Opknappen weg in Lviv, als voorbereiding EK voetbal 2012?

Heeft niet veel met hardlopen te maken maar leuk vind ik het wel! Dus vandaar! En nu wordt er nog niet zoveel hardgelopen maar je weet maar nooit want als die weg klaar is? Dan vast wel!

In juli/aug. was ik enige tijd in Lviv. De eerste grote stad als je Oekraïne komt na Polen. Het is de meest westers georiënteerde stad van Oekraïne, zoals je al een beetje kunt zien in mijn film over de Joodse Bruiloft in Lviv. Vergelijkbaar wat grote betreft met A'dam, en ligt op ongeveer de zelfde hoogte als Krakau.

BruidenmeisjeSpiegel

Een erg mooie stad met mooie architectuur. Met veel Poolse en Weense invloeden. Is de hoofdstad Kiev echt al meer Oost-Europees, Lviv is echt Westers, maar beiden een bezoek waard. En dat kan want volgend jaar is Lviv 1 van de speelplaatsen voor het E.K. voetbal. (Tenminste als alles op tijd afkomt, vooral hier de vraag.) Een leuke combinatie van sport en cultuur! In de buurt waar ik logeerde in Lviv, bij Alexandra, de vriendin waar ik samen mee de documentaire ga af maken over Klezmer in Oost-Europa, werd hard gewerkt aan de weg en tevens de riolering. Dat gebeurde met in West-Europese ogen zwaar verouderd antiek materieel. Maar ik vind het er prachtig uitzien, mooi ouderwetse vormgeving. Dus dat zou en moest ik jullie laten zien!

IMG_0685 IMG_0686 IMG_0687 IMG_0691 IMG_0689


Helse machines uit een andere tijd en uit een andere maatschappij nog? Zien er tenminste uit alsof ze nog uit de Sovjet Unie komen.

En ik had het al over de documentaire die ik aan het maken was over Klezmer artiesten uit de voormalige Sovjet Unie, hier allereerst enkele optredens van artiesten tijdens het grote concert dat ik in Moskou al gefilmd heb.En hier de film waar ik in het begin al overhad. De Joodse bruiloft op Runok Square (De Markt) van lviv.Binnenkort komen er nog nieuwe montages van het Klezmer Fest Lviv '11 op mijn website, ben je geïnteresseerd? Kom dan zeker terug! En binnenkort zijn deze films en optredens ook te zien op de speciale website "Echer die Becher". Deze website gaat speciaal over de voortgang van Alexandra's en mijn documentaire.

blog comments powered by Disqus