Zaterdag 9 april, met prachtig weer de eerste training van de zaterdaggroep in Warnsborn!

Deze week was voor mij een spannende week! De eerste trainingen als Loopgroep Warnsborn op donderdag en zaterdag. Donderdag cursus tevens loopgroep om je optimaal voor te bereiden voor wedstrijden en op zaterdag, trainen in een gezellige groep waar je steeds een andere training doet met net dat iets extra's wat je niet zo snel alleen zou doen.

Donderdag had je al hier kunnen lezen de ervaringen van donderdag. Nu over een leuke training op zaterdag met prachtig weer, en zo als je op de foto ziet, echt 1 v.d.mooiste omgevingen van NL!
Voor de start en nog zonder 2 laat komers! OverzRunkeeper Thee na het hardlopen in Warnsborn, Arnhem.
Klik hier om het parcours en de hoogteverschillen te zien op "Runkeeper" zelf.

De opkomst was misschien niet zo groot voor de eerste keer maar als begin niet onaardig. Maar zoals je ziet is er nog best plaats voor meer deelnemers, dus welkom! Met z'n 8'ten hebben we hard gewerkt! Na eerst natuurlijk inlopen en warming-up, loopscholing met accent op pasfrequentie, zijn we begonnen met een korte piramide van 30, 60, 90, 60 en 30 seconden. Hiermee waren we helemaal klaar voor 2 loopvormen met tweetallen. Als eerste namen we daarvoor het bovenste rondje op de kaart. Met je maat loop je elkaar tegemoet, de een snel, wedstrijdtempo, de ander in duurlooptempo, bij het passeren wissel je van tempo. En dat 2 ronden. Op het onderste rondje deden we de 2e vorm. Je gaat van 1 punt in een versnelling naar elkaar toelopen. Dus de 1 links en de ander rechts om. Ben je bij elkaar dan loop je samen rustig terug naar het start punt. Bij de 2e keer neem je de andere kant van het rondje. Als laatste op de terugweg naar het startpunt hebben we nog 1 versnelling op de heuvel gedaan. Een pittige heuvel naar de camping, die ook onderdeel uitmaakt, en een daar een beruchte hindernis vormt, in het parcours van de Warnsborncross in maart.
En zoals je kunt zien had ik voor na de training thee meegenomen zodat we nog even alles konden evalueren en bijpraten. Denk dat ik dat volgende week maar weer thee meeneem! Winking
blog comments powered by Disqus