Kerst en nieuwjaarswens 2021-2022

Allereerst even een waarschuwing! Mijn telefoon doet het niet dus geen Whatsapp en minder goed bereikbaar per telefoon. Snik! Hoop dat snel weer doet.

HA lieve geweldige lopers en vooral mensen. Dank jullie wel voor het fantastische Kerstverrassing die ik van jullie gekregen heb. Dank dank dank!
1f60d
1f60d
1f60d
Natuurlijk wil ik jullie ook nog een heel prettige Kerstdagen en een fantastisch goed en sportief 2022 wensen. Heb daarvoor een filmpje gemaakt geïnspireerd op de reis kortgeleden naar Kopenhagen. Uw weet wel het zeemeereminnetje en meer. Had dat ook iedereen per Whatsapp willen sturen alleen werkt mijn telefoon niet meer mee. Hij wil namelijk niet meer opladen en is nu hartstikke dood en voor mij Whatsapp niet meer te bereiken. Zodra hij weer gemaakt is (iemand misschien een goed suggestie?) krijg je hem als nog! Maar gelukkig wel op het blog!
Comments

Hardlopen voor beginners:Teken, Overcompensatie, Schoenen

Als je als beginner begint met lopen zijn enkele aspecten erg belangrijk, ze zijn tijdens de eerste les besproken maar altijd goed om nog eens na te lezen. En ook later, als je als ervaren, gevorderde loper weer nieuwe schoenen moet hebben, altijd goed om eerst weer even door te lezen. En ook belangrijke informatie over het gevaarlijkste dier in Nederland. De teek.

Overcompensatiekaartje

Lees meer ...
Comments

Kennis van nu in Warnsborn

Kennisvannu

In de kennis van nu van afgelopen woensdag zie je beelden van een hardloopster en ja waar loopt ze? In Warnsborn natuurlijk. Alleen die jonge dame heeft corona gehad. En dat heeft grote invloed gehad op haar conditie. Je kent vast al die verhalen maar denk dat deze, dat het ook heftige gevolgen voor je hart kan hebben, misschien nog niet kent. Ook voor goed getrainde jonge topsporters. En als dat voor hun geldt dan geldt dat natuurlijk ook voor ons. Daarom een aanrader!

Stukje uit de aankondiging: "Sportcardioloog Harald Jorstad (Amsterdam UMC) maakt zich grote zorgen dat het coronavirus blijvende hartschade kan veroorzaken. Er zijn aanwijzingen dat het littekens op het hart achterlaat, ook bij jonge sporters die nauwelijks ziek werden van het virus. Het is belangrijk om te weten of sporters gevaar lopen als ze weer gaan sporten. Jorstad kan met behulp van een MRI-scan zien of er littekens op het hart zitten." Kijk hier de aflevering van Kennis van nu: De raadsels van corona

Harald Jorstad, sportcardioloog:"Iedereen die een corona-infectie heeft meegemaakt, ga hem niet uitzweten, doe geen grote inspanningen, tot je helemaal goed herstelt bent,
en weer heel rustig weer oppakken".®Lees meer ...
Comments

Middenzomerwedstrijdloop Klompenpad Oosterbeek RosandepolderDuoloop.

Als een alternatief voor alle niet doorgegane wegwedstrijden en trails gaan we op 18 juni een duoltrailloop doen.We doen dat aan de hand van het Klompenpad dat door Oosterbeek loopt en langs de Rosandepolder gaat. Start en finish is bij de Schelmseweg, parkeerplaats Mariëndaal/Bedstee. Vanaf 19:30 starten we met het eerste duo. De startplaats is aan de overkant van de parkeerplaats aan de Schelmseweg bij Mariëndaal. En na steeds dertig seconden start de volgende duo enz.
Voor deze loop is het dus belangrijk dat je een loper vindt die ongeveer het zelfde tempo loopt. Je loopt gezamenlijk (en ja natuurlijk, op anderhalve meter afstand van elkaar, dat dan wel weer!) het Klompenpad. In ieder geval legt één van jullie, het liefst beiden, legt het parcours vast op Strava (of een andere hardlooprouteapp). Ook handig, mocht je de weg kwijtraken. is dat je nog een extra navigatie van de route hebt. Hieronder kun je er verschillende vinden met de route! En misschien ken je het rondje al want ik de vorige mails heb ik het er al over gehad!

Twee belangrijke aandachtspunten! Verkeersveligheid, zo moet je twee keer de Utrechtseweg oversteken. Net als de Benedendorpseweg. En je loopt op gegeven moment over een camping. Daar moet je wandelen! Wordt gecheckt via Strava enz. 🧐 O ja, het eind, het eind, dat is het zwaarste stuk! De klim door de Bedstee en dan de steile weg omhoog langs de boerderij naar de finish bij de parkeerplaats aan de Schelmseweg. Maar dan is daar ook de finish!

Meld je voortijd aan als duo en geef meteen aan in welk tempo jullie denken het parcours te gaan lopen. De niveaus op de tabel (A1, A2 — t/m B3) met de loopsnelheden. De start is vanaf A1 tot en met B3! Dus de snelsten gaan het laatst! Ik maak een startlijst zodat je weet hoe laat je moet starten en voortijd loop je daar zelf in. En natuurlijk krijg je die week en dag nog de laatste informatie.

De regels op een rijtje:


  • Je kiest een loopmaat die net zo snel loop als jij. (Heb je geen loopmaatje gevonden dan geef je op met je hardloopniveau en dan probeer ik een geschikte loopmaat voor je te vinden.)
  • Samen bepalen jullie het tempo dat jullie zo ongeveer over deze afstand zouden moeten kunnen lopen. Dat doe je via de bekende lijst van A1, A2 enz.
  • Jullie krijgen een eigen starttijd.
  • De warming-up kunnen jullie voortijd doen op de weg parallel aan de Schelmseweg. Zorg dat jullie beide op tijd bij de start zijn. Ook niet te vroeg, denk nog even aan de 1,5 meter afstand! 🙂
  • De route is te vinden door de (kleine) bordjes van het klompenpad, via de gpx bestand die één van jullie gedownload heeft en wat in een route app hebt gedownload. (Kan ook via je eigen portaal in Strava, Komoot, of Garmin). Of je print de route zo goed en duidelijk mogelijk uit.
  • Dus één van jullie heeft een telefoon en kan in geval van nood contact met mij opnemen. Probeer ook trouwens alle duo's te volgen via Whatsapp locatie.
  • Hou rekening met de verkeersveiligheid.
  • Bij de camping ga je wandelen. (Wordt gecheckt via Strava of Garmin, wat dan ook!)
  • Je moet als duo bij elkaar blijven lopen en dus ook samen finishen, De tijd van de laatste loper geldt als jullie eindtijd. Niet samenlopen leidt tot diskwalificatie! Dus pas op! 😔
  • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. 🧐

Voor de uitslag gaan we niet uit van de snelste tijd. We gaan voor de naar verhouding beste geleverde prestatie. Daarom moet je aangeven op week niveau je de wedstrijd kunt lopen. Per niveau ga ik uit van een eindtijd per niveau, lopen jullie sneller, dan is jullie tijd een +tijd, lopen jullie langzamer dan krijg je een - tijd. Het duo met de hoogste +tijd is de winnaar! Daarbij wordt zoveel mogelijk wel eerst de route gecheckt! 🤨😉
Hou dit in de gaten, en lees zoveel mogelijk dit nog even voortijd! Er zal vast nog wel wat aan worden toegevoegd! Volgt hieronder de verschillende verwijzingen naar niveau's, parcours en hardloopapp's.
temponiveausBordjeklompenpad


Download hier het gpx bestand van de route!

Route op Run.gps. Route op Strava. Route op Komoot. Route op Rungo.

RoutekomootKlompenpadRosandeLees meer ...
Comments

Theatervoorstelling "Pap doe normaal"

Bijzondere theatervoorstelling voor ouders!

Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar. Veel ouders herkennen dat. En wat doe je dan?
Daarover gaat de theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’, die op maandagavond 30 maart in het Stadstheater in Arnhem te zien is.
Je kunt vanaf nu GRATIS kaartjes bestellen. Doe dat wel snel, want vol is vol!

Deze nieuwe voorstelling is van de makers van o.a. ‘Wel winnen, hè!’, die in het verleden al meermalen in Arnhem te zien was. De reacties waren zeer enthousiast!
In de voorstellingen, met een lach en een traan, komen allerlei herkenbare situaties voorbij waar je als vader of moeder mee te maken krijgt.

Comments

laatste training vervolg beginners sept.19

De uitslagen van de testloopjes woensdag en zaterdag. De afsluitende trainingen van de gevorderde beginners die begonnen zijn in september en de vaste groepen op zaterdag. Woensdag was het rondje door Schaarsbergen met start en finish net na stoplichten Bakenbergseweg en Schelmseweg.

En de Flyby van Strava van de laatste training van het vervolg beginners sept.'19 bij Loopgroep Warnsborn. De 5 km testloop over deels de Bakenbergseweg, Karmelitessenlaan en Kemperbergerweg in Arnhem. (Flyby, geeft de positie aan van de verschillende lopers tijdens de loop. Je ziet dus mensen weglopen, ingehaald worden of iets achterblijven. En natuurlijk de route.) Hier lopen Monique, Rik, Haron (niet zichtbaar want plaatje Rik ligt er boven, en Albert.Ondertussen hebben we ook op zaterdag de testloopjes op het Safari parcours gedaan, waardoor we nog maar liefst 31 meer uitslagen hebben. Zie je als je doorklikt! En vooral grotere afbeeldingen.

Woensdagtestloop Zaterdagtestloop8-30klb SatelSafarirunLees meer ...
Comments

Gelukkig Nieuwjaar!Video gaat in "première" op 1 januari 0:00 uur!
Comments

Fijne Kerstdagen

Comments

Loopgroep Warnsborn Barbecue 2017

barbe
Omdat het jammer genoeg wat weinig aanmeldingen waren voor de loopfeestje van 8 juli wordt deze verplaatst, want het is natuurlijk het leukst om zoveel mogelijk Warnsborn lopers ons jaarlijks feestje te vieren.
Nieuwe data zijn zondag 17, zaterdag 23 of zondag 24 september van 15.30 uur tot 20.00 uur. Er komt nog een datumprikker om je keuze kenbaar te maken. Reageer vooral! Het wordt geen BBQ maar een salade party, dus geef ook even aan of en wat voor salade of anders lekkers je mee kan nemen.
Locatie wordt waarschijnlijk het strand van het grindgat bij de Rosande polder. Nadere info volgt.
Mirjam, Stefanie, Wim, Natasja, Bas, Agnes en Albert

Zet alvast in je agenda! De jaarlijkse Grote Barbecue van Loopgroep Warnsborn wordt gehouden op zaterdag 8 juli. Zo ongeveer tussen 16:00 en 22:000 uur. Waar? Nog onbekend. Suggesties welkom, aanbieding ook Happy Op het blog volgt later meer informatie over bijdrage, hoe je kunt opgeven, je voorkeur voor vlees, vis of vegetarisch. Wat je zelf zou kunnen bereiden, enz.
Comments

Programma Ethiopische Avond

affischeEthiopWeb

Ha deelnemer, je bent vast helemaal klaar voor zondag, de Ethiopische dag. Hieronder vind je het tijdschema van de middag en de avond. Met waar nodig kledingtips!

15.00-15.30 uur: Verzamelen, koffiedrinken en uitdelen nieuwe loopkleding.
Je wordt verwacht zo rond kwart over 3, waar we verzamelen voor het zwembad de Oorsprong. Voor het zwembad want we kunnen door omstandigheden pas vanaf 17.00 uur de locatie van het zwembad volledig gebruiken. Kom je met de auto, dan kun je het gravel(leem)pad oprijden, bij de driesprong linksaf en dan parkeer je aan de rechterkant (zwembadkant) je auto naast het pad.
Onder het genot van een bakje koffie, of thee, kun je als je kleding bestelt en betaalt hebt, in ontvangst nemen. Na de koffie of thee gaan we door met het sportieve gedeelte, vandaar het kledingadvies om in sportief-hardlooptenue te komen. Je mag ook natuurlijk je nieuwe hardloopshirt aandoen Happy Maak het extra bijzonder!

