Loopgroep Warnsborn Kampioenschap op de Warnsbornmijl zomer 2021


Aanstaande donderdag (22 juli) is het zover, de Loopgroep Warnsborn Kampioenschap op de Warnsbornmijl zomer 2021 op het rondje Warnsborn.    
Vorig jaar was de eerste editie, dit jaar, voor we op vakantie gaan, houden we de 2e editie. Je had natuurlijk deze belangrijke, het hardloop evenement wat je niet mag missen, al in je agenda gezet, nu hoef je alleen nog maar via onderstaande email-link op te geven dat je meedoet. Dan deel ik je in, in een passende serie met tempogenoten. En met name dames, want voor jullie is nu toch echt de wisselbeker dus dames schrijf je in. En Peter (S), kan ik hem weer terug krijgen, de wisselbeker? Aub. 😊En daarbij, voor alle winnaars dames en heren in 4 leeftijdscategoriën is er een beker voor de snelste. Nl als, senioren, masters 40, Masters 50 en Masters 60!       

En aangezien het de laatste week voor het officiële begin van de vakantie is lijkt me dan ook een goed moment om het feestelijk af te sluiten. Met een zelf meegenomen drankje en versnaperingen. Kunnen we dan combineren met de prijsuitreiking. 
Voor het kampioenschap is een kleine maar. En dat is dat er toch minimaal 25 deelnemers moeten zijn, daarbij ook extra veel dames grrag, om het door te laten gaan. Gaat dat niet lukken, dan schuiven we dat door tot na de vakantie. Dan wordt 22 juli een andere leuke training in wedstrijdvorm met andere leuke prijsjes. Ook natuurlijk met een afscheidsdrankje/hapje bij het zelfde bruggetje. Als warmmakertje enkele foto's van het kampioenschap van vorig jaar. 

StartWarnsbornmijl4

ROnderwegWarnsbornmijl5Lees meer ...
Comments

Testloop 5 km voor coregroep

Vanavond voor iedereen van Loopgroep Warnsborn die een testloopje 5 km wil doen. Dat kan vanavond samen met de core-groep op maandag. Deze hebben een extra training die we afsluiten met een testloop. Wil je meedoen kom met een matje (voor de oefeningen).

Voor vanavond de extra training voor jullie: en hierbij de ‘oefenplaats’ voor de coretraining. En de start en de finish van de testloop 5 km Safariloop.Core en testloop in Safaribos
De route van de 5 staat op komoot.
Alleen toen ik deze link kopieerde werkte Komoot niet goed.
Weet niet of je deze via Run.gps ook zo kunt downloaden, anders heb je hier ook de route en mogelijk zelfs met foto’s van elke afslag.


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software
Comments

Langeroutetraining

Donderdag doen we een lange loop in de buurt van Doorwerth en Renkum. Hier alvast de link naar de verzamel- en parkeerplaats voor morgen. Probeer op tijd te zijn (ik zoek nog wel een auto waar ik mee kan rijden.) en de route. Let op. Start en finish is op een andere plek en in de andere richting. Dat laatste schijn je te kunnen verhelpen om in je app de routing tegengesteld te laten lopen. Ik ga er een tempowisselloop van maken. Soms met de hele groep en ook lange stukken opgedeeld in groepjes. Daar voor heb ik ook nog een kaart gemaakt. Ben je een beetje voorbereid. Groepsindeling gaat via tempotabel en het is geen wedstrijd! Om een goede training van te maken moet je aan je snelheid houden. En hou rekening mee dat het wel iets later zal worden. Maar geen voetbal te zien op tv maar wel veel natuurschoons onderweg. 
1f60e
https://www.komoot.nl/tour/412166905?ref=wtd
Langeloop8juli kopie
Lees meer ...
Comments

Hardlopen voor beginners:Teken, Overcompensatie, Schoenen

Als je als beginner begint met lopen zijn enkele aspecten erg belangrijk, ze zijn tijdens de eerste les besproken maar altijd goed om nog eens na te lezen. En ook later, als je als ervaren, gevorderde loper weer nieuwe schoenen moet hebben, altijd goed om eerst weer even door te lezen. En ook belangrijke informatie over het gevaarlijkste dier in Nederland. De teek.

Overcompensatiekaartje

Lees meer ...
Comments

Voorlopige uitslag trail Renkumse Beekdal

avond rond het Renkumse Beekdal. Met lopers van Loopgroep Warnsborn. De voorlopige eerste opzet uitslag en enkele foto's. Gemaakt door René, Marjolijne, Ellen de B en Albert.

Voorlopige uitslag

Start bezoekerscentrum Renkumse Beekdal:
PHOTO-2021-06-24-20-20-31

Start Xander, Peter J. en Joost.
IMG_2124

In afwachting van het startsein, afgegeven door de organisator Albert, staan Bas en Aroout netjes op anderhalve meter.
PHOTO-2021-06-25-13-18-48

Onderweg, René maakt een foto van Hilde, Ellen en Anthony bij een 'oversteekpad'.
PHOTO-2021-06-24-21-29-31

En dit is de foto van René waarop Ellen de vorige foto van René als fotograaf maakt.
HildeEllenBAth

En ervaringen delen na afloop.
IMG_2161
Comments

Hartensepad Klompenpadduotrail 24 juni 2021

Hartenspad-solo-duo-trio-Klompentrail


Voor aanstaande donderdag 24 juni 2021. De routes voor de 6, 10 en 14 km. En simulatie van lopen door het parcours van de 14 km. Van de ene kant naar de andere kant en dan weer terug en dat 4 x!

En uitleg voor de deelnemers!

Leuk dat je meedoet donderdag 24 juni met de klompentrail die door het Renkumse Beekdal gaat. Om zo makkelijk mogelijk de route te lopen lees even dit goed door! Alvast dank!

