Wat het ook was, het was in ieder geval door een zeer dikke laag zuigende modder.

3duiveltjes2

Lees en kijk snel meer over de Marathon van Amsterdam en de Devilstrail Drunen, via onderstaande link.... Lees meer ...
Comments

Eindelijk, de bouwwerkzaamheden aan de Heilige Hartkerk

Sinds deze week kunnen we geen thee meer drinken op het pleintje voor de kerk. Eindelijk is de ombouw van kerk naar gezondheidscentrum begonnen. Had meer dan een half jaar geleden al een film gemaakt met een interview van de projectontwikkelaar en initiatiefnemer Eelco Schwirtz in de kerk. Met ook opnames van de binnenkant van de kerk. Het staat op de website van de Burgemeesterswijk maar natuurlijk hier voor jullie rechtstreeks te zien Happy.
Lees meer ...
Comments

Wedstrijden eerste helft oktober '15

Voordat de uitslagen van de volgende marathon binnenkomen, die van Nicolien, Jurgen, Nout en Dolf die alle 4 meedoen met de Amsterdam Marathon zondag 18 oktober, nog eerst de uitslagen van een aantal wedstrijden die zijn blijven liggen. Begin ook maar meteen met een andere marathon, die van Brussel. Herbmarath30km
Herbert liep op zondag 4 oktober in mooi Brussel de 42 km & 195 m. in 3.50.12. Zonder echt lange duurlopen toch maar een tijd onder de 4 uur neer te zetten, klasse Herbert. Volgens Herbert zat het venijn in de staart. En dat venijn kun je ook in de tussentijden terug vinden? De tussentijden: 10 km 51.08, Halve 1.48.46, 30 km 2.36.44. Wat zou het geweest zijn Herbert als je wel lange duurlopen had gedaan Happy Misschien volgende keer? Benieuwd Herbert! Op de foto boven, ik denk in groen, Herbert op het 30 km punt in Brussel.
posbankloop
Zelfde dag andere plaats, de trail variant van de Posbankloop, de trail een week later, ook op zondag, deed Jan Pieter mee met de trail over 7,5 km. Jan Pieter was erg enthousiast, en gaat volgend jaar zeker voor meer uitdaging op de 15 km. Het ging lekker, mooi parcours en erg heuvelachtig, volgens Jan Pieter. En hij had ook goed gebruik kunnen maken van de heuveltechtniek zoals we die sinds kort toepassen. De tijd van Jan Pieter: 00:42:06
startnrBab
Claudette loopt volgens mij het ene record na het andere op de 5 en 10 km. Op de zelfde dag liep Claudette een 5 km. in weer een supertijd: 27:27. Geen nieuw p.r. maar wel weer in de buurt van haar p.r. Op de foto (link) voert Claudette de groep aan! Een hele mooie stoere foto van Claudette. (Foto: Titus Fierkens)
Veluweloop
En zondag 11 oktober was het weer tijd voor een andere leuke loop, ook in de buurt, de Hoge Veluwe Loop. Volgens mij heeft alleen Erik meegedaan met deze loop als Loopgroep Warnsborn. Op het mooie parcours liep Erik 44:32. En misschien heeft Erik na afloop nog even een bezoek gebracht, kan dan volgens mij voor niks, aan het Kröller Muller? Wie weet......
Lees meer ...
Comments

Posbankloop 2015

Posbamk15_sfeerbreedDe laatste wedstrijd in september is al sinds jaren de Posbankloop. En het lijkt wel op of ze daar, toen ze daar mee begonnen met deze loop, meteen een abonnement hebben afgesloten op mooi weer. Dit jaar was het niet anders. Dus starten een groot aantal lopers van Loopgroep Warnsborn ook dit jaar weer met erg mooi weer. (Meer zon was af en toe zou als toeschouwer en als fotograaf best fijn zijn geweest Sad ). Over foto gesproken, geprobeerd van iedere loper van Loopgroep Warnsborn een leuke foto te maken maar helaas. Gebruik mijn camera vooral om te filmen en haast nooit om te fotograferen. En dat merkte ik tijdens de wedstrijd erg goed waardoor vele van jullie mij voorbij liepen voorbij zonder dat ik jullie kon vastleggen. Desalniettemin hier de resultaten en later de foto's die wel gelukt zijn.

Tenminste als je verder leest! Lees meer ...
Comments

Bridge2Bridge 2015

b2bbalk1
Zondag 13 september was het weer tijd voor de grootste Arnhemse hardloopwedstrijd de Bridge to Bridge. HEt zou slecht weer worden, veel buien. Nou dat viel heel erg mee. Het was zelfs eerder te mooi, lees te warm, met name voor de lopers op de 6 mijl, dan slecht. De opkomst van leden van Loopgroep Warnsborn was lekker groot. Als ik niemand over het hoofd heb gezien hebben er maar liefst 22 lopers van onze loopgroep meegedaan. Met vaak grote tevredenheid!

En een dag ervoor hadden Liesbeth, Jacob en Jan Pieter zich uitgeleefd of de Veluwe Loop. De hardloop estafette over natuurlijk hoe kan het anders, de Veluwe.