15.30-17.00 uur: De Ethiopische training:
met veel oefening ter verhoging van flexibiliteit, ritmegevoel en souplesse.
Over de precies invulling van dit onderdeel hoor je ter plekke meer! Gasp

17.00-17.40 uur: Inrichten locatie, omkleden, helpen met klaarzetten maaltijd.
Na het sportieve gedeelte krijgen de dames de eerste gelegenheid om in het gebouwtje van het zwembad zich op te frissen (er is alleen een wasbak met koud water dus niet luxueus) terwijl de heren de locatie inrichten met partytenten, statafels enz. Na zo'n 25 tot 30 minuten wisselen we, mogen de dames de locatie afmaken, en gaan de heren zich opfrissen en omkleden. Kledingadvies is voor het verdere gedeelte is je vrijetijds-, uitgaans-, maar galakleding mag ook Winking

17.40 tot 18.00 uur: Sifan tijd!
We proberen live op afstand, via ipad, mobiel, telefoon, getuige te zijn van de 1500 meter EK in Amsterdam waar ons medeWarnsborngebruiker, en natuurlijk van Ethiopische afkomst, Sifan Hassan de finale loopt. Happy & Embarrassed

ek

18.00 tot 20:00 uur: de Ethiopische maaltijd.
Daarna krijgen we het hoogtepunt van de dag, deEthiopische maaltijd. Bereid op traditionele wijze door onze kok Lia Ketema. Met assistentie van haar man Ries van Zon en vrienden(nen). Lia zal tijdens de maaltijd vertellen over haar prachtige geboorteland en over de Ethiopische maaltijd. Laugh

20.00 - 21-50 uur: Feest! Met Ethiopische muziek!
Daarna is het tijd voor nog een drankje, praatje en wie weet een dansje op Ethiopische muziek. Laugh

21.50 tot 22.10 uur: opruimen
Aan alles komt dan een eind Sad dus met een enigszins treurig gevoel, dat het er weer opzit, gaan we dan weer huiswaarts met natuurlijk diep van binnen vooral warm intens gevoel van dankbaarheid dat we dit samen toch maar weer mooi hebben meegemaakt! Happy Maar eerst opruimen :O natuurlijk! Foot in Mouth

N.B. alle tijden zijn zo'n beetje bij benadering. Behalve die van het EK in Amsterdam, die houden zich zo keurig aan het tijdschema dat ik er jaloers van word!
zondag

Het weer volgens mijn Iphone voor zondag, 29ºC okay met zwembad, maar die 'schicht' het liefst zo tegen 23.00 uur!

Lees meer ...
Comments

Ethiopische Avond

affischeEthiopWeb
Deze keer vooral belangrijke informatie over de Ethiopische avond die aanstaande zondag 10 juli gehouden wordt.

In het kader van het vijfjarig bestaan van Loopgroep Warnsborn, organiseren we dit jaar geen BBQ maar een Ethiopische loopworkshop gecombineerd met een Ethiopische maaltijd.

Datum: zondag 10 juli

Tijd: 15:00 uur tot ong 22:00 uur (zonsondergang)

Locatie: zwembad van Tuin de Lage Oorsprong, de Hemelse Berg in Oosterbeek. Zie de kaart voor hoe je er moet komen. Vanaf de "Van Borsselenweg" in Oosterbeek ga je vanaf de rotonde van de Utrechtseweg de van Borsselenweg in en ga je na zo'n 400 meter linksaf het zandpad/gravelpad op, bij de driesprong neem je de linkerafslag en parkeer (het liefst rechts) in de buurt van het zwembad.
Oorsprongkaart

De middag zal beginnen met koffie en thee.
Albert zal intussen de mooie nieuwe trainingshirts en jassen uitdelen aan degene die deze besteld hebben. Hierna zal er een Ethiopische workshop worden gegeven. Over deze workshop en kledingadvies volgt nog meer info.

Na de workshop staat er een lekkere Ethiopische maaltijd op ons te wachten. Meer informatie over de maaltijd me de kok volgt nog!

De kosten zijn € 25,00 euro per persoon en kunnen worden overgemaakt naar Stephanie Wien, rekeningnummer" kun je vinden in de mail die je voor deze dag hebt ontvangen", onder vermelding van Loopgroep Warnsborn en je voornaam en achternaam! Aub voor vrijdag 8 juli overmaken.

Volgens de datumprikker zijn er nu 40 deelnemers, mocht je niet kunnen geef dit dan aan op de datumprikker, bij annulering na aanstaande dinsdag zal wel het volle bedrag in rekening gebracht worden, dit omdat onze inkopen dan al gedaan zijn, en de kosten dus al gemaakt.

Als er mensen zijn die een partytent hebben en beschikbaar willen stellen dan horen we dat graag. Heb je een picknickkleed of iets dergelijks neem dit dan ook mee, dan hebben we allemaal een gezellig plekje om geheel in stijl onze maaltijd te nuttigen. En misschien hebben we ook tafels nodig waar de maaltijd op uit geserveerd kan worden! Ook zijn we opzoek naar audioapparatuur met Bluetooth, dit om onze Ethiopische afspeellijst op Youtube van de avond af te kunnen spelen. Luister hieronder de voorlopige lijst alvast af ....

Met vriendelijke groet,

Albert, Stephanie, Dinant, Natasja, Mirjam, Wim en Bas

PS Zijn er nog mensen die mee willen helpen met de voorbereiding van de locatie op 10 juli? Laat even weten, je bent van harte welkom! We willen rond 14:00 uur met een aantal mensen de boel alvast gezellig maken. Wat dit betreft, dit wordt wat later, we hebben hulp nodig vanaf half vijf, die mensen mogen eerder stoppen met de workshop.
Ethiopische afspeellijst


Comments

Ethiopische Workshop/Maaltijd/Feestje

affischeEthiopWeb
Aanpasssing 2-7-2016, we hebben nu gekozen en de dag is zondag 10 juli! Je kunt nog opgeven via de datumprikker. De kosten voor het diner en verder is € 25,
Hieronder twee foto's van de meer dan prachtige locatie: De Oorsprong in Oosterbeek.

De-Oorsprong1

De-Oorsprong2

Voor mensen die de email niet ontvangen hebben is dit de link naar de datumprikker waar je kunt aangeven wanneer je wel en wanneer je niet kunt om deel te nemen aan de barbecue van 2016.

En omdat Loopgroep Warnsborn 5 jaar bestaat dit jaar wordt dus de barbecue geen barbecue maar een Ethiopische maaltijd! Waarom Ethiopisch? Om dat ze altijd bij hardloopwedstrijden het eerste finishen. Arme wij Happy. Elke beginner bij Loopgroep Warnsborn heeft kennis gemaakt met de Ethiopische Warming-up. En het filmpje dat ik daarover (of voor) heb gemaakt is op Youtube mijn meest bekeken filmpje. Staat nu op 32.224 x bekeken.Heb nog nooit Ethiopisch gegeten en dat wordt dus hoog tijd! Ik kende Ethiopië vroeger alleen van de hongersnoden en was uiterste verbaasd dat daar ook verschrikkelijk mooie muziek vandaan komt. Hieronder enkel pracht voorbeelden! Regelmatig kunnen we Sifan Hassan in ons prachtige Warnsborn tegen komen, nu al onze Nederlandse wereldkampioen indoor 1500 meter en van Ethiopische komaf en waarvoor we allen op 16 augustus gaan duimen als tussen 01:15-03:50 uur (ik denk 's morgens) de finale van de Olympische Spelen op de 1500 meter in Rio wordt gelopen. (De finale 200 meter dames is overigens op 17 aug. tussen 22:45-04:05 uur.)

De prachtige locatie waar we deze maaltijd/feest houden is van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Net als grotendeels de andere natuurgebieden waar we meestal trainen, daarom ook maar even onder de aandacht brengen dat ze altijd goed donateurs kunnen gebruiken. Nog geen donateur? Met deze link kun je je aanmelden als donateur! Het kan al vanaf €23,25. Lees meer ...
Comments

Nacht van de Vluchteling

nachtvdvluchtstrip
Vorige week liepen Dorry, Nicolien en Bas 40 km in de nacht van de vluchteling. Samen haalden ze meer dan 1000 euro binnen voor het doel. En daar zaten vele giften bij van bekende hardlopers van Loopgroep Warnsborn. Hieronder volgt het mooi geschreven verslag van Dorry over de zware lange wandeltocht en vooral van het genieten.

Beste hardloopmaatjes,

Het zit er op en we hebben het gehaald: ruim 40 km wandelen in het donker. Dankzij jullie bijdragen hebben we met z’n allen ruim een miljoen euro opgehaald om de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd van de meest primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. Natuurlijk is het niet voldoende om iedere vluchteling te helpen, maar het is een start.....
Daarvoor hebben Nicolien, Bas en ik en vele anderen gelopen. Over keurig geasfalteerde wegen of mooi aangelegd bospaden. We werden feestelijk weggeschoten in Nijmegen, na een korte speech van de Nijmeegse burgervader vanaf het bordes van de Vereniging. De ledematen al wat losgezwaaid met de warming-up. De eerste kilometers door een nachtelijk Nijmegen, de straten goed verlicht.

nachtvdvlucht
Lees meer ...
Comments

Shirtjes en meer! Je kunt nog bestellen tot maandag 30 mei!

Je weet vast dat er straks nieuwe shirtjes en meer te bestellen zijn met het logo van Loopgroep Warnsborn. Wil je een shirtje(s), legging, jack en of een pet, je kunt nog bestellen tot maandag 30 mei! Klik op de link en je komt vanzelf bij de bestelpagina!

JN471-472
De shirtjes nu nog zonder Loopgroep Warnsborn logo, dus straks nog mooier!
Comments

Een goed 2016!!!

Loopgroep Warnsborn wenst alle lopers een heel goed 2016 met veel sportieve hoogtepunten. GelukkigLees meer ...
Comments

Prettige Feestdagen en een goedlopend 2016!

Kerstkaart2015LGWB
Comments

Een virtueel Picasso boeket als dank!

Boeket2
Door middel van een virtueel Picassoiaans boeket en dit bericht natuurlijk, wil ik jullie lieve mensen, heel hartelijk danken. Danken voor alle giften die jullie gestort hebben naar aanleiding van het initiatief van Ellen en Herbert.

Boeket


Lees snel verder.

Lees meer ...
Comments

Testloop Safariloop 11-1-'15

Safari2nalaatste
Met een windkracht van ± 6 op de schaal van Beaufort, kan ook meer zijn, hebben we toch maar de testloop gedaan op het parcours van de vroegere Safariloop, Tenslotte vindt binnenkort weer de opvolger plaats van deze wedstrijd op exact het zelfde parcours, de Safarirun. De wedstrijd zelf is op zondag 25 januari. Alleen kun je via voorinschrijving aanmelden en die is inmiddels gesloten, dus nu nog inschrijven kan niet meer. Maar een flink aantal van ons heeft dus die loop al gedaan. Dus zo erg is dat ook weer niet. Bovendien doen we het vast ook nog wel eens in de zomer. En van die wind hebben we trouwens helemaal geen last gehad. Zo zijn we niet geraakt door vallende takken en omwaaiende bomen... Viel allemaal best mee dus Happy

Wil je weten wie er meededen en wat voor een tijd ze hebben gelopen, kijk gauw verder...Lees meer ...
Comments

De drie laatste trainingen van het jaar.