Je start en finisht bij het
Bezoekerscentrum Renkums Beekdal
Nieuwe Keijenbergseweg 170
6871 VZ Renkum

Bezoekerscentrum

Let op! Het kan zijn dat, vanuit Arnhem, je niet langs kunt via de telefoonweg, dat betekent dat je moet rijden via Oosterbeek en Heelsum. Zie kaart.

RouteviaHeelsum


Belangrijke aandachtspunt = verkeersveiligheid, je moet enkele wegen oversteken en soms loop je een stukje op weg. Op alle routes als gevaarlijke punt aangegeven met dit teken:
⚠️
Marjolijne is zo aardig om mij te helpen en staat ook klaar om bij geval van pech je met de auto te komen ophalen. We gaan er wel vanuit dat dat natuurlijk niet nodig is.

De start is vanaf de snelheid: A1 tot en met B2! Dus de snelsten gaan het laatst! En de 14 km lopers gaan daarbij als eerste weg en de 6 km als laatste.
Voortijd moet je zelf even inlopen. (En ook weer uitlopen!)

De route.
De route volgt grotendeels het Klompenpad. Regelmatig steken we van de ene oever over naar de andere kant. Meestal is dat een afsnijverbinding van het klompenpad maar niet altijd. Dus even goed kijken waar dat op de kaart is. Ook als je loopt op gpx moet je opletten, hij kan je net de verkeerde kant opwijzen want vaak kruis je dat punt 2 x!
En door het oversteken kan het gebeuren dat je een medeloper die een andere afstand loopt je tegengesteld passeert. Trek je daar niets van aan. Want die heeft waarschijnlijk 1 oversteek minder en loopt een andere afstand dan jullie. (Kijk ook even naar het filmpje wat ik gemaakt heb over de route van de 14 km. Daar zie je dat steeds oversteken.)

Ook is voor de 14 km het meeste zuidelijke stuk er afgehaald. Voor een klein mooi stukje moet je namelijk een gevaarlijke weg oversteken en ook nog een stuk door Renkum. Daarom kort je de route af bij Oranje Nassau Oord. Kan zijn dat je op de kaart of via Komoot prima langs het Verpleeghuis kunt lopen (dit later bedacht en niet kunnen uitproberen), lukt dat niet dan ga je rechtdoor op de Grote Laan, ofwel je gaat dan rechtdoor en slaat 11 op komoot over!
Voor je vertrekt loop ik de route nog even met je door en beantwoord mogelijke vragen die je over de route nog mogelijk hebt.

De routes op Komoot:

De 6 km:

De 10 km:

De 14 km:Hartenspad6kmB Hartenspad10kmC Hartenspad15kmB

Aandachtspunten op een rij!
  • Jullie krijgen een eigen starttijd.
  • De warming-up kunnen jullie voortijd doen op de weg bij de parkeerplaats. Zorg dat jullie op tijd bij de start zijn. Ook niet te vroeg, en nog even aan de 1,5 meter afstand! πŸ™‚ Er is nog steeds, hier en daar, corona!
  • De route vind je deels door de (kleine) bordjes van het klompenpad, via de route op Komoot, of via gpx die je zelf op een hardloopapp hebt geplaatst. Heb je een gpx bestand nodig?, laat me weten dan stuur ik die naar je op.
  • 1 van jullie print de route zo goed en duidelijk mogelijk uit en neemt die mee!
  • Hou rekening met de verkeersveiligheid.
  • Ook voor de veiligheid en als hulp tegen verdwalen, voor de start even je live locatie delen aanzetten van Whatsapp zodat ik je via Whatsappkan volgen!
  • Je moet als duo/trio/qua… bij elkaar blijven lopen en dus ook samen finishen, De tijd van de laatste loper geldt als jullie eindtijd. Niet samenlopen leidt tot, ook al is het een niet al te serieuze wedstrijd, diskwalificatie! πŸ˜”
  • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Wel veel eer te behalen door goed te lopen. πŸ˜„ Vanzelfsprekend! 🧐 Over prijzen is helaas nog niets bekend! 😳
  • Vergeet niet na afloop een lekker drankje meetenemen. πŸπŸŽπŸ‡πŸ°πŸ©πŸ·πŸ₯‚πŸ»πŸΊπŸ΅β˜•οΈπŸ½πŸ₯’

Voor de uitslag Dat zien we later wel. Eerst maar lekker gaan lopen en genieten van de omgeving. πŸ€¨πŸ˜‰
Hou dit blogpost in de gaten, en lees zoveel mogelijk dit nog even voortijd! Er zal vast nog wel wat aan worden toegevoegd!
Hieronder de voorlopige startlijst en tempoindeling! De startlijst kan tot het laatst moment aangepast worden.


DeelnemersvoorlopigComments

4 mei 2021

Vandaag was het 4 mei. Met de dinsdaggroep hebben we wel hardgelopen maar natuurlijk ook 2 minuten stil gestaan en stil geweest. Dat op een bijzondere plek. Normaal ben ik niet zo op grote landelijke herdenkingen maar deze keer vond ik het dit jaar, zo met de dinsdaggroep, op deze plaats zo bijzonder dat ik er zelfs een filmpje van heb gemaakt. Met het oorspronkelijke geluid van de laatste minuut van de 2 minuten. Beelden ook met dank aan Dick, Bas die de tip gaf voor de bijzondere plek en Hilde die de link met informatie over het monument en de oorlog naar mij stuurde.
Comments

Testloop 5 en vooral 10 km Safarilooprondje

Op donderdag 15 april liepen we met de donderdaggroep een testloop op het parcours van de Safariloop of zoals hij later werd genoemd de Safarirun.
Dit waren de mooie tijden.

TestloopDonderd15april
Comments