Kijk verder voor de uitslag van de Bridge 2 Bridge van 2015. Met enkele foto's! (Later meer) en reacties van lopers!.
Lees meer ...
Comments

10 in Tilburg-Bruggenloop-

startberttimmer
Voor de vele uitslagen die straks binnenkomen van de Bridge2Bridge nog even snel de uitslagen van afgelopen week. Herbert liep in Tilburg de 10 E. Mijl in de mooie tijd van 1:17:38. In Nijmegen liep Gea de Bruggenloop, in 40.48 overbrugde Gea de 7 km! Claudette ging met haar familie (ook pa en broer liepen daar!) naar Duiven voor de Bert Timmer Memorial Loop. Claudette deed daar maar 27.02 over de 5 km. Met tegenwind! Volgens mij met zelfs een nieuw pr. voor haar op deze afstand. En een hele leuke loop volgens Claudette dus ook iets voor jullie voor volgend jaar! Lees meer ...
Comments

Rozendaalse Veldloop '15

StartRozend
De eerste helling van de Rozendaalse Veldloop, met als 5de, in fel groen shirt, Herbert!

De eerste woensdag in september en voor vele de eerste wedstrijd voor na de vakantie, één van de leukste lopen in de omgeving, de Rozendaalse Veldloop. Natuurlijk deden ook lopers van Loopgroep Warnsborn mee. Met name hardlopers die in april begonnen zijn met de beginnerscursus. Voor vele van hun de eerste hardloopwedstrijd in hun leven en dus een mijlpaal in hun leven! Overigens was dit ook jaren geleden mijn allereerst hardloopwedstrijd, gelopen in het eerste jaar, 1988, dat ik in Arnhem woonde. Happy

Theenadewedstrijd
En na de pittige inspanning was er voor iedereen thee!

Voor de prachtige uitslagen van alle lopers, kijk snel verder! Lees meer ...
Comments

Een virtueel Picasso boeket als dank!

Boeket2
Door middel van een virtueel Picassoiaans boeket en dit bericht natuurlijk, wil ik jullie lieve mensen, heel hartelijk danken. Danken voor alle giften die jullie gestort hebben naar aanleiding van het initiatief van Ellen en Herbert.

Boeket


Lees snel verder.

Lees meer ...
Comments

Wedstrijden en testloop beginners in de vakantie tijd.

wedvak
In de vakantie zijn er een stuk minder wedstrijden. Maar in ieder geval 2 waaraan Warnsborners hebben meegedaan. De eerste op Vlieland, daar heeft Ronald de 10 km gelopen en oudlid Goos de 5 km. Judith en Ed vonden een wedstrijd een stukje verder weg. De Matterhorn Ultraks Trail "16K". Samen hebben ze meegedaan aan een zeer zware trail door de bergen. Uiteindelijk 17,1 km. met 1000 m. hoogtemeters.
Als bijna laatste hebben we met de beginners onze eigen niet echt wedstrijd 5 km testloop gedaan met de ex-beginners van april. Zo te zien zijn ze allemaal klaar voor de Rozendaalse Veldloop 5,5 km.
Als laatste, natuurlijk niet helemaal Loopgroep Warnsborn, maar omdat we vaak wel met Sifan Hassan het zelfde trainingsrondje gebruiken, ook de bijzondere prestatie van Sifan op de 1500 meter tijdens het WK Atletiek in Beijing. Ze veroverde daar brons maar Sifan, zelf zwaar ontevreden over haar prestatie vond dat ze daar op z'n minst zilver had verloren.

En nog 2 wedstrijden die nog net of net niet in de vakantie vallen. De eerste is Dodewaard, zaterdag 29 sept. heeft Claudette haar pr verbeterd op de 5 km. naar 26.53. Een dag later liep Jeffrey, als voorbereiding voor de marathon, de 28 km. van de N70 trailrun. Jeffrey deed er 3:20 uur over het hele zware parcours. En dat op een zeer warme dag. Goed bezig en goed onderweg voor de hele marathon Jeffrey!

Voor de uitslagen en een improvisatie filmpje van Sifan's wedstrijd, kijk verderrrrr ....r. Lees meer ...
Comments

BBQ LOOPGROEP WARNSBORN 12 JULI 2015

Barbecueblog
Ondertussen is het alweer een week geleden dat de barbecue geweest is. Voor mij in ieder geval zeker één van de hoogtepunten in het jaar. En afgaand van de reacties van de anderen was het erg lekker, gaaf, erg gezellig, op een heel bijzondere locatie en zeer geslaagd. Onder andere. Kijk anders zelf even op de foto's die Angelique gemaakt heeft en mijn korte filmische impressie Happy

BBQcomite
Het barbecue-aktiegroep, uitgebreid met Liesbeth en Jacob, onze extra hulpen op de dag zelf. Op de foto mist nog Agnes, die ook een zeer belangrijke rol voor het slagen van de barbecue heeft gespeeld.