We sloten het jaar af met 3 sfeertrainingen, een fotografische impressie:
strip
De Kerstsfeertraining van de dinsdaggroep in Lombok.
mandalastrip
De Kerstnachttraining voor de laatste rustige training voor Kers
oliebolenbolstrip
En als laatste de Oliebollentraining als afsluiting van het jaar 2014Lees meer ...
Comments

Kerstloop 1

IMG_2540Woensdag 17 december de eerste „echte” Kerstsfeerloop gedaan met de ex-beginners. Door Lombok, zoals altijd zijn daar een paar huizen helemaal in de Kerstsfeer. Een fotoverslag van wat we tegen kwamen in Lombok en op de weg erheen en er naar toe. Ook kun je als je verder leest en kijkt de route zien die we gelopen hebben.......
Lees meer ...
Comments

Prijzen 2014

De prijzen voor 2015 zijn bekend. Hier en daar een kleine prijsverhoging. Het overzicht. Boven de oude bedragen beneden de nieuwe prijzen voor 2015. Hoop dat, als je zelf de contributie betaalt, er even aan denkt. Alvast mijn dank!
Contri2015Lees meer ...
Comments

1 x nog Warnsborn-Mariëndaal-Boschveld-Westerveld-Warnsborn

Dinsdag, de vaste groep en woensdag, het vervolg beginnerscursus en tevens hun laatste les als cursus, starten we nog één keer van Warnsborn. Nu vanaf de camping. Twee keer de zelfde hele mooie route door Warnsborn-Mariëndaal-Boschveld-Westerveld en via Warnsborn in de schemering weer terug, erg sfeervol.
Er is weinig verschil te zien tussen beide groepen. Dus de woensdag ex-beginners kunnen zonder problemen aansluiten op dinsdag! Eerst de dinsdaggroep en daarna via Strava de zelfde route op woensdag. Zoek de verschillen! Happy

Lees meer ...
Comments

4 x Rozendaal deze week

Deze week maar liefst 4 x dat we afspreken en vertrekken vanaf de Parkeerplaats Rozendaal. Hieronder kun je per dag zien hoe laat we afspreken en welke route we gaan lopen. Op deze link naar Google Maps kun je de plaats vinden waar je in Rozendaal moet zijn.


Woensdag 3 september is de loop zelf. Om 19.00 uur start de 12 km. De 5,5 km start om 19.10 uur. Inlopen vanaf 18.30 bij het hek van kasteel Rozendaal. Vergeet niet dat je voortijd nog eerst moet inschrijven! De beginnerstraining is dan deelnemen aan deze loop, dus geen training in Warnsborn zelf. En zowel de dinsdag alswel de donderdagtraining is ivm met deze loop aangepast!
Comments

Vakantietrainingen

Mijn vakantie is nu al een week onderweg en ben helemaal trots op de zelf redzaamheid van mijn geachte lopers. Want van twee groepen weet ik dat ze vorige week lekker getraind hebben. En dat geldt voor de dinsdaggroep waar ze zelfs na afloop thee hebben gedronken. Verzorgd door ons, net teruggekeerd van de huwelijksreis, pas getrouwde lopers, Liesbeth en Jacob. En ook de gewezen beginners waren een dag later weer fanatiek aan het lopen. Zochten zelf een ander parcours uit omdat ze dat fijner vinden lopen! Dus kreeg Klaas Gubbels weer bijna bezoek! Van de andere groepen heb ik niets gehoord. Voor de eerste 2 groepen heb ik een groeps „WhatsApp” aangemaakt zodat ze elkaar nog beter op de hoogte kunnen houden en elkaar kunnen motiveren. Daarom denk ik dat er morgen zelfs 12 lopers komen, Mirjam is nog optimistischer, zij gaat voor 13! Benieuwd wie van ons het goed heeft of er het dichts bij is! Als de andere groepen ook een groeps „WhatsApp” willen, laat maar even weten, dan kan ik dat voor de groep aanmaken. Alvast veel loopplezier. Zet hem op! Lees meer ...
Comments

Loopgroep Warnsborn barbecue op heitje van Maasdijk

Afgelopen vrijdag (11 juli) was het zover. De grote barbecue van Loopgroep Warnsborn op het heitje van Clément van Maasdijk. Op een werkelijk prachtige locatie. Bekijk de film maar om het zelf te zien! Maakte ik me voorafgaand overal zorgen over, bijvoorbeeld het weer - kans op grote onweersbuien - hebben we wel alle vergunningen, tijdens de barbecue ging alles perfect. Geen regen, ook geen zon die het erg warm en drukkend zou hebben gemaakt. Lekker eten, het meest gekocht maar ook door sommige lopers zelfgemaakt. En dankzij Arnout zijn we ook nog actief bezig geweest met het leuke spel wat hij had meegenomen. Dus we kunnen, dankzij de inzet van alle aanwezigen, terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Ik heb het al uitgeroepen tot de leukst en lekkerste barbecue op de mooiste locatie van Nederland 2014. En alle deelnemers veel dank dat jullie dit tot een zo’n geslaagd evenement hebben gemaakt!!!
Happy En hier alvast de eerste foto’s en de korte filmimpressie. Als je doorklikt krijg je de lange sfeerimpressie.

maasdijksommerlocatieenspelIMG_2327
Op de zelfde hei in 1910 met naamgever van de hei, Clément van Maasdijk, meer over de geschiedenis van Clément,
de barbecue met spel en als derde foto, deelnemers op 1 van de kleden.


De korte filmische impressie:


Je kunt vanaf hier ook rechtstreeks naar de fotopagina! Met foto’s van o.a. Marjolein en Hermine. Lees meer ...
Comments

2-3-4-5-5-4-3-2

De afgelopen week verschillende keren de piramide gedaan van 2-3-4-5-5-4-3-2. Met steeds verschillende groepen op verschillende routes. Leuk om daar van die routes eens overzicht te geven! Kijk snel verder:Lees meer ...
Comments

De Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue

Laatste nieuws:
Als je de locatie niet kunt vinden: een kaart waar je kunt inzoomen en kunt kiezen tussen Google maps en OCS.
http://www.gps-sport.net/routes/Barbecuelocatiekaart-vrijd.-11-juli_152202
Hier zelfde kaart maar met minder mogelijkheden:

Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Via 3 routes kun je er komen:
KemperbergerwegOranjerie1Oranjerie2
Moet je het kunnen vinden. Maar onderweg en toch verdwaald? Bel mij (06) 546 35 988 of Natasja : (06) 184 58 144


De dag voor de Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue vindt plaats op vrijdag 11 juli. Die dag is er geen voetbal en zijn er mensen vrij die kunnen meewerken in de voorbereiding. Bovendien veel meldingen dat mensen dan ook kunnen meedoen. het aantal deelnemers staat nu op 35!

De locatie: Via het Gelders Landschap een prachtige locatie aangeboden gekregen, op het heitje van Clément van Maasdijk, (de vliegenier) dus heel dicht bij onze normale startplaats, de Oranjerie.
Barbecue plaats
Deze locatie is door het Gelders Landschap aangeboden voor onze barbecue.
Voor deze locatie zijn wel kosten aan verbonden, € 75, En voor het Gelders Landschap is het de eerste keer dat zij op deze wijze toestemming geven voor een barbecue. Ook voor hun spannend dus! En natuurlijk mag er alleen gebruikgemaakt worden van gasbarbecue's.
Lees meer ...
Comments

Datumprikker voor de Loopgroep Warnsborn Barbecue

Als het goed is hebben alle leden en cursisten van Loopgroep Warnsborn een email voor de "datumprikker" gekregen voor de Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue. Heb je die niet ontvangen, stuur dan even een mail en dan probeer ik alsnog een uitnodiging naar je te sturen voor de datumprikker!
Comments

Enquete Website Loopgroep Warnsborn

Van Sietske, ook lid natuurlijk van Loopgroep Warnsborn kreeg ik een geweldig leuk aanbod. Sietske volgt namelijk een cursus in Utrecht voor tekstschrijven voor het internet. Voor deze cursus heeft Sietske een opdracht om een bestaande website te beoordelen en hem nog beter te maken. Dat kan bij mijn website vast, dus een zeer welkom aanbod! Waar ik dan ook erg blij mee ben! Laat dan ook snel Sietske zelf aan het woord:

Help je Albert zijn website te verbeteren?

Ik (Sietske, dinsdag- en donderdaggroep) wil de website van Loopgroep Warnsborn nog wervender, beter vindbaar en overtuigender maken. Dit als onderdeel van de opleiding ‘Schrijven voor het Web’ van de Hogeschool Utrecht.
 
Als je ook wil helpen, vul dan (graag zo snel mogelijk) de vragenlijst in. Via de link kom je vanzelf op de enquete.
 
Alvast bedankt voor je medewerking!
 
Sietske, ook namens Albert

Comments

5 km testlopen

Woensdagochtend eerst met Jozien, komt o.a. de dinsdaggroep versterken, het alternatief voor de 5 km testloop op het rondje van de Safariloop gelopen. De zelfde dag heb ik met Bianca wel de ronde van de Safariloop gedaan. Als je verder kijkt de routes en de ± tijd. Als je de geschiedenis van de Safariloop nog niet kent?! De link!
Lees meer ...
Comments

Uitslagen Coopertest beginners jan'14

Woensdag 5 en zaterdag 8 maart deden de beginners van januari een 'verborgen' coopertest. Verborgen omdat ik natuurlijk nog niet wil dat ze voor een goed resultaat te diep gaan. Als beginner is mijn motto altijd dat je het beste rustig kunt beginnen. Snel komt later wel. Maar als er dan toch een 12 minuten loopje in het schema staat is dat toch geinig om even vast te leggen. Hieronder de resultaten en als je klikt, kun je je eigen Cooperdiploma zien en downloaden!

De uitslag in willekeurige volgorde:
Bianca van K. 1840
Bianca Sch. 1550
Joyce 1900
Bram 1820
Albert 1940
Angélique 1800
Annegien 1870
Ellis 1200
Marianne 1820
Moniek 1720
Comments

"Wind"training 5e les hardlopen voor beginners op zaterdag

Was het woensdag nat en winderig, op zaterdag was (gelukkig) de regen ingeruild voor nog meer wind. Wel moest het parcours aangepast worden aan de overvloedige regenval die met name het geschiktste parcours voor deze training, rondje Bram Som, Arnoud Okken, veranderd had in een modderparcours. Daarom naar paden uitgeweken waar het beter lopen en minder in de wind was. Rond het laatste stukje van de Bakenbergseweg bij de 2 boerderijen. Op de link van Strava kun je de route zien die we gelopen hebben (mijn hele traject van de 2 zaterdagtrainingen) opgedeeld in verschillende segmenten. Nl. de 8.30 beginnerstraining en de 10.00 uur training. En natuurlijk, net als woensdag, het ± 800 meter stuk.
En de 800 meter ook al als kaartje hier:
800meter
Zie net dat je het ook kunt embedden, ofwel invoegen op de pagina. Ook leuk!
Comments

Rode Chevrolet bij Oranjerie Warnsborn

Zaterdag (15 febr. 2014) stond er een hele mooie oude rode Chevrolet pick-up. Kon het niet laten om daar een foto van te maken. Zelfs 2, één van de beginners/gevorderden groep van 8.30 uur en de groep van 10.00 uur. De eerste foto was gemaakt door Eveline, die vond het maar een lelijke auto en wou dan ook niet op de foto. Nou, ik wel natuurlijk en smaken verschillen! Happy Winking En meteen daarna bij het begin van de 10.00 uur recreanten hardloopgroep. Vandaag niet zo groot dus daarom was daar wat meer Chevrolet te zien.

zaterdag-8.30groepZat-15-2
Comments

Route regentraining les 5

De route van de training van de beginners op 12 februari. Het was niet echt lekker weer deze woensdag. Harde wind en regen dus niet teveel oefeningen en snel naar de kern. Van het laatste stuk heb ik via de app van Strava een segment gemaakt en blijkt dat we echt 800 meter hebben gelopen. En natuurlijk kun je ook de hele training terug vinden.
De hele route800m
Meer over de Methode Verheul en over de Ethiopische Warming-up als je verder leest. Lees meer ...
Comments

Hardlopen voor beginnerstip - kleding

We zijn nu flink in de winter beland. De temperatuur valt op dit moment meestal goed mee maar toch al goed om met name voor de minder ervaren beginners iets meer te vertellen over kleding. Als je naar een hardloopspeciaalzaak gaat krijg je als je opzoek gaat naar kleding vaak het verhaal te horen over het 3 lagen systeem, met name voor je body. Wat houdt dat in?

Over kleding, kou, vorst, manlijkheid, en sportbh's.

3lagenprincipe

bh

Lees meer ...
Comments

Testloop Safarailoop 11-1-2014

Deze week op zaterdag met maar liefst alle 2 groepen de testloop gedaan op het parcours van de Safariloop/Safarirun. Een mooi moment, want afsluiting van het vervolg van de beginners op zaterdag en een mooie test voor hen die mee willen doen met de Safarirun die over weken plaats vindt.

Safarirondje0038
Op het parcours van de Safariloop.

