Artikel "Hardlopen maakt je slimmer".

Op Facebook kregen we een goede tip van Gea, Gea is lid van de dinsdaggroep, voor een artikel op Runnersworld. Dat hardlopen je slimmer maakt. Hier alvast de intro van dit interessante artikel.

„Hardlopen is niet alleen goed voor je hart en longen. Veelbelovend hersenonderzoek wijst uit dat er een sterk verband is tussen hardlopen en een ‘jonger’, alerter brein. Door de krachtige cardiovasculaire activiteit wordt er meer zuurstof – en glucoserijk bloed naar je hersenpan gepompt. Als je van hardlopen een regelmatige gewoonte maakt, krijg je de langetermijnvoordelen cadeau. Onderzoek laat zien dat hoe meer de training het aerobe systeem aanspreekt, hoe groter de mentale beloning zal zijn. Hieronder volgt een blik op je hardloopbrein”.

Geschreven door Tekst: Denise Schipani

Je bent natuurlijk erg nieuwsgierig en staat te popelen om het hele artikel te lezen?! Nou dat kan! Je kunt ook het onderzoek zelf lezen, lekker ingewikkeld! En meer informatie over een onderzoek van een andere professor die in dit artikel aangehaald wordt. Lees meer ...
Comments

Langer leven door hardlopen.

Trainen bij Loopgroep Warnsborn is niet alleen leuk maar ook nog gezond. Maar je wist vast nog niet dat elke training je een winst kan geven in levensduur tot maar liefst 6 uur. Met 2 trainingen per week zou je zelfs je levensverwachting kunnen laten stijgen met maar liefst 3,9 jaar! En niet omdat ik dat zeg, maar dat blijkt uit een groot onderzoek, er werkten maar liefst 600.000 mensen aan mee. Eén van de conclusies: als je per week een uur actief bent (matig tot intensief beweegt) levert je dat 4 uur levenswinst op. Aangezien een training normaal gesproken 90 minuten heb je maar liefst een levenswinst van 6 uur!

Als je verder leest kun je enkele citaten vinden uit het artikel van Arnout Jaspers voor Wetenschap 24, en natuurlijk de link naar het artikel zelf.Lees meer ...
Comments