Meer over de barbecue, kijk dan snel verder ...Lees meer ...
Comments

Safariloop als testloop

pijl
Afgelopen donderdag hebben we, vooral voor de toekomstige deelnemers op de marathon, de Safariloop als testloop gedaan. Dus een 5 km. testloop op een pittig parkoers. Dit zijn de uitslagen:

Bjorn: 23.08, niv. B1
Jan Pieter: 23.21, niv. B1/A4
Susan: 24.02, niv. B1/A4
Jurgen: 23.33, niv. B1/A4
Susan: 24.02, niv. B1/A4
Nicolien: 24.49, Niv. A4

Er achter heb ik het niveau gezet zoals dat te vinden is in het tempotabel. Ben daarbij uitgegaan dat de Safariloop dermate zwaar is dat als je dit vergelijkt met een wegwedstrijd dat je die ongeveer een minuut sneller zou kunnen lopen. Dus een correctie toegepast van een minuut. Lees meer ...
Comments

Rex is jarig!

Rexblog
Een paar weken terug op zaterdag hebben we een bijzondere "belastingfoto" gemaakt, nl van alle 2 groepen. En ik zou vertellen waarom dat ook nog in iedereen in een bijzondere positie moest gaan staan. En wat ik er uiteindelijk van zou maken. Nou dit dus:
De enige sponsor van Loopgroep Warnsborn, tevens ook deelnemer als loper van onze loopgroep is 60 jaar geworden. En de vrouw van Rex vroeg iedere goede kennis een A4'tje te maken voor Rex als bijdrage aan zijn verjaardags- en vrienden boek. Dit werd de bijdrage dus mij en natuurlijk ook van Loopgroep Warnsborn Happy

Met als extra voor Rex, een klein overzicht van de vele zaterdagtrainingen die Rex bij Loopgroep Warnsborn heeft gedaan als, al vanaf de eerste training op zaterdag, één van de trouwste lopers op zaterdag.

rexLGWBklLees meer ...
Comments

2 x een halve marathon.

Zwolle
Het parkoers in Zwolle (gedeeltelijk).
Al een dikke week geleden twee uitslagen van een halve marathon. Je zou verwachten met de tijden die ze hebben gelopen dat ze samen hebben gelopen, maar nee hoor, Willem liep zaterdag 13 in Zwolle en Herbert liep de zelfde afstand op een parkoers in Maasdijk. Op zondag. Met maar 6 seconden verschil in tijd!
Willem Duthler Arnhem1:57:43
Herbert van Kraaij Arnhem 01:57:49
Maasdijk
De weg die Herbert tijdens de halve marathon heeft afgelegd in Maasdijk
En een paar dagen daarvoor was Susan al heel goed bezig geweest in een wedstrijd alleen voor Boslui Happy, daar werd ze op de crossloop de eerste dame. Van harte gefeliciteerd Susan. Prachtig gedaan.
Boslui
De uitslag van o.a. de cross met als eerste dame Susan! Lees meer ...
Comments

Bedriegertjesloop 2015

Bedriegertjesloop

Mijn favoriete loop in de buurt van Arnhem, hij was er weer. Zelf verhinderd ivm de training aan de beginners maar had wel gehoopt op een groot aantal deelnemers van Loopgroep Warnsborn. De deelname was deze keer blijkbaar niet zo groot. Tot nu toe heb ik van twee lopers gehoord dat ze daar zijn geweest. Freek, net nieuw na de beginnerscursus op de dinsdag en zaterdag. Freek liep een mooie 34.34 (Noem dat maar eens geen mooie tijd! Happy ) de 5 km. Zelf had Freek graag sneller gewild. Lekker blijven lopen en dan volgend jaar gebeurt dat vanzelf.
Frank (zaterdag en laatste tijd af en toe donderdag) liep de 11 km. in precies 1uur en 4 min. En echt geen seconde langer! Happy Mooi gedaan Freek & Frank!
En nu bijna een week later nog een uitslag, die van Giel. Giel had ook de 11 km gedaan en liep daar de prachtige tijd van 56.min. 50. Nog later een uitslag binnen gekregen, die van Dinant (maandaggroep), Dinant deed over de 11 km. 53 min.
Lees meer ...
Comments

Stuwwalloop en de 20 van Brussel

flybysstravaStuwwal
Wat een uitdaging was die Stuwwal toch in Oosterbeek afgelopen zaterdag (30 mei). En een aantal mensen van Loopgroep Warnsborn namen die uitdaging ook aan. Wat hier en daar flink afzien was. Heb zelf ook meegedaan en kan het nu 3 dagen later nog steeds voelen in mijn spieren. Mijn arme quadriceps, snik, dat ze zo gevoelig kunnen worden. Maar mooi was het met prima loopcondities. Niet te warm, zonnig, verfrissend windje.

Met z'n vieren: Aartje, Nicolien, Herbert en ik deden de 10 km. trail. Joukje en Goos liepen de 5, Jos en Ronald kozen voor de 15 km. Ook Ellen heeft gelopen alleen niet in Oosterbeek maar in Brussel!
Stuwwal Trailers
De deelnemers aan de Stuwwaltrail 10 km. Nicolien, Albert, Aartje en Herbert.

Meer hierover als je verder leest en dan kom je vanzelf de uitslagen te weten!