Voor de uitslagen, kijk verder!

Lees meer ...
Comments

Van beginner tot 15 km loopster in 10 weken

Deze week maar één uitslag, maar wat voor één. Een erg talentvolle beginner, want in oktober is Tess begonnen met de beginnerscursus. En de cursus is nog niet afgelopen en Tess loopt maar liefst de 15 km. en dat in een tijd van 1 uur 31 minuten. Wel goed om te vermelden, want voordat andere cursisten ook denken dat te kunnen of moeten doen. Tess is niet helemaal een beginner, is na een blessure begonnen bij de beginners om meer aandacht aan looptechniek te kunnen besteden en rustig op te kunnen bouwen. Vooral dat laatste vond Tess best moeilijk. Vandaar dat ze nu ook op de dinsdag loopt. En voor echte beginners, nog niet aan beginnen 15 km. Eerst de 5 km! Eerst ook een hele mooie afstand. En kun je, eigen ervaring, helemaal op stuk gaan!

Happy

Hieronder het parcours wat Tess gelopen heeft, wel leuk om te zien als afwisseling van de B2B, een andere bruggenloop dan die in Arnhem. En daarna de tijden van Tess met tussentijden.

BruggeloopR'dam_698x567

Naam: Tess van Breugel, Snelheid 9,886 km/uur, 5 km.: 29:57 (29:57), 10 km.: 1:01:24 (31:27), Netto tijd 1:31:02

Lees meer ...
Comments

Beginnerscursus met een 'verstopte' Coopertest

Vorige week hadden we bij de beginners een sterloop als kern. In de tijden van 8, 10 en 12 minuten moet je dan vanaf 1 punt, meestal een kruispunt, een weg inlopen en na de te lopen tijd weer terug zijn op het startpunt. Ofwel een heen en weer loop. Daarbij was de laatste 12 minuten en dus gelijk aan de tijd die je mag lopen bij een Coopertest. Leek me dan ook leuk om achteraf aan de lopers de afstand door te kunnen geven van wat ze in die tijd hebben afgelegd. Achteraf dus, want ik wou niet dat de lopers teveel hun best gaan doen en zich zouden forceren. Want dat is tenslotte nog niet nodig bij een beginnerscursus. Had daarom ook geen tabel van de beoordeling meegenomen. Alle gehaalde afstanden is een prestatie tenslotte!

Coopertestleeg

Ben natuurlijk wel erg trots op m'n beginners en heb dan ook voor elke deelnemer een oorkonde gemaakt. Als je verder leest kun je de digitale versie downloaden en op de training krijg je de uitgeprinte versie. En voor de liefhebbers die toch beslist hun "klassering" willen weten, heb ik ook nog een link naar de beoordelingstabel. En zie het als een tijdelijk meetpunt, over een paar weken ben je alweer veel verder en zul je veel verder kunnen lopen! Maar nu naar de oorkondes en de afstanden!

Lees meer ...
Comments

Contributie voor 2014

Dit jaar, 2013, is de inflatie gemiddeld rond de 3% geweest. Voor 2014 heb ik dat als uitgangspunt genomen voor de nieuwe prijzen, vanaf januari 2014. Met name voor de vaste leden. Wel heb ik ze op enigszins afgerond op hele bedragen. Of een kwart daarvan.
contributie-cursus-prijs2014
Lees meer ...
Comments

Frequentie en Snelheid

Afgelopen weken hebben we met de verschillende groepen tijdens de loopscholing geoefend om de verschillende looptempo's te lopen in de goede loopfrequentie. En dat in het ritme van ± 180 passen per minuut. Daarbij verandert dus wel het tempo maar niet de frequentie. Denk aan één van die oefeningen waar ik vaak die "piepjes" laat horen. Ik zou daar een voorbeeld filmpje van laten zien van de bedenker van Chi-running, tevens de "maker" van die piepjes. Kijk snel verder voor het filmpje! Lees meer ...
Comments

Gymzaal Bauerstraat 6 Core-stabilitytraining

Al een check genomen van de gymzaal. Je kunt maar beter op de hoogte zijn tenslotte: ziet er mooi uit met name de vloer.

GymzaalBauwerstraat6c

Meerplaatjes en kleding advies als je verder kijkt!

Lees meer ...
Comments

2 plaatsen vrij op hardlopen voor beginners op woensdag

Zonet een tweet over de beginnerscursus die volgende week start, de aanmelding voor woensdag loopt geweldig zodat er nog maar 2 plaatsen over zijn! Op zaterdag blijft de aanmelding achter dus daar is nog plaats zat!!!

Comments

De uitslagen van de Rozendaalse Veldloop zijn bijna allemaal binnen!

Met mooi weer was er een al net zo'n mooie (als het weer) opkomst van Warnsborners (LGWB'ers) die meegingen doen aan de Rozendaalse Veldloop. Een mooie loop en dan na afloop ook gratis een jubileumshirt, dat wil toch iedereen?!

Hier alvast de foto van de meeste Warnsborners, alleen Sylvia, Jos, Rudi, Marco, Hans, Herman en Rob (met z'n 2 zonen) stonden er niet op. En de foto is gemaakt door Marjolein, momenteel beginner, die de 5,5 nog net niet aandurfde. Maar dus mooi de foto kon maken. Dank en goed gedaan Marjolein! En Bas en John, volgende keer niet zo bescheiden achteraan gaan staan hoor!
StartLoopgr-Warnsb

Voor de uitslagen, even verder kijken Happy

Lees meer ...
Comments

VAKANTIE!

Eindelijk besloten dat ik mijn vakantie ga vieren vanaf zondag 28 juli tot en met maandag 19 augustus. Ga ik dus even bijkomen en er voor zorgen dat ik na die periode klaar ben om met veel enthousiasme de trainingen weer op te pakken. Er zijn vast lopers die al weer terug zijn, of misschien nog niet op vakantie zijn en wel graag samen willen lopen. En die wil ik natuurlijk niet met lege handen en radeloos achter laten. Daarom hier een opzetje. Als je zo rond de zelfde tijd in Warnsborn bent, kun je met anderen, die vast ook komen, blijven lopen. En afspreken is altijd handig als je zeker wilt weten! Happy Mijn voorstel voor de trainingen: een simpele en vooral mooie verantwoorde oplossing: de Verheultrainingen. We hebben die al verschillende keren gedaan en op het bekende rondje van Bram Som/Arnoud Okken kun je ze prima uitvoeren.

Er zijn, zoals dat bij de Methode Verheul is, 3 verschillende interval trainingen. Jullie kunnen zelf overleggen voor welke jullie kiezen, kan me voorstellen dat je daarbij de temperatuur een belangrijke rol laat spelen. Dat je bijvoorbeeld de 15 x 200 meter bewaart voor als het erg warm is en de 6 x 1 km voor een koele dag! Dit zijn de trainingen.

Lees verder voor de verschillende trainingen! Lees meer ...
Comments

De verschillen tussen Chirunning en Pose techniek

Afgelopen weken ben ik de verschillende technieken van hardlopen aan het uitleggen bij de beginnersgroepen. En vooral het verschil tussen deze twee. Zodat uiteindelijk de beginners voor hun zelf de meest interessante onderdelen in haar of zijn eigen stijl kan toepassen. Als er verschillen zijn, zijn er natuurlijk ook elementen die ze samen gemeen hebben. Laten dat nou ook net de meest belangrijke elementen zijn. Mijn doel is om mijn lopers met name deze gemeenschappelijke elementen aan te leren. Dan zijn de belangrijkste basis vaardigheden aangeleerd en kan vanuit deze basis zelf gekozen worden voor 1 van deze twee of wie weet een derde techniek.Lees meer ...
Comments

Zomersedagen ook in Warnsborn

Vandaag en morgen wordt het boven de 30 °C. En vast, hoewel vaak sneller afkoelt in het bos, ook in Warnsborn. Vanzelfsprekend pas ik de training aan bij deze temperaturen. Een leuke relaxte korte intervaltraining. En ben je iemand die niet goed met warmte overweg kan kan ik het best voorstellen dat je vandaag de overweging maakt om even  rustig aan te doen en op een andere manier van het weer gaat genieten. Dus de training gaat wel door maar in een aangepaste vorm. Tenzij er opeens, wat natuurlijk nog wel eens wil voorkomen met zomersedagen onweer ontstaat. Dan besluit ik al snel uit voorzorg om de training niet door te laten gaan. Maar dat zal dan pas op het laatste moment zijn. Heb ook in het eerste jaar van Loopgroep Warnsborn een blog gewijd aan dit boeiende natuurverschijnsel. Voor de liefhebber of voor hen die nog even wil doornemen hoe je moet handelen met onweer. Lees meer ...
Comments

Testrondje 5km, Warnsborn

Helaas niet zoveel lopers vandaag terwijl er zo’n belangrijke training is. De testloop van de 5 km, en deze keer het speciale rondje in Warnsborn wat ik in december voor het eerst heb laten lopen. Minder zwaar dan het rondje van de Safaricross. Hier alvast de tijden van de aanwezigen, wel voorlopig want was vergeten de tijden na afloop te laten opschrijven. Dus op herinnering en hoop dat ik later de verbeteringen voor krijg.

7 mei, rondje Warnsborn.
Arnout: 24.00
Bas: 27.00
Stef: 27.30
Marilene: 27.45
Marcel: 34.00
Mirjam: 34.10
Natasja: 34.40

8 mei 2013, rondje Warnsborn.
Woensdagbeginners
Wendy: 28.11
Willem: 30.00
Eddy: 34:00?
Agnes? 35.00?

Testrondje Donderdaggroep op 16 mei 2013. (Safariloop)
Mark (10 km) 46.45 (5 km. door op 23.00)
Ron 24.59
Suzanne 29.14
Marjolijne 32.31

En als laatste (heeft alleen betrekking op de chronologische volgorde!) de zaterdag. 18 mei 2013, Safarirondje.
Nanke 33.41
Bernadette 32.36
Hermien 32.23
Birgit 30.19
Kelly 28.02
Frank 27.57
Ton 25.47
Bas 25.19
Comments

Dauwtrappen Westerbouwing Oosterbeek

8 mei 6.00 uur, Hemelvaartsdag, Westerbouwing, Oosterbeek! Help! Ben nog zo moe!
(Deze training werd medemogelijk gemaakt door „De Westerbouwing” in Oosterbeek, en daarvoor onze hartelijke dank!)

Westerb6_00uur

Zo zag De Westerbouwing er om 6.00 uit. Dat lieten we ook nog even, want wij als de dauwtrappers van de Hemelvaart, we begonnen eerst aan dit rondje! Stukjes van de verschillende afstanden van de Stuwwalloop die begin volgende maand wordt gehouden.


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Om te zien hoe het na afloop van het rondje stuwwal er uitzag kijk dan snel verder, of kijk eerst na dit hardloopfilmpje, gemaakt tijdens het hardlopen.

Lees meer ...
Comments

Niet, wel, en extra trainingen!

Voor aankomende weken even een update voor trainingen die wel, niet of extra zijn:

Dinsdag 30 april: Morgen en tevens Koninginnedag is er geen training. Inhalen op donderdag?

Donderdag 2 mei: Baantraining op Papendal, iedereen welkom! (19.30 uur)

Zaterdag11 mei: Ochtend trainingen veranderen in Workshops gegeven door Herman Lenferink. En s’middags worden er waarschijnlijk ook opnames gemaakt voor de dvd over de Methode Verheul.

Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag, dauwtrap training en geen donderdagavond training!
Net als vorig jaar lijkt mij het leuk (en een groot aantal lopers van vorig jaar ook!) om weer een ochtendtraining/loop te doen. D.w.z. start om 6.00 uur. En jullie mogen kiezen, zelfde plaats als start als vorig jaar, De Westerbouwing bij Oosterbeek of parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal. Inprincipe lopen we de 10 km route van de Stuwwalloop of de lange afstand van de Bedriegertjesloop. Voor net afgestudeerde beginners, niet gevreesd, de route is met zo wie inlopen en uitlopen en eventueel ga ik mee voor een alternatieve korte versie. Natuurlijk gaan we na afloop lunchen. Wel afspreken wie wat mee neemt!
En maak vooral je keuze voor Oosterbeek of Rozendaal duidelijk via Facebook of als Opmerking/Reactie onder dit blog!!!

