De eerste training van de donderdagloopgroep

Donderdag 7 april was de eerste training van Loopgroep Warnsborn op donderdag. De loopgroep die als doel heeft het optimaal voorbereiden voor hardloopwedstrijden. Voor deze periode van 12 weken is dat de Bedriegertjesloop in Roosendaal en de Midzomerrun in Westervoort. Op het filmpje (gelukkig niet de beste film die ik ooit gemaakt heb, het werd al snel donkerder, zeker voor m'n Iphone-camera), de groep op het trainingsparcours van vandaag, het rondje wat ook heel vaak gebruikt werd door de Europese kampioenen 800 meter Okken en Som in Warnsborn.De training van deze dag was een Verheultraining, genoemd naar de bedenker van deze manier van trainen, jarenlang trainer van avPhoenix in Utrecht. De training bestaat met name uit intervallen met lange rustperiodes. Een prima training waarbij je goed de tijd hebt om heel goed op je loopstijl te letten. Daarom voortijd bij de loopscholing aandacht besteed aan de pasfrequentie en het reactief lopen. Kun je dat weer goed meenemen in de training. De kern van de training bestond zelf uit 4 x 200 meter (met 200 m. rust), 4 x 835 m., met 400 m. rust en als besluit nog 3 x 200 m.

Na afloop konden we genieten en bijkomen van de thee die geserveerd werd door onze sponsor Jeroen Oost, van Oostbanden. Met ook nog gezonde bananen! Jeroen heel erg bedankt!

Voor volgende week staat een oefentempoloop op het schema, we beginnen dan met 10 minuten in het rustige duurloop tempo, gevolgd door 8 min. vlotte duurloop tempo, 6 min TempoDL, 4 min. Interval lang en als laatste nog 2 x 200 meter interval kort. Deze training is heel belangrijk want die moet je leren om in de juiste tempo's te trainen. Veel lopers lopen nl. te hard. Als je deze training loopt met een hartslagmeter weet je ook meteen met welke hartslag elk tempo je moet lopen. Vooral makkelijk als je de duurlopen in het bos doet en niet op tijd kunt lopen maar wel op hartslag.

Hier nog het kaartje via Iphone hoe we gelopen hebben.

training7apr

Dit kaartje is niet helemaal representatief, omdat ik als trainer niet alles heb meegedaan en natuurlijk ook aanwijzingen moest geven. Als het goed is krijg ik nog een andere "Runkeeper" kaart van Rinske. Die heeft wel de hele training goed uitgevoerd, leuk om te vergelijken.
En nog beter om te zien hoe we gelopen hebben en de wisselende tempo's kun je natuurlijk op
mijn Runkeeper webpagina zelf.

En als extra service aan deze geweldige sportieve atleten: deelnemers van de donderdaggroep krijgen een gratis strippenkaart waarmee ze gedurende de 12 weken 5 x gratis mee kunnen trainen op zaterdag!

Voor als je meer wilt weten over De Verheulmethode.

En als je meer over onze theesponsor wilt weten Jeroen Oost of informatie nodig hebt over auto en motorbanden.
blog comments powered by Disqus