Lees meer ...
Comments

Carlijn en de Ooyse Landloop

Ooysestart
Bijna gemist een hele mooie uitslag. Carlijn (dinsdaggroep) heeft flink haar best gedaan op de tweede pinksterdag tijdens De Ooyse Landloop. Gefeliciteerd Carlijn met deze mooie tijd!

11. Carlijn: netto 22:49
Carlijn1Carlijn2
Carlijn bij de start en onderweg op de 5 km! Foto's gemaakt door Irene Kohlen en Sjoerd DammersLees meer ...
Comments

Jeffrey en de hardloop4daagse in Apeldoorn

JefboswegGekopieerd van m'n Facebook, in dit geval net zo makkelijk als opnieuw schrijven:

Weten jullie al dat Jeffrey (donderdaggroep en maandag Verheul/Pilatesgroep) vandaag de eerste etappe heeft afgelegd van de hardloop4daagse in Apeldoorn? Het eerste deel is volbracht, 17,1 km in 1:22:07. Positie 35 en Msen 4. Voor morgen Jeffrey alvast veel succes! http://www.hardloop4daagse.nl/ Nu nog maar 44,7 km te gaan.
Happy Voor de afloop, lees snel door na 'klik' op onderstaande link!Lees meer ...
Comments

Mariekes aan het dauwptrappen met een testloop?

Duno2015a
Een verzamelblog deze keer van alle belangrijke zaken die van 12 tot 17 mei hebben plaats gevonden. Te weten de testloop op het Safariloop parcours met de dinsdaggroep. Natuurlijk het dauwtrappen van enkele helden op de Hemelvaartdonderdag en tot slot op zondag 17 mei, de Marikenloop!

  • Testloop - Safariloop
  • Op dinsdag 12 mei hebben we als dinsdaggroep als testloop de Safarirun gedaan. Aan de overkant van de Kemperbergerweg hebben we de 5 km afgelegd op het altijd pittige parcours. Met voor sommige een nieuw pr op dit rondje met zijn groots verleden. Voor de uitslagen kijk snel verder. Heb daar ook meteen de indeling er achter gezet zoals je die in het schema voor de tempo's kunt terug vinden. En die we gaan gebruiken voor de oefentempoloop een week later.


  • Dauwtrappen
  • Met 7 dauwtrappers hebben we om 6 uur, of net iets later, verzameld op onze vaste dauwtrap-locatie , de parkeerplaats van de Westerbouwing in Oosterbeek. Op onze loop zijn we eerst richting Oosterbeek zelf gelopen, daar een lus gemaakt en toen richting Niveadorp en de Duno gegaan. En nog nooit bloeide ze zo mooi de Rododendron op de laan van Duno als dit jaar! ...... Hoe dit afliep? Lekker! Hoe lekker? Moet je even doorklikken! Met meer foto's van de dauw en zo ....!

  • Marikenloop
  • En toen was het zondag (17 mei, was er toen ook nog niet iemand jarig?) tijd voor de grootste Marikenloop van Nederland. En ook een leuk aantal dames van Loopgroep Warnsborn deden mee. Met soms zeer goede resultaten! Ga dat snel zien!
Lees meer ...
Comments

Hemelvaart? Dauwtrappen!

Aanstaande donderdag de 14'de is het Hemelvaartsdag. En het is al een traditie want vanaf de oprichting van Loopgroep Warnsborn hebben we op deze dag nog altijd aan dauwtrappen gedaan. Voor de vijfde keer alweer, een jubileum!, gaan we om 6 uur (in de ochtend dus!) verzamelen bij de parkeerplaats van de Westerbouwing om delen van de Stuwwalloop te verkennen. Of gewoon andere mooie weggetjes. Een niet al te lange loop, zodat iedereen van alle groepen mee kan lopen. Als we terug zijn sluiten we het af met een groots ontbijt. Samengesteld door ons allen. Daarom is het handig om aan te geven dat je komt en ook aan te geven wat jij gaat meenemen voor het ontbijt. Dat kun je doen bij de opmerkingen!
Loopgroep Warnsborn aan het dauwtrappen op de stuwwal van Oosterbeek
Lopen op Duno in 2012.

Als je verder leest de voorlopige lijst van deelnemers en hun bijdrage: Lees meer ...
Comments

Het Grote Barbecue Feest 2015!!

Plaats hier je ideeën of geef jezelf op als medeorganisator in de reacties voor "Het Grote Barbecue Feest 2015!!!" (als je verder klikt!)

Nog even sfeer proeven van vorig jaar! Dit was vorig jaar, meer foto's kun je hier zien.

foto-1a IMG_2317

De korte sfeerimpressie op video:


En de lange sfeerimpressien als je doorklikt.
Lees meer ...
Comments

Twee zaken die niet en ook weer wel hardlopen te maken hebben.