IMG_1286Lees meer ...
Comments

Een teek? Pak 'm beet!

Eindelijk wordt het echt voorjaar en gaat eindelijk de temperatuur omhoog. Harstikke fijn! Zeker, alleen wij zijn niet de enige die dat zo vinden. Ook die kleine rotbeetjes genaamd teken houden ervan. Dus belangrijk om daar weer even stil bij te staan. Allereerst kun je hier het filmpje vinden wat ook op de website staat van de tekenradar. Ook kun je daar nog steeds ivm met onderzoek een teek opsturen als die zich heeft vastgezogen in je huid. Als je verder leest kun je de link naar de site vinden. Maar eerst het filmpje.

Ook is er door het RIVM een leuk computerspel gemaakt: Teek Control, volgens mij het allereerste spel dat ik op mijn computer heb gespeeld! Lees meer ...
Comments

Speciale training op zaterdag 4 mei - Gasttrainer Herman Lenferink

Een blog item van een paar maanden terug. Al lang beloofd maar we hebben nu een datum geprikt dat Herman in Warnsborn zijn workshop/training geeft en ik mijn opnames ga maken. Dat is over 2 weken, zaterdag 4 mei. Een beetje onder voorbehoud want ik hoorde dat het dan wel net weer vakantie is. Maar ga er voorlopig vanuit dat het dus die zaterdag een bijzondere training gegeven wordt en dat het zeker de moeit waard is om te komen! Ga nog een tijdschema maken zodat je kunt kiezen welke training je het liefst wilt volgen. Zodat je zelf kunt zien welk deel je het meest interessant vindt. Ga wel in de ochtend uit van de dan aaltijd aanwezige groepen als basis. Dus beginners en vervolg beginners van 8.30 tot 9.55 uur en het zaterdag 10.00 uur groep niveau om natuurlijk 10.00 uur. Beneden mijn blog van een paar maanden terug. Met het filmpje wat een fartlek voor een deel inhoud bij de methode Verheul. Wordt overigens niet alleen fartlek!

Vele lopers van Loopgroep Warnsborn weten al dat ik een dvd maak over de methode Verheul. En dat mijn compagnon in dit projekt, Herman Lenferink voor deze film, maar vooral omdat Herman hele leuke workshops en trainingen geeft, binnenkort op bezoek komt bij Loopgroep Warnsborn. Deze workshops/trainingen zal plaatsvinden rond maart of april. Ter Introductie voor Loopgroep Warnsborn, kun je Herman hier al aan het werk zien.
Deze training vond plaats in de bossen van Zeist, het Panbos. En heb ik ook vastgelegd als onderdeel van de dvd.
In het schema van Verheul vindt er gedurende de winterperiode een pittige Fartlek training plaats op zaterdag in het bos. Zoals je ziet heeft het Panbos een heuvel waar je uitstekend de bekende Verheul's kruipoefeningen kunt uitvoeren. Ter geruststelling, de deelnemers zijn toplopers van Phoenix, de atletiek vereniging in Utrecht die door Verheul zelf is opgericht. De oefeningen zullen in Arnhem vast veel lichter zijn. Je kunt ook, als verder kijkt mijn introfilm voor de oefeningen op de dvd, zien dat de oefeningen allemaal zijn ingedeeld in verschillende niveau’s. En zul je vast ook enkele oefeningen zien die je heel bekend voorkomen.Lees meer ...
Comments

Kids Loopschool Loopgroep Warnsborn

4kidsprofiel
Trek je hardloopschoenen aan want in april start de eerste loopschool
in Arnhem voor kinderen van 10 - 14 jaar!


Loopgroep Warnsborn begint naar een idee van Sietske met een nieuwe onderdeel, de allereerste:


Kids Loopschool Warnsborn

Voor kinderen van 10 tot 14 is het nu tijd om hun hardloopschoenen aan te trekken want in april start de eerste loopschool voor Kids in Arnhem.
De trainingen vinden natuurlijk plaats in de mooie omgeving van Landgoed Warnsborn en zijn leuk, leerzaam en gevarieerd, met veel individuele aandacht.

Tijd en data: vrijdagmiddag van 4 tot 5. De eerste loopschool begint op 19 april. Meer informatie en opgeven kun je vinden of doen op de voor de Kids Loopschool Loopgroep Warnsborn.

Comments

De tiende training van de nu niet meer beginners.

Deze week is de eerste beginnerscursus van het jaar voltooid. Betekent dat we dus nu de 20 min. aan 1 stuk hebben gelopen. En zo goed als iedereen heeft dat met goed gevolg uitgevoerd! Mijn felicitaties, heel goed gedaan! Als jullie trainer ben ik erg trots op jullie en allemaal heel erg gefeliciteerd! Voor wie de training en de route nog eens terug wil zien dan kan dat bij : lees meer.....


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software Lees meer ...
Comments

De negende training hardlopen voor beginners

De cursus voor beginners komt bij les 9 bijna tot zijn eind en bij les 9 worden natuurlijk al flinke afstanden afgelegd. Zo liepen we het altijd spannende rondje „Het Dorp” en de Schelmseweg. Doel 2 x 2000 meter. Het eerste deel was behoorlijk zwaar, bijna grotendeels heuvelop. Ons eindpunt was de stoplichten Amsterdamseweg/Schelmseweg. 1800 meter. Minder dan 2000 maar door het vele klimmen minstens zo zwaar. De tweede was daarintegen langer, zelfs 2100 meter lang maar met aan het eind, de Van Heemstralaan af, misschien lichter dan deel 1. Maar voor alle aanwezigen, een hele knappe prestatie!
En nu zaterdag, benieuwd hoe ver deze lopers komen. Kan wel eens een rondje zijn over Lichtenbeek, aan de andere kant van de A’damseweg. Later de resultaten van de zaterdag beginners.
Lichtenbeek
Lichtenbeek anno 1850
Nou ook de zaterdaggroep heeft het gered, met voor de meeste met gemak. We hebben eerst een mooi rondje gelopen over Lichtenbeek, met eindpunt het atelier van Klaas Gubbels. Precies 2 kilometer. Na nog wat oefening verder gegaan met deel 2, de volgende 2 kilometer. Die ging in een grote boog door Lichtenbeek heen richting tot bijna Harderwijkerweg. In Warnsborn door gelopen tot voorbij de boerderijen aan de Bakenbergseweg. Ook 2 kilometer. En beide binnen de tijd van 14 minuten.
Voor een overzicht van de routes kijk dan gauw verder....Lees meer ...
Comments

2 jaar

Hieperdepiep, Loopgroep Warnsborn 2 jaar jong!


Deze week is Loopgroep Warnsborn net 2 jaar oud! Om precies te zijn, de eerste training was op 7 maart 2011! De allereerste beginnerscursus les 1. Dus een beetje feest bij de 2 jaar jonge leukste Loopgroep van Arnhem in de mooiste omgeving van Nederland! En dat jullie allemaal nog heel lang mogen genieten, al hardlopend, van de loopgroep en de prachtige omgeving waarin we lopen!
2jaarkl
Comments

Voor de vierde keer rennen in de sneeuw!

Dachten we vorige week nog: dat is wel het toppunt, al drie keer lopen met sneeuw krijgen we afgelopen zaterdag weer een sneeuwtraining. En net als vorige week hebben we weer erg genoten van het landschap. Weer sprookjesachtig mooi met nu sneeuw op de grond en rijp in de bomen. Hier een opname van een loopvorm die we in de warming-up hebben gedaan, speciaal bedoelt voor zoals de naam van warming-up al zegt, om lekker warm te worden. En dat kan ook met heel veel lol! Laugh

M’n Iphoontje zat natuurlijk in een armtasje en daardoor, of door audio-uitstand-,komt nog al eens voor op m’n Iphone, mist helaas het geluid, anders was het nog duidelijker geweest dat de oefening met veel Laugh uitgevoerd werd.

Even later hebben we ook de oefening gedaan van 10 meter, 13 seconden en minimaal 20 passen per been. Een oefening bedacht door Gordon Pirie.

Meer over Pirie, filmpje en citaten uit zijn „Ibook” over hardlopen, met link naar dit boek kun je vinden als je verder leest!
Lees meer ...
Comments

Drie keer Sneeuw!

Na twee weken sneeuw hadden we voor het eerst een training, dachten we, zonder sneeuw. Maar nee. Precies tegen half negen trok een bui vol met natte sneeuw over Warnsborn. En liet zijn inhoud pardoes vallen op de doorzetters van de zaterdagbeginners die weer voor de derde keer door de sneeuw heen moesten rennen. En dat zonder klagen, integendeel, i.p.v. klagen werd er genoten van het weer prachtige wit geworden Warnborn. Daarom extra aandacht voor deze helden, op de foto’s op het moment dat het al hard begon te sneeuwen maar Warnsborn nog wit moest worden. Bij de tweede sneeuwde het al zo hard en zo donker dat het niet lukte om een scherpe foto te maken.
nattesneeuw1nattesneeuw2
Wordt het nog een vierde keer met sneeuw? In mijn tuin is al een voorjaarsboodschapper te zien, de bloeiende Winterakoniet. Dapper deze en vooral vorige sneeuw en vorstperiode overleefd en nu, zoals de Winterakoniet eigen, op bescheiden wijze de lente aankondigt. Dus je zou zeggen: Nee, maar al googlend naar winterakoniet kwam ik ook tegen:
Lente-

„In een winter zonder noemenswaardige kou kunnen de winterakonieten al begin januari in bloei staan. Reken er echter niet op, dat dan het voorjaar al begonnen is, want niet zelden kan er in februari nog weer een dik pak sneeuw liggen. Als voorjaarsboden moet u de winterakonieten daarom maar niet hoogachten”-uit www.neerlandstuin.nl-.


Ach, de nu al geharde lopers van de erg vroege zaterdagochtend zal het vast "koud" laten. Lopen vast gewoon door!
Comments

Een Gelukkig en Sportief 2013!!!

Nieuwjaarskaartzrklein
(Gelukkig nieuwjaarszegel Sovjet Unie uit 1972)

Ben je net het nieuwe jaar ingegaan, kom je uiteindelijk, waar ik al maanden na op zoek was, het origineel weer tegen, moet natuurlijk ook vertoond worden. Schitterende vormgeving. Mijn persoonlijke mening Happy.

OrgineleCCCPposszegel

Comments

Laatste 2 trainingen 2012, oliebollen (extra lekker-speciaal recept) en op naar 2013!

Vanmiddag (vrijdag 28 dec.) hebben Arnout en ik de oliebollen gebakken die we meenemen voor morgen na de training. Om zo het oude jaar te vieren en uit te zien naar 2013. Dus komt allen lopen en eten! Zie hier een (bijna) actie foto van Arnout:

IMG_1619

Oliebollen

Net als vorig jaar volgens een speciale recept. Melk wordt vervangen door karnemelk. De oliebollen krijgen daardoor een frissere bijt. Het recept ben ik tegen gekomen op internet op de website van NRCnext in het Kookblog van Janneke Vreugdenhil. Met een nostalgisch intro! Leve ome Piet! Als je het thuis ook wil proberen, kun je verderop het recept vinden. Maar Arnout en ik, speciaal voor hen die morgenochtend komen trainen en na het proeven van de deze lekkere oliebollen er meer van willen hebben, willen zij ze ook voor jullie bakken. Dus alleen voor lopers die zaterdag meetrainen en de lekkerste oliebollen van Arnhem willen hebben. Wat de prijs gaat worden moet en we nog even zien. Maar komt vast goed.Lees meer ...
Comments

Prettige Kerstdagen!

Счастливого Рождества!
Een Kerstgroet van Loopgroep Warnsborn, met een hele speciale Kerstkaart. Heeft niets met Kerst te maken, tenminste zolang je niet op het zuidelijk halfrond woont, maar wel met hardlopen, buitenzijn en gezond bezig zijn. Na de Kerst is het tenslotte weer snel voorjaar. En lopen we, net als op het schilderij, weer door de groene weiden van Warnsborn. Ik heb er al weer zin in, hoewel een mooi stukje door de sneeuw...
Maar eerst ga ik, deo volente, op 2e Kerstdag dit schilderij in het echt bekijken. Het is namelijk te zien op de expositie "De Sovjet Mythe" in het Drents museum in Assen. Leuke combinatie trouwens: deo volente en Sovjet Unie. Happy
Sovjet-Mythe

Misschien kom ik je nog tegen in Assen, anders tot op de 3-kerstdagloop, de oliebollentraining op zaterdag, en/of op de trainingen in het nieuwe jaar!

