Training donderdag 14 februari, sneeuwtraining

Waarschijnlijk wordt dit de training vanavond, een variant op deze route.
Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software
En voor wat het geworden is, kijk (lees) verder......
Lees meer ...
Comments

Voor de vierde keer rennen in de sneeuw!

Dachten we vorige week nog: dat is wel het toppunt, al drie keer lopen met sneeuw krijgen we afgelopen zaterdag weer een sneeuwtraining. En net als vorige week hebben we weer erg genoten van het landschap. Weer sprookjesachtig mooi met nu sneeuw op de grond en rijp in de bomen. Hier een opname van een loopvorm die we in de warming-up hebben gedaan, speciaal bedoelt voor zoals de naam van warming-up al zegt, om lekker warm te worden. En dat kan ook met heel veel lol! Laugh

M’n Iphoontje zat natuurlijk in een armtasje en daardoor, of door audio-uitstand-,komt nog al eens voor op m’n Iphone, mist helaas het geluid, anders was het nog duidelijker geweest dat de oefening met veel Laugh uitgevoerd werd.

Even later hebben we ook de oefening gedaan van 10 meter, 13 seconden en minimaal 20 passen per been. Een oefening bedacht door Gordon Pirie.

Meer over Pirie, filmpje en citaten uit zijn „Ibook” over hardlopen, met link naar dit boek kun je vinden als je verder leest!
Lees meer ...
Comments

Drie keer Sneeuw!

Na twee weken sneeuw hadden we voor het eerst een training, dachten we, zonder sneeuw. Maar nee. Precies tegen half negen trok een bui vol met natte sneeuw over Warnsborn. En liet zijn inhoud pardoes vallen op de doorzetters van de zaterdagbeginners die weer voor de derde keer door de sneeuw heen moesten rennen. En dat zonder klagen, integendeel, i.p.v. klagen werd er genoten van het weer prachtige wit geworden Warnborn. Daarom extra aandacht voor deze helden, op de foto’s op het moment dat het al hard begon te sneeuwen maar Warnsborn nog wit moest worden. Bij de tweede sneeuwde het al zo hard en zo donker dat het niet lukte om een scherpe foto te maken.
nattesneeuw1nattesneeuw2
Wordt het nog een vierde keer met sneeuw? In mijn tuin is al een voorjaarsboodschapper te zien, de bloeiende Winterakoniet. Dapper deze en vooral vorige sneeuw en vorstperiode overleefd en nu, zoals de Winterakoniet eigen, op bescheiden wijze de lente aankondigt. Dus je zou zeggen: Nee, maar al googlend naar winterakoniet kwam ik ook tegen:
Lente-

„In een winter zonder noemenswaardige kou kunnen de winterakonieten al begin januari in bloei staan. Reken er echter niet op, dat dan het voorjaar al begonnen is, want niet zelden kan er in februari nog weer een dik pak sneeuw liggen. Als voorjaarsboden moet u de winterakonieten daarom maar niet hoogachten”-uit www.neerlandstuin.nl-.


Ach, de nu al geharde lopers van de erg vroege zaterdagochtend zal het vast "koud" laten. Lopen vast gewoon door!
Comments

Koning_Wintertijd

Zaterdag 8 december werd, zoals de NRC het noemde: "Eerste nacht met strenge vorst-daklozen massaal naar opvang".
dakloos_schaap
Laten ze deze dakloze vergeten zijn, of was hij te vies? Schijnt dat zij, neem aan dat het een zij is, niet veel last van de kou heeft. En dat hadden m'n helden van de beginners ook niet. Want koud was het, je ziet hier hoe de Hoge Erf van Warnsborn er net voor half negen er uitziet.
IMG_1526
Het was nog net niet zo koud als in het begin van het jaar, zoek de verschillen tussen 8 december, -12° en 4 februari -20°. MEt meest grote was natuurlijk dat het op 4 februari de training niet doorging. Echt te koud. Door de omstandigheden melden de lopers wel één voor één. Als eerste was Dorien, en lopend naar de Oranjerie zagen we Margaret aankomen lopen. Terug richting de camping zagen we eerst Jan-Martin aankomen fietsen en even later gevolg door Remke. Even later zou Yee Mi zich over de telefoon melden, dus we hebben we haar ook opgehaald voor we aan ons rondje door de sneeuw begonnen.
IMG_1530
Hier lopen we op de "kop" van de Hoge Erf, met mooi uitzicht over het dal. Yee Mi moest zich nog melden. Voor meer foto's kijk snel verder!Lees meer ...
Comments

Eerste sneeuwtraining van de winter '12/'13!

De dagen worden korter, de temperatuur steeds lager en nu wordt ook het landschap steeds witter. Dus de kans dat trainen deze week op de baan van Papendal wel eens moeilijk kon worden werd steeds groter. Op donderdagavond heb ik dan ook samen met Sietske de baan uitgeprobeerd. En hoewel hij zorgvuldig geveegd was begon hij achteraan in de bocht al helemaal op te vriezen. En dat betekent natuurlijk dat je daar niet voluit kunt lopen. En laten we daar nou net voor op de baan gaan trainen. Dus besloten we om maar een mooie sneeuwloop door de bossen van Warnsborn te gaan doen. Nog wel snel voor oud-bekenden van Sietske, waarmee ze vroeger samen met Henk-Jan op de atletiekbaan van Hong Kong trainden, een foto gemaakt zodat Sietske kon laten zien aan hun hoe onze baan er nu uit ziet. Zo mooi sprookjesachtig zal de baan in Hong Kong er niet gauw bij liggen. Altijd leuk om te delen! En jaloers te maken, hoewel .... we hebben er nu dus niet op getraind en een atletiek baan met ± 20 graden is natuurlijk ook niet verkeerd. Wie zou er jaloers moeten zijn....?BaanPapend6dec12
Als je verder leest kun je meer te weten komen wat de meeste lopers van zowel donderdag als dinsdag gemist hebben. Want door het weer en de kans op bevriezing durfden veel lopers niet te komen en was de opkomst niet groot. Over de route en wie er waren lees je meer als je verder leest...Lees meer ...
Comments

De andere foto's van Warnsborn in de sneeuw!

En nog vijf foto's!
PadHeiBevrorenvijver
Lees meer ...
Comments