Deze keer in het blog twee zaken die op het eerste gezicht niets met hardlopen te maken hebben. Namelijk het optreden van een koor maar eerst iets waar we in de winter mee te maken hebben als we starten bij de Heilige Hartkerk. Dat wordt namelijk omgebouwd tot Centrum voor mens en gezondheid - Het Gulden Hart. Voor de website van de Burgemeesterswebsite heb ik, met Marijke Bruin die de website van de wijk beheert, projectontwikkelaar Eelco Schwirtz geïnterviewd over de plannen van de kerk. En dit zijn de plannen van Eelco:En als je verder kijkt en van koren houdt weet je waar je op zaterdag 30 of zondag 31 mei moet zijn. Dan geeft nl. Jos van de donderdag en soms ook zaterdag, optredens met zijn koor. Meer informatie als je verder kijkt!
Lees meer ...
Comments

Bergrace By Night 2015

bergracebynight
Afgelopen vrijdag, 24 april, deden twee dames van onze loopgroep mee aan de Bergrace By Night . Volgens mij liep voor het eerst Marijke een wedstrijd over meer dan 5 km? Namelijk de 7,6 km. En Ernie ging voor de 5,6 km. En dat allemaal in het donker en aan het eind wacht dan de lange donkere helling van de Grebbeberg. gelukkig, zij het wel schaars, verlicht met de vele kaarsjes die de weg naar de top en naar de dierentuin wijzen. Ernie en Marijke, goed gedaan!

194 Ernie Vermolen Arnhem 7 00:37:39

201 Marijke de Boer Arnhem 37 00:46:40Lees meer ...
Comments

Uitslagen van zondag 19-4-2015

Drie uitslagen van afgelopen weekend:

Hanneke heeft de halve marathon gelopen in Bonn, en van twee kanten kunnen genieten van de Rijn.
967 (123) 10187 Van Breen, Hanneke (NEL)(10 km.) 00:59:09 Br: 02:09:47 Net: 02:06:11

Jeffrey en Jacob hebben meegedaan aan de IJsselloop in Deventer. Ook langs een rivier, nu langs een zijtak van de Rijn, hoe kan het anders met de IJsselloop de IJssel!

10289 Jeffrey Schoemaker Arnhem 10 km Dijkenloop 45:09
11031 Jacob Palijama Arnhem 10 km Dijkenloop 56:54

Driemaal een mooie prestatie en die 10 km. in 44 minuten laat vast niet lang op zich wachten Jeffrey! Hou vol!

De twee rivierenlopen: die van Bonn en die van Deventer:
halfmarathon IJsselloopLees meer ...
Comments

Testlopen op het Safariloop rondje

En de tijden van dezaterdag zijn ook bekend. Over ± 4 weken volgen nog de resultaten van de dinsdaggroep, die mogen dan het rondje lopen!
zat18-4-15bbewerkt

Deze week doen we veel testlopen op het Safarilooprondje. Woensdag 15 april beten de supergevorderde beginners de spits af. En ze zijn nu echt helemaal beginners af. Klaar voor wie het wil om naar de dinsdag/woensdagochtend of zaterdaggroepen te gaan. Hier zijn de mooie tijden:

Testloopapril15woensd

En een dag later was de donderdaggroep aan de buurt. Omdat je van de donderdaglopers normaal langer en verder lopen wat betreft training mochten zij kiezen tussen 1 of 2 rondjes.

Testloopapril16donderd

En dan nu ook van zaterdag! Freek vroeg er al om. Nou Freek hier zijn ze dan!

Testloopapril18zat8.30uur

En dan de 2e training op zaterdag ochtend:

Testloopapril18zat10uurLees meer ...
Comments

Van Eigen deeg, een gouden reep!

logoBakEigenDeeg

Woensdag 15 april kreeg ik een heel bijzonder verzoek van Wim Bos, namelijk of mijn loopgroep aan een enquete wou meewerken. Aangezien het waarschijnlijk een lekkere enquete is kon ik natuurlijk geen nee zeggen, want een gratis voedzame gezonde sportersreep (bijna gratis, je moet er wel wat voor doen Happy ) na de training kan ik jullie natuurlijk niet ontzeggen.

Het leuke is, die reep wordt gemaakt in een zaak waar we, voordat de zomertijd inging, vast vaak zijn langsgelopen. Namelijk "Bakkerij Van Eigen Deeg" uit Het Dorp. (Hebben ook een Facebook pagina!) Wim is daar, na een zeer succesvolle carrière als één van de Marketingdirecteuren van, ik dacht, Unielever, een nog meer sociale kant opgegaan met zijn werk. En is dan één van de initiatief nemers van de bakkerij. Wat overigens valt onder Siza. Nu heb ik dus 40 repen gekregen met 40 enquete formulieren.

Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer ...
Comments

Duivelse wedstrijden in aantocht! (Duurt gelukkig nog wel een poos!)

Header4

Kreeg een email binnen over de Devil's Trail. Ton en ik hebben daar vorig jaar aan meegedaan. En beide waren we na afloop laaiend enthousiast. Zo enthousiast was ik zelfs dat ik daar een speciale cursus voor wou gaan organiseren dit jaar. Maar eerst natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je zo wie zo mee kunt doen. Dat betekent dat je snel moet inschrijven. Die is namelijk sinds 1 april (geen duivels grapje Sad ) open. Tenslotte kunnen er per onderdeel maar 650 lopers starten. Ik heb me alvast meteen ingeschreven. En dat is gelukt. Benieuwd wie volgt!!!