Albert

Voor wie iets meer over de tentoonstelling wil lezen..... Lees meer ...
Comments

Koning_Wintertijd

Zaterdag 8 december werd, zoals de NRC het noemde: "Eerste nacht met strenge vorst-daklozen massaal naar opvang".
dakloos_schaap
Laten ze deze dakloze vergeten zijn, of was hij te vies? Schijnt dat zij, neem aan dat het een zij is, niet veel last van de kou heeft. En dat hadden m'n helden van de beginners ook niet. Want koud was het, je ziet hier hoe de Hoge Erf van Warnsborn er net voor half negen er uitziet.
IMG_1526
Het was nog net niet zo koud als in het begin van het jaar, zoek de verschillen tussen 8 december, -12° en 4 februari -20°. MEt meest grote was natuurlijk dat het op 4 februari de training niet doorging. Echt te koud. Door de omstandigheden melden de lopers wel één voor één. Als eerste was Dorien, en lopend naar de Oranjerie zagen we Margaret aankomen lopen. Terug richting de camping zagen we eerst Jan-Martin aankomen fietsen en even later gevolg door Remke. Even later zou Yee Mi zich over de telefoon melden, dus we hebben we haar ook opgehaald voor we aan ons rondje door de sneeuw begonnen.
IMG_1530
Hier lopen we op de "kop" van de Hoge Erf, met mooi uitzicht over het dal. Yee Mi moest zich nog melden. Voor meer foto's kijk snel verder!Lees meer ...
Comments

Contributie voor 2013.

Dit jaar, 2012 dus, heb ik de prijs voor de contributie het zelfde gehouden, maar voor het aankomend jaar moet ik toch de prijzen aanpassen aan de inflatie en niet te vergeten de hogere btw tarief. Heb de nieuwe prijzen afgerond op hele bedragen. De inflatie is trouwens voor Nederland in 2012 2,35 % en met de btw verhoging kom ik afgerond op ± 4,5 % verhoging voor 2013.
Contrib2013
Voor zaterdag is de grootste verandering, en ook weer niet. Met ingang van volgend jaar kun je een 5 rittenkaart nemen en blijft de prijs gelijk. Neem je geen 5 rittenkaart dan wordt de prijs per training €3, En natuurlijk mogen leden van de dinsdag en donderdaggroep nog steeds zaterdag 5 x gratis meelopen per kwartaal.Lees meer ...
Comments

2 x 10 min. loop beginners Loopgroep Warnsborn!

Afgelopen woensdag en zaterdag waren we met de beginnerscursus alweer aangekomen bij 10 minuten achter elkaar hardlopen. Voor deze mijlpaal, hier het gedeelte wat we minimaal hardlopend hebben afgelegd. Bijzonder is dat de afgelegde afstand voor beide dagen ongeveer het zelfde was. Allebei rond de 1,4 km. Knap gedaan atleten!
En nog 2 sfeeropnames, de eerste al weer 2 weken geleden, één van de eerste ochtenden dat het vroor en de weilanden van de Hoge Erf bij Warnsborn bedekt waren met een witte rijp. En de tweede, afgelopen zaterdag, nattige ochtend waar de bladeren nat van de regen extra diep kleurden. En de lopers zo snel liepen dat m'n Iphone het niet scherp kon vastleggen!
1,4km woensdag1,4kmzaterdag
IMG_1513IMG_1519
Comments

Nog even de 100-ups en wat kun je nog meer met een deegroller kunt doen

Ook met de nieuwe beginnersgroep de 100-ups aan het oefenen, dus zeg maar het "drooglopen op de plaats". Voor hun ook als voorbeeld het filmpje van Christopher McDougall. En voor iedereen maar misschien ook goed toepasbaar voor alle andere lopers een alternatieve massage stijl. Met de deegroller!

En de deegroller: Go Ahead Chad! Maar, zoals ik een ander filmpje hoorde, doe dit niet als je last hebt van vaatvernauwing of trombose achtige verschijnselen. Sad

En een minder behaarde variant van het zelfde onderwerp. Vooral het eind is leuk! Winking
deegroller
Comments

Meer shirtjes en ook nieuwe reflexiehesjes

De voorraad van functionele t-shirtjes in Warnsborn Lentegroen is weer helemaal compleet, in zo ongeveer alle maten. Dus als je nog belangstelling hebt laten het weten, dan neem ik hem/haar voor je mee! Dit zijn de maten en het aantal:

Dames:
XS: 2 S: 4 M: 4 L: 8 XL: 4
Heren:
S: 3 M: 5 L: 5 XL:5 XXL: 1

En er zijn ook reflexiehesjes, de verschillende maten en hoeveelheid:
M: 3 L: 6 XL: 3

En beide zijn te koop voor
10!
Comments

De laatste training van de beginnerscursus van mei, knappe prestatie!

Het was de laatste training voor de cursus van de beginners die begonnen zijn in mei. En eigenlijk, met zo'n rondje te spreken over beginners doet Nicolien, Janine, Lidy en Martin toch echt te kort. Een flinke tocht met aan het eind de zware klim van de Utrechtseweg naar de Amsterdamseweg. Voor iedereen zwaar. Hieronder de route de route zoals Run.gps die heeft vastgelegd. Maar eerst de zelfde route, met mijn Iphone opgenomen, zoals die door Run.Gps wordt vertoond. 90 min. terug gebracht tot minder dan 90 sec.Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Voor als je de route op Run.Gps wilt zien!Lees meer ...
Comments

Nieuw spreekwoord:"Zo trots als Jacob"

Vorige week een mooi moment. Na afloop had Jacob, na voor de eerste keer de B2B had gelopen er een mooie collage, met medaille, van gemaakt. Als trainer wordt ik daar natuurlijk helemaal blij en vrolijk van. Speciaal voor Jacob want eerst al gestart als beginner maar helaas moeten afhaken door erg vervelende medische oorzaken, nu gelukkig naar een herstart in mei heel goed onderweg. En bovendien ook nog eens 1 van de meest fanatieke beginners.
JacobB2BDus Jacob, helemaal verdiend en heel erg goed gedaan! En alle reden om trots te zijn. En Loopgroep Warnsborn heeft een nieuw spreekwoord:"Zo trots als Jacob!"
Comments

De Bridge2Bridge 2012, Loopgroep Warnsborn, Franzen Consult

Later meer, maar hier alvast een korte impressie van de deelnemers van de Bridge2Bridge in mooi groen! Met uitslagen!

JuichAstridMarilene
De meeste foto's zijn van voor de wedstrijd, maar deze is van na, Astrid en Marilene supertevreden en gelukkig na hun 6 mijl.
MamaDochtzo
En soms maak je een foto die, ja, eh, weet ik hoe ik het zo snel moet noemen, "het gewoon heeft?", ook als het niks met mooi groen te maken heeft. Ook deze foto - groot- met de eerste foto's van de #LGWB deelnemers in mooi groen en de uitslag kun je vinden als je verder kijkt.
Lees meer ...
Comments

De Loopshirts voor Loopgroep Warnsborn zijn er!

Donderdagmiddag konden we ze ophalen. De functionele hardloopshirtjes van Loopgroep Warnsborn. Samen met Rex zijn we ze gaan controleren en we hebben ze goed gekeurd!
shirtdrukker
Links Carel van Shirtdrukker en Rex bekijken de shirtjes. Carel had ook nog enkele wasadviezen. Kijk dus snel verder. Lees meer ...
Comments

De Rozendaalseveldloop 5 sept. '12

Vandaag was er een hele goede opkomst van Warnborners als deelnemer aan de Rozendaalseveldloop. Ook een aantal beginners van mei deden voor het eerst mee aan een wedstrijd. Zoals Nicolien, Saskia, Mirjam, en Marcel. En ook Agnes, samen met mij zouden Agnes en ik meer als toeschouwer en als training door de omgeving gaan hardlopen. Een 5,5 km, misschien iets teveel? Maar nee hoor, want uiteindelijk besloot ook Agnes een start nummer op te spelden en heeft ze nu haar eerste wedstrijd er opzitten. Agnes en alle anderen, en natuurlijk ook lopers van de dinsdag, donderdag en zaterdag, allemaal gefeliciteerd! Ben trots op jullie! Hier de foto van voor de start, met enkele van de helden van Loopgroep Warnsborn. Sfeervol op de mooie locatie in een lekker avondzonnetje.
LGWBheldenvoordestart

Voor de uitslagen en nog een foto, kijk snel verder!
Lees meer ...
Comments

Voor de beginners, testrondje 3 EM van de B2B.

Aanstaande woensdag, 29 augustus, en volgende week maandag 3 september, dan weer onder leiding van Jaap, doen we het testrondje van de Bridge to Bridge, de bijna 5 km loop.

Hier alvast de route van de 3 EM, voor de route om bij de Praerts te komen kijk snel verder!
3EMB2BLees meer ...
Comments

En de shirts met logo

Alweer een update: Nog even uitgeprobeerd en gekeken naar wat druktechnisch mogelijk is en daardoor een paar correcties!

Ben druk bezig geweest met de logo van Loopgroep Warnsborn wat er op de shirtjes moet komen. Heb een paar ontwerpen gemaakt en het leek me wel leuk om ook jullie opinie er over te vragen. Dus welke heeft je voorkeur? Ze moeten wel snel opgestuurd worden dus veel tijd is er niet om te reageren dus wil je mening geven. Wacht niet te lang! Hier is de eerste:
TshirtvoorkLogokl
De inspiratie of het idee om een "tak" in het logo te stoppen komt vandaan dat als ik een testrondje uitzet in het bos, bijvoorbeeld de 5 km. Safarirun, ik vaak takken gebruik om pijlen te maken. Vind ik heel vaak erg mooie natuurlijke grafische vormen op leveren. En het past natuurlijk uitsteken bij de natuurlijke omgeving van Warnsborn. Hier nog even één van de pijlen die ik als basisvorm gebruikt heb. En voor de kenners weten vast waar deze pijl ligt.
Safarirondje0016
Voor de andere voorbeelden, kijk verder!
Lees meer ...
Comments

T-shirt, in Warnsborn Lente Groen

OlteesTshirtweb
Ook het volgend model, modellen zelfs, is en zijn binnen. Foto onder zie je ze hangen in mijn tuin. Want helaas, het eerste enthousiaste verhaal werd minder mooi toen verschillende dames het shirtje gingen passen. Mooi maar wel kort. En dat klopt, het is een shirtje aan de krappe kant. Een rare verhouding tussen de lengte en breedte. Misschien speciaal voor de Aziatische markt gemaakt? voor Hollandse dames mocht ie dus best langer. Dus snel uitgeweken naar een ander model. Met voor en nadelen. Iets simpeler want vond het witte inzet stuk wel stoer, het nieuwe model is nu wel egaal groen geworden. Positief is dat ik deze groene keur mooier vind, Warnsborn Lente Groen, en dat de lengte van de dames maat M langer is dan de lengte van het andere model in de maat L. Op de foto, het heren model (L) en het dames model (M) hangend aan mijn waslijn. Lees meer ...
Comments

Training niet door wegens onweer!

Gisteren ging helaas de vierde les van de beginners niet door. Reden was het mogelijke noodweer wat zou kunnen losbarsten boven Gelderland/Arnhem. Helemaal jammer was het omdat ik ook nog Jaap had gevraagd om voor de zekerheid de training over te nemen aangezien ik aan het werk was in Duitsland. En nu heeft Jaap het helemaal voor niets voorbereid.

Foto één, ander werk in Duitsland, „op de set” van een nieuwe bedrijfsfilm over vervangen op een Cradle2Cradle wijze van lantarenpalen.
SetvanPeterKijk verder voor de foto’s van een nat Warnsborn.

