Naar aanleiding van het overlijden van een groot artiest Adrienne Cooper.

Dit heeft natuurlijk niets met hardlopen te maken. Maar de meeste mensen weten dat ik, naast fanatiek training geven, ook vaak aan het filmen ben. Nu is op eerste kerstdag helaas één van de meest bijzondere mensen die ik ken, overleden. Adrienne Cooper, Grammy Award winnares, groots zangeres en bovenal een heel mooi en warm mens. Een groot verlies. Voor mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op het blog van mijn video bedrijf mijn film over haar zien. Hieronder al vast een screenshot.

AdriennevoorgMarkl

Op 'lees meer' kun je de film ook zien!

Dit heeft natuurlijk niets met hardlopen te maken. Maar de meeste mensen weten dat ik, naast fanatiek training geven, ook vaak aan het filmen ben. Nu is op eerste kerstdag helaas één van de meest bijzondere mensen die ik ken, overleden. Adrienne Cooper, Grammy Award winnares, groots zangeres en bovenal een heel mooi en warme persoonlijkheid. Haar overlijden is een groot verlies voor de wereld en voor de muziek en met name Klezmer in het bijzonder. Voor mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op het blog van mijn videobedrijf, mijn film over haar zien. Hieronder al vast een screenshot.

AdriennevoorgMarkl

"Van mijn zeer goede vriend uit Lviv, Alexandra Somish, kreeg ik het trieste bericht dat de beroemde zangeres Adrienne Cooper, op eerste Kerstdag was overleden op de leeftijd van 65 jaar. Ik leerde Adrienne, niet alleen een fantastische zangeres maar ook één van de meest bijzondere en mooie mensen die ik ken, toen ik samen met Alexandra aan het filmen waren voor onze documentaire over Klezmer in de voormalige Sovjet staten. We waren te gast, net als Adrienne, op het Jiddish Fest Moskou. Adrienne was daar, samen met 3 andere Amerikaanse sterren, als gastdocent aanwezig.

De week dat we daar aan het filmen waren, was één van mijn bijzonderste weken ooit. Met name door alle bijzondere mensen, vol met passie, die ik daar ontmoet heb. En een van de meest bijzondere mensen en waar ik erg onder de indruk van was, was Adrienne Cooper. De liefdevolle manier, vol aandacht, respect en vooral het vertrouwen dat ze gaf aan haar studenten, tijdens de masterclass, veroorzaakte, zoals Alexandra dat noemde, pure magie. Leerlingen veranderden in minder dan een kwartier voor hun hele leven.
Ik hoop dat ik aan de hand van de filmbeelden iets kan laten zien van deze magie die Adrienne wist te creëren in haar masterclass. Ik zelf raak altijd ontroerd als ik haar aan het werk zie.
En hoop ook aan de hand van de compilatie, samen met de beelden van het interview en haar optreden tijdens het grote festival in Moskou te laten zien wat voor een groot kunstenaar Adrienne was en dat haar heengaan een groot verlies betekend voor de wereld en voor Klezmer in het bijzonder.

Het interview is eigenlijk een duo interview met haar goede vriend, Marilyn Lerner, voor deze film heb ik vooral de antwoorden van Adrienne gekozen. De uitleg van Marilyn, over het gebruik van "de stem als instrument" is zo mooi en sluit helemaal aan op de zangexpressie van Adrienne, dat ik dat niet kon laten liggen."

blog comments powered by Disqus