Je loopsnelheid en je gewicht. Hoe meer of minder lichaamsgewicht invloed heeft op je loopsnelheid!

Afgelopen dagen heb ik een kleine "Twitter" discussie gehad met Rob Croonenberg. Rob is ook hardloper en heeft op zijn blog een artikel geschreven over zijn vooruitgang in tijd van de 10 van Alphen. Dit jaar liep Rob 3 minuten sneller in Alphen. Hij schreef dat dat vooral kwam door zijn betere training en aan het eind noemde Rob ook dat hij 5 kilo lichter was geworden. Zo stond het op Rob zijn blog:

Mijn aangepaste training heeft kennelijk gewerkt en ik wil je graag vertellen hoe ik me de afgelopen vijf maanden heb voorbereid. Wat heb ik anders gedaan? Ik heb me gefocust op techniek, intensiteit en kracht. Mijn trainingsafstand en frequentie zijn hetzelfde als voorheen. Drie tot vier keer per week zo'n 10 km per training. Tijdens de editie van 2011 zeulde ik ook nog eens 5 kilo minder mee. Dat scheelt natuurlijk ook. Ik wil wel meteen opmerken dat ik het grootste gewichtsverlies te danken heb aan een ander eetpatroon en niet door het hardlopen. In een volgend blog ga ik hier dieper op in. En hier het blog van Rob!

Mijn reactie via Twitter:

apCroonenberg

Lees meer ...
Comments

De wedstrijden van zondag 25 september.

Alweer een weekend met belangrijke wedstrijden. Met natuurlijk een aantal uitslagen! De meeste van de schitterende Posbankloop. Met prachtige weer. Dat had zeer waarschijnlijk Ronald ook die de marathon in Berlijn liep. Misschien voor een marathon wel te mooi? Daarom een extra prima prestatie van Ronald!

Hier alvast enkele foto's van de Posbankloop. Met dank aan Martine voor de mooie foto's!


DSCN0251DSCN0252

Voor de uitslagen .....
Lees meer ...
Comments

Overzicht vier trainingen in week 2,5 van september.

Sinds kort heb ik een nieuwe app voor het hardlopen op m'n Iphone. De net op Iphone uitgekomen app GPD-sport trainer. Volgens mij de beste die ik tot nu toe heb en bovendien gebruikte ik het al voor het uitzetten van routes. Het goede is onder andere dat de route opgedeeld wordt in "actie" stukken, de stukken waar gelopen wordt, en de "oefen" stukken, de delen waar we stil staan en oefeningen en loopscholing doen.

Hieronder alvast foto's van de routes die we gelopen hebben. Maar eerst, als vervolg op de nieuwe helden van vorige week, tijd om een nieuwe held in het zonnetje te zetten. Afgelopen weekend heeft Liesbeth de 10 EM van de Dam tot Dam loop gedaan in Amsterdam. Hieronder de tijd. En Liesbeth, goed gedaan en gefeliciteerd!

29820 Liesbeth Maasland Evean10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel 1:39:23
en kreeg toevallig nog net een mailtje van Hans, ook Hans is een nieuwe held ook deelgenomen aan de Dam tot Dam:
1965 Hans Veenkamp GGD Zaanstreek-Waterland10 Engelse Mijl businessloop wedstrijd mannen individueel 1:25:28

Benieuwd wie we aankomende zondag als nieuwe held kunnen bijschrijven na de posbankloop!

training dinsdag woensdag
Zaterdag donderdag

Lees meer ...
Comments

Nieuwe Helden

Hardlopen is weer 4, eh, sorry Astrid, 5 nieuwe helden rijker. Helden die voor het eerst een wedstrijd hebben gelopen. Zondag stonden Angelique, Lidy, Janine en Jessica aan de start van de Bridge to Bridge. En woensdag had Astrid al genoten van, naar mijn mening, één van de mooiste wedstrijd in de buurt van Arnhem, de Rozendaalseveldloop.

br2brVoorStartIMG_0895

Voor meer foto’s en uitslagen van de Bridge to Bridge kijk snel verder!

Lees meer ...
Comments

Schema hardlopen voor beginners van de Hartstichting.

Met het schrijven van de vierde bijzondere looproute in - en rond Arnhem kwam ik op de website van de Hartstichting. Tenslotte is de Hartstichting één van de promotors geweest van de veilige looproutes die ik in dat blog heb beschreven. Op hun website staat ook veel informatie voor de beginnende loper. Er is daar zelfs ook een schema te downloaden voor beginners. En het deed mij deugd om te zien dat dit schema meer overeenkomt met de opbouw die ik gebruik met de beginnerscursus. Heel rustig en gelijkmatig opbouwen. Natuurlijk zitten er wel verschillen in met mijn schema, zo zit er in mijn schema meer afwisseling in. Op zich ook wel logisch, het schema van de hartstichting is vooral voor mensen die voor zelf en zonder begeleiding beginnen. Een goede trainer zorgt er natuurlijk juist voor dat de trainingen spannender en afwisselender zijn. Naast natuurlijk het meest belangrijke dat je feedback krijgt over je loopstijl.

Schema-hartstichting

Verder staat op de website ook nog extra informatie over de noodzaak van bewegen, bijvoorbeeld door hardlopen. Een kleine greep van wat er te vinden is:

Lees meer ...
Comments

De vierde route in Arnhem, Immerloop en veilige looproutes.

Nu is te zien op Arnhem Dichtbij, de nieuwe naam voor Arnhem Direkt, die na de overname van het concern dat o.a. de Telegraaf uitgeeft als nieuwe naam heeft gekregen, mijn vierde bijzondere looproute in Arnhem. En nu een rondje in de Arnhem-Zuid. Een rondje rond de Immerlooplas, met oude herinneringen aan de Immerlooloop en over een goed initiatief in het verleden van de Atletiek Unie, de Hartstichting, Sportbedrijf Arnhem en vooral van de Arnhemse initiatiefnemer Kees Kant. En dankzij mijn bezoek aan de website van de hartstichting vond ik het fijn om te zien dat hun schema voor leren hardlopen overeenkomt met mijn visie van hoe je beginners leert hardlopen. Dat integenstelling met wat zelfs door de Atletiek Unie gepromoot wordt, of beter gezegd geïnitieerd wordt. Cursussen van 6 weken. In de visie van de Nederlandse Hartstichting en van mij, veel te kort. In mijn blog zal ik later het schema laten zien van de hartstichting en er meer overschrijven.

Immerloop

Comments