(Ook vorig jaar een blog artikel gemaakt over Onweer! Zal hem zorgen dat hij hoger komt te staan in het blog! Maar ga hier rechtstreeks er naar toe.) Lees meer ...
Comments

Aankomende maand lopen we regelmatig in Mariëndaal, Boschveld en Lichtenbeek

Zo in het voorjaar, in de zomer trouwens ook!, wordt ik vooral getrokken door de schoonheid van de gebieden aan de overkant van de Amsterdamseweg.
Lichtenbeek, Boschveld en Lichtenbeek. Natuurlijk wil ik dat ook aan alle lopers laten zien dus regelmatig zullen we daar te vinden zijn.
En toevallig kwam ik een paar websites tegen met achtergronden over deze natuurgebieden. Voor lopers die er meer over willen weten!
lichtenbeekkaart1874_520Lees meer ...
Comments

De ene dag is de andere niet! Een dag later, na veel regen vooraf, wordt uiteindelijk een prachtige sfeervolle training!

En dat bleek vanavond. Dacht na net voortijd stromende regen, veel lopers hadden dat ook gedacht en bleven thuis, dat wordt weer in regen lopen, maar niets bleek minder waar. Integenstelling, dankzij de regen, de hoge luchtvochtigheid is het één van de sfeervolste trainingen van het jaar geworden. Kan er veel over schrijven maar de foto’s laten het duidelijkst zien! Vooral het ongelijk van de thuisblijvers!

IMG_1173
Meer foto’s als je verder leest in dit geval, kijkt!Lees meer ...
Comments

De route van zaterdag en woesdag maar ook de uitnodiging van Ivo!

Allereerst de uitnodiging van Ivo voor z;n optreden. Tenslotte vind ik het altijd leuk om aandacht te besteden aan wat de lopers van Warnsborn nog meer bezighoudt dan alleen hardlopen. Voorla als dat iets creatiefs is. Zoals dus bij Ivo. En Ivo nodigt jullie allemaal uit voor het optreden van aankomende vrijdag:

Vrijdag 13 april speelt FUENTE in het Kulturhus Beek
Aanvang 21.00 uur, entree 5 euro.

Adres: Roerdompstraat 6  6573 BH Beek-Ubbergen 024 6847210
Fuente


Onder meer informatie over Fuente en een leuke film van één van hun nummers. Nu eerst wat hardloop zaken van afgelopen week. Eerst de training van woensdag. Maar dan wel even verder kijken!Lees meer ...
Comments

De 10'de les van de beginnerscursus op woensdag.

En dan nu ook de zaterdaggroep. En de zaterdaggroep heeft nu nog als voordeel dat er veel licht is dat het makkelijk is om een foto te maken zodat ik na afloop de groep die allemaal de 20 minuten haalden kon laten vastleggen, en in dit geval ook nog met mij als super trotse trainer. (Heb ook een paar extra foto's gemaakt van de training voor o.a pr, die kun je onderaan het blogartikel vinden.) Na afloop hebben we trouwens de overwinning gevierd met koekjes, was ik woensdag vergeten maar aanstaande woensdag ga ik dat natuurlijk goedmaken!
De totale route die we gelopen hebben en de groep na afloop en wat zien ze er nog fris uit!

TotZatbeg10les groepsfotoZaterdaghelden

En vandaag, zondag nog een enthousiast mailtje gekregen van Marcia, Marcia en Jeroen hebben op eigen gelegenheid zelf de 20 minuten volgemaakt! Dus ook van harte gefeliciteerd. En we zullen hun vast op woensdag en/of zaterdag terug zien! Leuk, Marcia en Jeroen! Want Marcia schreef dat ze ook graag door wilden!

Woensdag de eerste finale van de beginnersgroepen die gestart zijn in januari. En als eerste gestart mocht ook de woensdag groep als eerste
proberen de 20 minuten vol te houden! En dat ging uitstekend!! Knap gedaan ieder! M'n complimenten! Ieder ongeveer 3,43 km. en de voorsten die tot de stoplichten liepen haalden zelfs bijna 4 km. Met stukje terug lopen Kemperbergerweg,zelfs zeker 4 km! Dus wat ik al aankondigde, een testloopje 5 km aan het eind van het vervolg van de beginners eind april, wordt een makkie!

venster

Lees meer ...
Comments

Als stimulans voor de laatste les als beginner.

Morgen, 21 en zaterdag 24 maart alweer de laatste les van de beginnerscursus. Met de uitdaging, die ons staat te wachten om 20 minuten achter elkaar door te lopen. Om te laten zien dat dat geen probleem hoeft te zijn en als opsteker, de afbeeldingen met de afstanden die vorige week afgelegd zijn. En toen liepen we 12 en 15 minuten. Hoewel we dat op de woensdag meer omgezet hebben in afstand en zelfs iets langer hebben gelopen.

Eerst de woensdag:
1.2-26-km12min_1700m
Lees meer ...
Comments

De trainingen van Loopgroep Warnsborn van de afgelopen week. Van dinsdag 21 tot zaterdag 25 februari. Een overzicht.

dinsd21feb

Kijk verder om alles routes te zien in GPS-Sport.net.

Lees meer ...
Comments

Tweet - De route voor morgen!

Vanmiddag met een goede vriend de route aan het controleren en uitzoeken voor de hardlooptraining van morgen. Meteen ook maar getweet!

Lees meer ...
Comments

De Koudste Ochtend van het jaar - En te koud om te trainen! - Een fotoverslag.

Het was koud, zaterdagochtend op 4 februari 2012. Zo koud dat ik het raadzaam vond, of niet verantwoord om te gaan lopen. Tenslotte zaten de temperaturen rond de - 20 °C. Zou er iets gebeuren waardoor, is de kans te groot voor onderkoeling, zo niet, onvermijdelijk. Dus 's morgens vroeg al druk bezig met sms'en website aanpassen en emails sturen. En voor de zekerheid naar Warnsborn om lopers die het gemist hebben persoonlijk op te vangen en in te lichten. En er waren helden die toch zoveel moed en zin hadden om te lopen.
IMG_1071IMG_1075IMG_1083
Kijk verder voor meer foto's!Lees meer ...
Comments

De andere foto's van Warnsborn in de sneeuw!

En nog vijf foto's!
PadHeiBevrorenvijver
Lees meer ...
Comments

Training morgen in de sneeuw!

Ik heb vandaag aan het eind van de dag even gekeken hoe het er uitziet in Warnsborn. En, kan ik zeker zeggen, sprookjesachtig! Hoe mooi alvast de eerst foto's, probeer later nog wat extra foto's te laten zien. Maar ik kan me voorstellen dat je als beginner en iets minder ervaren, vraagtekens hebt bij dit weer of je dan wel moet lopen. Kan ik me goed voorstellen, twijfel je, of vind je het niet veilig, sla deze keer gewoon over. Volgend keer beter. Voor de mensen die het juist wel zien zitten wel even een paar tips.

SneeuwWarnsHogeErfSneeuwWarnsbOranjerie

Voor de tips ...Lees meer ...
Comments

Tips voor lopen in de kou! De allereerste vorstperiode van Loopgroep Warnsborn

Voor het eerst dat de temperatuur voor een lange periode onder nul gaat. Na een lange tijd geen echte winter maar meer een natte periode lijkt het nu echt te gaan winteren. Een goed moment om stil te staan bij kleding, en dan speciaal tijdens de winterperiode. Met enkele tips.

Met meest belangrijke is eigenlijk, nog meer dan de temperatuur zelf, de wind. Met de wind moet je daarom het meest rekening houden met de richting. Lees meer ...
Comments

Ondanks de bom een grote opkomst bij de eerste les voor de beginnerscursus in mei

Altijd lastig als je een dag voor tijd leest, dankzij onze oplettende deelneemster Angelique, nogmaals zeer veel dank Angelique!, dat je de geplande startlocatie niet kunt gebruiken omdat net op die tijd een bom uit de 2e W.O. onschadelijk gemaakt wordt. Ja, dan moet je dus snel een andere locatie opzoeken. Gelukkig hebben we genoeg mooie locaties in de buurt en gezien de grote opkomst had niemand er moeite mee om deze locatie te vinden.
page18-akter22011-05webhardlopenLees meer ...
Comments

De thee voor de komende maanden!

Met heel veel dank aan naamgenoot Heijn en aan alle hamsters heb ik nu een flinke voorraad thee ingeslagen. Dus als je al wilt weten welke soorten thee je komende maanden te drinken krijgt bij de afsluiting van de training kun je alvast hier kijken! En niet alleen kruiden, ook gewone thee, al was alleen al voor mijn Sponsor Rex! De grote liefhebber van zwarte thee. Volgens mij heb ik voor Rex een paar lekkere thee soorten gevonden!

Theetotaal

Lees meer ...
Comments

De 20 min. loop van de laatste les van de beginners in Sept.'11.

Een knappe prestatie vandaag van Marieke, Berthina, Paul, Henk Jan, Sietske, en Stef. Voor het eerst tijdens deze cursus 20 minuten achter elkaar hardgelopen. En dat met aan het eind de vreselijk zware klim aan de Kemperbergerweg richting de Schelmseweg.

Hier alvast de grafiek met de hoogtemeters van het stuk van de 20 minuten. De hoogtelijnen van 23 nov
Duidelijk is de stijging te zien vanaf 2330 m. tot ± 3200, en dan wel steeds volhouden! Prima gedaan m'n beste lopers!!!
Lees meer ...
Comments

Trots op m'n beginners van woensdag! En de ex-beginners van dinsdag ook natuurlijk!

Vandaag met de beginners een Sterloop gedaan. Een door mij verzonnen training waarbij je steeds vanuit een kruispunt afwisselend één van de straten inloopt. Met het doel binnen een aantal minuten weg en weer terug te komen bij het startpunt. Met als extra leermoment dat je niet op je horloge mag kijken dus op gevoel weer terug moet zijn, zo dicht mogelijk bij de opgegeven tijd.

Sterloop

En de opgegeven tijden waren vandaag: 8, 10 en 12 minuten. Een extra moeilijkheid is dat je weggaat in een "versnelling", terug is meer je herstel en ga je iets rustiger. Dus nog iets om rekening mee te houden.

Lees meer ...
Comments

De mogelijke route voor de trainingen van deze week 25, 26 27 en 29 oktober!

Voor velen herfstvakantie, maar Loopgroep Warnsborn gaat natuurlijk gewoon door! Veel heuveltrainingen deze week, maar liefst 3 x keer. En de zaterdag wordt een climaxloop. Heb een leuk rondje uitgezocht wat het heel waarschijnlijk gaat worden. Maar natuurlijk altijd ijs en wederdienende en als trainer wil ik nog wel eens improviseren als mij dat slimmer lijkt?Lees meer ...
Comments

Ze zijn er! De reflexiehesjes!

En meteen de eerste avond was ik er 5 kwijt. Hier showen Janine, Saskia B.S., Catharien en een klein beetje Saskia S. (sorry daarvoor Saskia) waar ze voor bedoelt zijn: zichtbaar zijn in het donker. Ik heb er 25 bestelt en er zijn dus nog 20 over in de formaten M, L, en enkele XL. Vooral de M's gingen snel gisteravond, wil je een M, wacht dan niet te lang.

Hesjes Loopgroep by night. Logo Franzen Consult

Lees meer ...
Comments

De routes van Woensdag (Beginners) en Donderdag (Wedstrijdgroep)

De route van woensdag, de 5de les Beginnerscursus.

Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Voor ook de route van donderdag ........Lees meer ...
Comments

Overzicht vier trainingen in week 2,5 van september.

Sinds kort heb ik een nieuwe app voor het hardlopen op m'n Iphone. De net op Iphone uitgekomen app GPD-sport trainer. Volgens mij de beste die ik tot nu toe heb en bovendien gebruikte ik het al voor het uitzetten van routes. Het goede is onder andere dat de route opgedeeld wordt in "actie" stukken, de stukken waar gelopen wordt, en de "oefen" stukken, de delen waar we stil staan en oefeningen en loopscholing doen.

Hieronder alvast foto's van de routes die we gelopen hebben. Maar eerst, als vervolg op de nieuwe helden van vorige week, tijd om een nieuwe held in het zonnetje te zetten. Afgelopen weekend heeft Liesbeth de 10 EM van de Dam tot Dam loop gedaan in Amsterdam. Hieronder de tijd. En Liesbeth, goed gedaan en gefeliciteerd!