Rijk van Nijmegen, 25-10-2015: 11, 22 & 42 km

Sint-jansberg_700
De Sint Jansberg, 1 van de beklimmingen en afdalingen op de Devilsloop in Nijmegen.

Nu zijn er voor die wedstrijd nog 2 andere ook "Devilslopen". Lijkt me wel wat omdaar met een groepje de hele suclus te gaan doen. Wie heeft er zin om ze alle drie te gaan doen? Dit zijn de andere 2!

Utrechtse Heuvelrug, 4-10-2015: 8, 16, 26 & 36 km
Utrechtse_heuvelrug_700

DAK Drunense Duinen, 18-10-2015: 11, 22 & 33 km
loonse_drunense_duinen_700
Lees meer ...
Comments

Herman, Rotterdam en 42 km!

Marathon-Rotterdamstreep

Zondag was het zover voor Herman, de dag voor zijn eerste marathon en dat tijdens de speciale jubileum editie van de Rotterdam Marathon namelijk de 35'ste. Zelf was ik ook in marathon stemming, las namelijk het, vooral voor lopers die ooit al eens de marathon hebben gelopen een leuke tip, het boek " Marathonloper" van Adelkader Benali. Een boek met 42 hoofdstukken. En bijna op elke hoofdstukken, dus elke kilometer beschrijft Abdel de pijntjes en probleempjes die je op de marathon tegen kunt komen. Met een heel spannend eind!

Gelukkig was bij Herman niet vanaf het begin, want dat ging uitstekend en in een mooi constant tempo, maar zo, in de woorden van Herman zelf: " tot 35 km ging het goed daarna heel veel kramp gehad". Maar toch, ondanks al die kramp, wel mooi uit gelopen dus Herman, gefeliciteerd met je eerste marathon. Knap gedaan. En het belangrijkste, zoals Herman zelf zei :"Voelde me verder prima en ..Was een geweldige belevenis". De tijd van Herman was 4:52:41. Zag toevallig al dat de volgende geweldige belevenis in Rotterdam gepland is op 10 april Happy en Herman, als je nog een spannend boek over de marathon wilt lenen .... dat kan, ik heb hem uit Happy.

Hermantrots
Deze medaille krijg je niet zomaar. Gefeliciteerd Herman!


Lees meer ...
Comments

Uitslagen Rondje Nederland 2015

Het was nat, erg nat, in Nederland toen we daar een rondje door gingen lopen. Zonde van zo'n hardloopfeestje. Of zoals "De Gelderlander" het schreef: "Regen tergt hardlopers bij Rondje Nederland". Vandaar ook dat sommige gezichten toch net anders keken dan gewoon, zoals op onderstaande foto. Wat mij dan weer de inspiratie gaf tot dit: de invulling van de prachtige gedachten van deze 4 deelnemers.

MirDorStepNatstripGlowaf

Het leverde in ieder geval leuke sfeerplaatsjes op met mooie diepe kleuren, zoals deze twee eendjes die het parcours overstaken en Natasja, Mirjam en ik, ergens rennend tussen Joppe en Bathmen.

Eendjes

AlbNatMir

Voor een link naar nog meer leuke foto's en voor de uitslagen, kijk snel verder!

Lees meer ...
Comments

Stevensloop 2015

Sfeerverslag Stevensloop 2015 from Losse Veter on Vimeo.


Zondag 15 maart was het bruggenlopen in Nijmegen. De Nijmeegse tegenhanger voor de Bridge to bridge? Zou zo maar kunnen Happy
Maar in ieder geval deden er tenminste 5 lopers van Loopgroep Warnsborn mee. Zoals Herman die het gebruikte als voorbereidingswedstrijd voor zijn marathon in Rotterdam over een paar weken. Jeffrey deed ook de halve en Aartje, Gea en Inge deden de 10 km. Inge en Gea werden, terecht als winnaar, op het station van Nijmegen, gefotografeerd.
IMG_2847

Als je verder kijkt, de uitslag.
Lees meer ...
Comments

Warnsborncross 2015

Hier dan eindelijk de uitslagen van de Warnsborncross, die op zondag 8 maart met prachtig weer plaats vond. We hebben twee groepsfoto's gemaakt, konden na afloop niet iedereen bij elkaar krijgen.
GrepmetMarjEnDinantWim AJASJJ
En zelfs bij deze twee missen we nog op de foto Judith, Giel, en Herbert. Gelukkig hebben we wel de uitslagen van hun Happy En als je binnenkort "verder kijkt-meer leest" zie je nog meer foto's. Bij de uitslag, goed om rekening mee te houden dat ze deze keer het parcours iets verlegd hebben, daardoor was het parcours 150 meter meer, en dus de 11 km. 300 meter meer.

