Warm, en omslag maar ook nog een tip!

UPDATE 30 juni - Nog net even contact gehad met Jaap hierover, tenslotte ligt dit erg dicht of zelfs op zijn werkterrein, en dit zei Jaap er over:

"Er is veel bewijs uit studies dat het slikken van glucosaminen helemaal niet helpt bij knie of gewrichtspijn. .... Glucosamine houdt weliswaar je knie soepel, maar dat wordt gewoon door de cellen in je gewricht gemaakt. Dat spul slikken en dan hopen dat het in je knie terecht komt is a priori eigenlijk al onzin. ......
Kortom: glucosaminen slikken tegen kniepijn is onzin en zonde van het geld".

Nou daar gaat m'n tip dus. je kunt hem hieronder nog wel vinden, want anders slaat natuurlijk het bovenstaande nergens op. En zoals je kunt lezen had ik al wel veel verschillende opvattingen gevonden, vandaar mijn raadplegen van Jaap als deskundige in dit soort zaken!

Het meest belangrijke, de tip als je last van je knie of andere gewricht hebt. In de groep zijn er verschillende mensen die er last van hebben dus dat wou ik jullie niet onthouden. Het zal mogelijk niet voor iedereen helpen en zoals meestal, zijn er verschillende opvattingen over.
De tip is een voedingssupplement, glucosamine. Het schijnt ook vaak gebruikt te worden tegen reumatische aandoeningen. En vaak wordt het ook in combinatie met bijv. chondroïtine geleverd. Een website die daar veel over geschreven heeft is www.ergogenics.org.
Dit artikel beschrijft wat het middel doet. Wel heeft de persoon die het geschreven heeft zelf een bedrijfje wat het product ook levert. Dus echt objectief?

"Glucosamine repareert kapotte gewrichten, en werkt zo krachtig dat het soms eerder aan een medicijn doet denken dan aan een supplement. Tegelijkertijd is het veilig. In proeven op mensen hebben onderzoekers nooit gevaarlijke bijwerkingen kunnen ontdekken".

Je kunt het ook bij de HEMA kopen, goedkoop en volgens de Consumentenbond met het meeste effect.

Voor wat andere meningen over dit middel:
Volgens hun is het kwakzalverij.
Als laatste er iets tussen in, Leerwiki.

Zelf heb ik op advies van een collega-loper, tevens huisarts, het ook een poos gebruikt. En na een aantal weken had ik geen last meer van mijn knie. Blijft natuurlijk moeilijk om te bepalen of het door dit middel kwam.

En dan als besluit, het weer, het werd al snel heftiger na thuiskomst, ik hoop maar dat jullie allemaal op tijd thuis waren! Maar mooi en heftig was het!

De bliksem in de Burgemeesterswijk, 28 - 06 0 '11.
De bliksem in de Burgemeesterswijk, 28 - 06 0 '11.blog comments powered by Disqus