29820 Liesbeth Maasland Evean10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel 1:39:23
en kreeg toevallig nog net een mailtje van Hans, ook Hans is een nieuwe held ook deelgenomen aan de Dam tot Dam:
1965 Hans Veenkamp GGD Zaanstreek-Waterland10 Engelse Mijl businessloop wedstrijd mannen individueel 1:25:28

Benieuwd wie we aankomende zondag als nieuwe held kunnen bijschrijven na de posbankloop!

training dinsdag woensdag
Zaterdag donderdag

Lees meer ...
Comments

Nieuwe Helden

Hardlopen is weer 4, eh, sorry Astrid, 5 nieuwe helden rijker. Helden die voor het eerst een wedstrijd hebben gelopen. Zondag stonden Angelique, Lidy, Janine en Jessica aan de start van de Bridge to Bridge. En woensdag had Astrid al genoten van, naar mijn mening, één van de mooiste wedstrijd in de buurt van Arnhem, de Rozendaalseveldloop.

br2brVoorStartIMG_0895

Voor meer foto’s en uitslagen van de Bridge to Bridge kijk snel verder!

Lees meer ...
Comments

Schema hardlopen voor beginners van de Hartstichting.

Met het schrijven van de vierde bijzondere looproute in - en rond Arnhem kwam ik op de website van de Hartstichting. Tenslotte is de Hartstichting één van de promotors geweest van de veilige looproutes die ik in dat blog heb beschreven. Op hun website staat ook veel informatie voor de beginnende loper. Er is daar zelfs ook een schema te downloaden voor beginners. En het deed mij deugd om te zien dat dit schema meer overeenkomt met de opbouw die ik gebruik met de beginnerscursus. Heel rustig en gelijkmatig opbouwen. Natuurlijk zitten er wel verschillen in met mijn schema, zo zit er in mijn schema meer afwisseling in. Op zich ook wel logisch, het schema van de hartstichting is vooral voor mensen die voor zelf en zonder begeleiding beginnen. Een goede trainer zorgt er natuurlijk juist voor dat de trainingen spannender en afwisselender zijn. Naast natuurlijk het meest belangrijke dat je feedback krijgt over je loopstijl.

Schema-hartstichting

Verder staat op de website ook nog extra informatie over de noodzaak van bewegen, bijvoorbeeld door hardlopen. Een kleine greep van wat er te vinden is:

Lees meer ...
Comments

Foto's laatste training van de beginners in Warnsborn.

Afgelopen dinsdag was voor de beginners op dinsdag de laatste training vanaf Warnsborn, volgende week verzamelen we namelijk bij De Praets, bij Meinerswijk en een week later de nieuwe startplaats, het kruispunt Bakenbergseweg/Van Heemstralaan. Op deze pagina kun je als je niet weet waar dat is, de precieze plek vinden.
Omdat het de laatste keer was in het bos, een goede gelegenheid om op deze prachtige locatie nog een serie foto's te maken van de groep in actie.

IMG_0784IMG_0788IMG_0786

Lees meer ...
Comments

Routebeschrijving voor de training van aankomende dinsdag (30 aug.)

De volgende training voor de dinsdag beginners wordt het testrondje 3 mijl Bridge to Bridge. In de vorige post kun je de route al vinden. Nu en routebeschrijving van waar we verzamelen. De tijd is als altijd 19.30 uur. En de plaats is bij het café De Praets. Naar mijn idee de beste plaats vanwaar je het rondje kunt lopen. Ik heb de beschrijvingen laten maken via Google Maps. Ofwel vanuit Arnhem Noord - en Zuid.Lees meer ...
Comments

Testrondjes Rozendaalse veldloop en Bridge to Bridge.

Aankomende week gaan we veel testrondjes lopen van wedstrijden die er binnenkort aankomen. Als hulp om te kiezen welke je zou willen lopen en als voorbereiding voor de wedstrijd zelf, een overzicht van de wedstrijden en de afstanden.

De eerste wedstrijd is de Rozendaalse Veldloop. Een hele mooie loop. Als leuke bijkomstigheid, was mijn eerste hardloopwedstrijd ooit, nare bijkomstigheid dat ik aan het eind van de wedstrijd mijn enkel verzwikt had. Hoop dat jullie daar allemaal van gevrijwaard worden. Vooral ook omdat voor velen van de Warnsbornlopers ook hun eerste wedstrijd kan worden. Lees meer ...
Comments

Wat we lopen in 10 minuten. Training op dinsdag 26 juli.

Voor de vraag van de 2e 10 minuten stuk van de training op 26 juli.

Het stuk wat we gelopen hebben is ongeveer 1300 meter. Hieronder ons afgelegde stuk op de kaart.

de-10'-dinsdag

Comments

De training van dinsdag 5-7

Alweer de 7 de les van de beginnerscursus die gestart is in mei.

Met een veel grotere opkomst dan een week daarvoor, niet raar omdat het toen boven de 30 graden was met dreiging van onweer letterlijk en figuurlijk in de lucht. Nu was de temperatuur veel aangenamer om lekker hard te lopen. Als trainingsvorm hebben we twee duovormen als training gedaan. Gaf de lopers de gelegenheid om op, in mijn ogen, één van de mooiste stukken van Warnsborn te lopen. Het Hoog Erf, de weilanden voor de bossen van Warnsborn. Onder de kaart van het parkoers zodat je kunt zien waar dat precies ligt en welke weggetjes we gebruikt hebben voor de training.

dinsdagtraining

Lees meer ...
Comments

Warm, en omslag maar ook nog een tip!


Het was lekker warm dinsdagavond, te warm om echt veel te kunnen inspannen. En bovendien begon het al snel dreigend te worden dus tijd om snel naar huis te gaan, om voor de bui thuis te zijn. Onderweg nog geprobeerd om een mooie "onweeropname" te maken van de weilanden op het Hoge Erf.

IMG_0132Kl

Voor een echte opname van de bliksem en een tip als je last van je knie of ander gewrichten mag hebben, kijk dan een verder!


Lees meer ...
Comments

Training 28 juni: Erg warm en kans op onweer!

Onweer2


Morgen wordt het erg warm. en zijn de weersverwachtingen erg slecht. Ik neem aan dat je al van plan was om eerst op Buienradar te kijken voor je naar Warnsborn komt. Maar misschien valt het erg mee en komen de buien een stuk later. En kunnen we gewoon trainen. Nou ja, gewoon trainen, die wordt natuurlijk wel helemaal aangepast aan de omstandigheden.

Lees meer ...
Comments

Het alternatieve rondje van donderdag nu op woensdag.

Hebben we vorige week donderdag de training haastig afgebroken ivm met de zware onweersbui die zeer snel kwam opzetten, hebben we vandaag 23 juni de zelfde training wel kunnen afmaken. Drie rondjes voor Claudia, Claire en voor Jeroen, ivm met net herstel van een blessure, twee rondjes. Hier alvast de kaart van het rondje en als je verder leest, ook de kaart met het schema van de gelopen tijden. Uit de tijden kun je zien dat de opdracht van de training erg goed is volbracht!

Alternatief

Lees meer ...
Comments

Les 3 en les 4 beginners gestart in mei.

Dinsdag 7 juni was het tijd voor les 3 gedaan voor de nieuwe beginners groep.

Waar we deze les vooral aandacht aan hebben besteed is aan de trippling en skipping en daarna deze twee zelfs al gecombineerd. Andere aandachtspunt was de kracht van de gedachte. Een oefening in wat het betekent als je iets met gerichte aandacht uitvoert. In lopen kun je dat ook toepassen, door voordat je zelf vertrekt, al zien weglopen, en in gedachte je zelf achterna lopen. Je zult zien dat het dan bewuster en een betere uitvoering van je loopbeweging krijgt.

De-kracht-van-de-gedachte

Ook hier aandacht voor de punt van waar je je zwaartepunt houdt (ligt ± 10 cm onder je navel) tijdens het lopen. Zet je dat in voor loopbeweging of doe je er niets mee? Ga je vanuit je enkels licht vooroverleunen dan kun je dat inzetten door gebruik te maken van de zwaartekracht. Belangrijk dat je daarbij zeker niet vooroverbuigt vanuit je heupen. En als je dit doet met een hoge pasfrequentie dan kun je dit optimaal inzetten. De kans is dan heel groot dat je veel meer met souplesse gaat lopen!

Lees meer ...
Comments

Deelnemers van de beginners van maart doen mee aan 2 wedstrijden!

De deelnemers van de allereerste loopcursus van Loopgroep Warnsborn doen mee aan 2 wedstrijden!


Afgelopen week deden deelnemers die de loopcursus voor beginners hebben afgerond (en door zijn gegaan met de vervolgcursus) mee aan twee wedstrijden. Op zaterdag 28 mei de Stuwwalloop in Oosterbeek en op woensdag 1 juni De Bedriegertjesloop in Rozendaal.

Stuwwaltotaaloverz RunkeeperoverzichtBedr

Lees meer ...
Comments

De 2e les, accent op langmaken

Het geheim van hardlopen.


Elke week gaan we in op een speciaal onderdeel van hardlopen. Deze week was Jaap die een belangrijk onderdeel behandelde:

Jaap:

Het geheim van hardlopen is eigenlijk heel simpel: je moet gewoon zo snel mogelijk de ene voet voor de andere zetten!
Voor meer uitleg? Lees en kijk hier verder!


Hier Jaap al in actie tijdens de warning-up met een oefening die aansluit op zijn onderwerp.

Lees meer ...
Comments

De route en afstand die deelnemers van de 1e loopcursus beginners hebben afgelegd.

Maandag en woensdag was de laatste training voor de allereerste loopcursus voor beginners bij Loopgroep Warnsborn.
RouteMaandag9mei

De route van wat we op maandag hebben afgelegd gedurende ons einddoel 20 min. lopen! Lees meer ...
Comments

Animatiefilmpje dat duidelijk het verschil tussen de twee loopstijlen laat zien.

Een filmpje die duidelijk het verschil laat zien tussen natuurlijk lopen (zoals je dat doet als je op blote voeten loopt) en lopen met haklanding.

Je kunt de animatie ook sneller en langzamer laten lopen, en ook verschillende gevolgen van de loopbeweging laten accentueren.

http://www.newtonrunning.com/run-better/optimal-running-form..

Mijn streven is dus mensen vooral te helpen om op de eerste wijze te laten lopen. Wat je ook naar voren ziet komen in het filmpje is het hogere ritme, de pas-frequentie en de extra belasting die je knieën en heupen krijgen met de meer zware langzame pas. Lees meer ...
Comments

Artikel Loopgroep Warnsborn in "Hét Gemeente Nieuws"

Ik was weer helemaal blij toen ik zag dat in "Hét Gemeente Nieuws" van week 12 mijn artikel over de nieuwe cursus en loopgroepen afgedrukt stond.
Voor als je het nog niet gelezen hebt, hier het artikel!

ArtikelDonderdagZaterdaggrLees meer ...
Comments

Zomertijd en verplaatsing beginnerscursus naar Warnsborn

Met de start van de zomertijd kunnen we de trainingslocatie van de beginnerscursus verplaatsen naar Warnborn. Het is tenslotte lang genoeg licht om zo ongeveer de hele training daar in het daglicht af te werken. Vandaar dat we aankomende maandag en woensdag starten bij de parkeerplaats van de Oranjerie van Warnsborn. Waar we precies verzamelen kun je vinden op deze pagina.
Parkeerplaats-OrangerieWarnLees meer ...
Comments

De beginnerscursussen gestart

Op maandag 7 maart en woensdag 9 maart zijn de eerste Loopcursussen voor beginners bij Loopgroep Warnsborn gestart. De eerste les was vooral een kennismaking met elkaar, de opzet van de cursus en natuurlijk ook met met mij als trainer.Lees meer ...
Comments

Tip beginners

Verstuurd naar deelnemers aan de hardloopcursus voor beginners alvast enkele tips gestuurd voor de start morgen en woensdag. Dit zijn ze:

Allereerst het weer, zoals het er uit ziet is het op alle 2 dagen droog. Alleen kan het maandag behoorlijk fris zijn, minimum temp. voor die nacht is - 3. Zo koud zal het tijdens de training niet zijn maar toch wel fris. Dus hou er rekening mee met de training. Lees meer ...
Comments