En dan nu de uitslagen:
11 km. (de tweede tijd is de doorkomst na ronde 1)
101 Jeffrey 55:58 27:36
1001 Dinant 57:04 26:50
1106 Albert 57:56 27:36
1065 Susan 59:31 29:46
1079 Willem 1:04:02 30:19
1091 Aartje 1:04:38 ?
1070 Jos 1:15:03 36:30
5,5 km
79 Herbert 27:04
116 Giel 27:25
23 Jos 29:40
107 Wim 34:03
28 Judith 34:14
87 Marjolijne 35:51

Als je verder kijkt meer foto's, zoals twee die gemaakt zijn door Marjolijne.
Lees meer ...
Comments

De voorjaarsroffel in Warnsborn.

middelste bonte specht
Niet de "grote Bonte Specht" maar de middelste.

De laatste trainingen in Warnsborn konden we weer vaak genieten van het geroffel van de specht. Luisteren naar dit bijzondere geluid vroeg ik me af hoe dat geluid nou ontstaat. Het leek me sterk dat je dat geluid krijgt als je met een snavel tegen een levende boom hakt. Zou het ontstaan in het hoofd, de snavel, dat daar ergens een soort klankkast zou zitten? Ik had geen idee. Dus maar eens in de groep gegooid en die dachten dat het wel het zou zou zijn.

Martine was ook benieuwd geworden en is op internet aan het zoeken geweest. Ondertussen was ik op bezoek bij Frank geweest en Frank bezit verschillende vogelboeken, o.a. een boek met daarin een "geluidsspeler" met de zang en het geluid van de meest voorkomende vogels in Nederland. Met het geroffel van alle spechten in Nederland. Gaf ook weer een nieuwe vraag, welk geluid, specht, hebben we gehoord? Het geroffel van de Grote Bonte Specht, De Middelste Bonte Specht, of de kleinste? Of toch de zwarte?

Nou ook nog wat roffels op internet gezocht, dus misschien dat we de goede kunnen herkennen! Maar dan moet je wel even verder lezen en kijken!
Lees meer ...
Comments

Uitslagen Februariloop en de Jutbergloop

Jacob
Op de Februariloop in Bennekom, liepen niet alleen 1.5 lopers mee van Warnsborn (Jeffrey en als 'half', Ineke die drie maanden met de donderdaggroep in de herfst heeft meegelopen) maar ook twee fietsers, Liesbeth en Jacob. Zoals je hierboven ziet op de foto, bewaakt Jacob, op de fiets, prima de achterhoede van de loop. Leuke foto Jacob!

Jeffrey 1:42:18 (21,1km)
Ineke 57:38 (10 km.)
Jeffrey's eerste halve marathon. Goed gedaan Jeffrey, en volgens Jeffrey: "Ging goed maar erg glad". En dan toch maar even 1.42 lopen op je eerste halve. Knap werk!

Aan de andere kant van Arnhem was ook een wedstrijd, in Dieren, daar is met het populairder worden van de trails, de vroegere Jutbergloop omgedoopt tot Jutbergtrail. Niet zo heel raar want het was zo wie zo één van de zwaarste crosslopen met zware, steile hellingen en afdalingen. Dat het zwaar was en gevaarlijk vond volgens Maria de organisatie ook:"..is dit normaal bij een trail? Zoveel waarschuwingsborden dat het gevaarlijk is?" En: "Laatste 10 heuvels bijna recht op en neer. Stukken keien, vroeg me af waar de hunebedden waren. Linke soep, maar 1 x gevallen". En Aartje: " Geen 15, maar 16,1 km! Was wel te doen, alleen rond de 10 of 11 km. echt absurde en te gek voor woorden heuveltjes. Enorm steil! Ging zo'n 1,5 km. door. Maar zeer leuke en mooie trail!" De tijden:

Nicolien 1.36.01
Aartje 1:40:47
Maria 1:46:02

Er werden ook foto's gemaakt bij beide lopen. Helaas kon ik geen foto vinden van Jeffrey, Nicolien (en van Liesbeth) wel van Maria en Aartje op de Jutberg. Als je verder kijkt...Lees meer ...
Comments

Trail Stuwwalloop bijna vol!

Zaterdag 30 mei 2015, 8e Stuwwalloop Met onder ander een 10 en 20 km trail. Hoorde dat de trail al bijna vol zou zijn en alleen met voorinschrijving kun je meedoen. Voor de 10 is het maximum aantal deelnemers 250, dus die zal wel bijna vol zijn. Wil je nog meedoen, geef je dan snel op!

Inmidddels hebben Aartje en ik ons ongeschreven voor de 10 kilometer, wie doet er nog meer mee? Als er nog plaats is:

Foot in Mouth Embarrassed Laugh

Voor route en hoogteverschillen kijk verder!

Lees meer ...
Comments

Maria en de buffelloop

SafariMaria
(Detail foto van Eric Baetse/Kiekjesdief meer foto's van Erik en de Safarirun)

Maria heeft afgelopen zondag (25 jan.) flink "gebuffeld" tijdens de 10 km. loop van de Safarirun. Maria vond de tijd zelf geloof ik tegenvallen want ze was in Pannerden sneller geweest. Waarop ik natuurlijk aanvoerde dat je dat niet zomaar kunt vergelijken. Want de Buffelloop, zo heet namelijk de 10 km van de Safarirun, is onverhard, veel heuvels waarvan één zwaar en zoals je boven ziet, een parcours met "natte" sneeuw. Dus Maria, goed gedaan hoor! En je mag zeker tevreden zijn.

10 Maria Davids 1960 Arnhem 52:32 52:20Lees meer ...
Comments

Wat gebeurt hier?

Je ziet vaak de spannenste zaken als je s' morgens gaat hardlopen met de woensdagochtend groep. Zoals vandaag 28 januari. We kwamen, met bijna natte voeten want het beekje naast het hotel naar de vijver was "afgedamt" waardoor het naar beneden op ons vaak gebruikte pad bij het inlopen stroomde, bij de vijver achter Hotel Groot-Warnsborn waar er aktiviteiten van je welste waren.
rodekreeft2 rodekreeft1 rodekreeft3
We moesten natuurlijk wel even weten wat daar aan de hand was. We kregen de indruk dat de vijver leeggepompt werd. Toen we terug kwamen bleek dat inderdaad te kloppen.
rodekreeft4
Hij was in anderhalf uur helemaal leeggepompt. Later een vervolg met uitleg waarom ze dit doen! En beloof je dat is heel bijzonder, dus de moeite waard om nog even terug te komen! Lees meer ...
Comments

Het Nieuwsjaarsdiner van de dinsdaggroep

17 januari hebben we met meer dan de helft van de groep als een extra goed begin van het nieuwejaar 2015 ingeluid met een verrukkelijk diner bij Dinos. Alles prima geregeld door Dinos kenner Natasja. Natasja, dank voor het regelen en het maken van de afspraken. Na het eten hebben we nog met een groot aantal lopers nog een kregentocht estafette gedaan. Het schijnt dat sommigen tot zelfs 4 uur zijn doorgegaan. Wat een uithoudingsvermogen. Hieronder, en als je verder kijkt, een fotoverslag van de avond. Met vooral foto's van de kroegentocht. Heb je nog foto's van het diner, stuur ze na mij op en ik zet ze erbij!

Foto'sMariekedinerDinosLees meer ...
Comments

Kaartje voor 10 EM Midwintermarathon

route

Wie zou er graag de 10 Engelse Mijl (±16 km.) van de Midwintermarathon willen lopen volgende week in Apeldoorn? Door privéomstandigheden heb ik van iemand een kaartje in de aanbieding voor de 10 EM. Interesse? Stuur dan een mail me naar mij en ik stuur je gegevens door aan de bezitter van het kaartje.

kaartjemidwintermLees meer ...
Comments

Herman en de 1/2 marathon van Egmond

Egmondstrand
Met een hele zware storm, meer dan een half uur vertraging wegens het hoge water en daardoor eerder een te smalle strand om alle lopers goed te kunnen laten lopen ging de halve marathon van Egmond toch van start. Van Loopgroep Warnsborn deed Herman mee.

Voor Hermans tijd en ervaring, kijk snel verder!
Lees meer ...
Comments

Testloop Safariloop 11-1-'15

Safari2nalaatste
Met een windkracht van ± 6 op de schaal van Beaufort, kan ook meer zijn, hebben we toch maar de testloop gedaan op het parcours van de vroegere Safariloop, Tenslotte vindt binnenkort weer de opvolger plaats van deze wedstrijd op exact het zelfde parcours, de Safarirun. De wedstrijd zelf is op zondag 25 januari. Alleen kun je via voorinschrijving aanmelden en die is inmiddels gesloten, dus nu nog inschrijven kan niet meer. Maar een flink aantal van ons heeft dus die loop al gedaan. Dus zo erg is dat ook weer niet. Bovendien doen we het vast ook nog wel eens in de zomer. En van die wind hebben we trouwens helemaal geen last gehad. Zo zijn we niet geraakt door vallende takken en omwaaiende bomen... Viel allemaal best mee dus Happy

Wil je weten wie er meededen en wat voor een tijd ze hebben gelopen, kijk gauw verder...Lees meer ...
Comments

Pannerden Dijkencross: 1 & 2 & 3 & 4

De uitslagen van de eerste 2 Pannerden Dijkencrossen en 3 & 4:

Zondag 20 dec.
Ronald en ik deden mee met de 10 km.
Ronald werd 92’ste met 52,09 en ik werd 41’ste, op 44,54.

Een week later, Ronald nog wat hinder van de kuit van een week daarvoor opgelopen en ik werd door een licht griepje tegengehouden, werden we door 2 dames afgelost, Maria en Aartje.
90 Aartje 51,47
96 Maria 53,24
Goed gedaan dames, op naar de volgende zondag? Happy

Week 3, 4 januari.
Was er maar één deelnemer van Loopgroep Warnsborn: Bjorn, en Bjorn deed ook de 10 km.
44 Bjorn 45,01
Na een poosje minder fanatiek lopen een mooie comeback Bjorn! En nu op naar...? Vast een volgende snelle tijd...

Week was wat betreft Loopgroep Warnsborn een rustige week. Pannerden moesten het zonder ons doen de laatste keer. Tot in december dan maar weer ...
Lees meer ...
Comments