Testloop 5 km Safarirondje

Op zaterdag 6 januari was er als afsluiting van het vervolg beginners cursus de gebruikelijke testloop op het Safariloop parcours. Op onderstaand plaatje de uitslag. En dikhoop dat ik ze allemaal goed heb vastgelegd. Niemand ben vergeten. En alle tijden goed heb doorgekregen. 😊

UitslagSafariloop

Comments

De uitslag van de clubkampioenschappen, Loopgroep Warnsborn tevens wedstrijd Loopgroep Warnsbornmijl 2023.

De uitslag van de clubkampioenschappen, Loopgroep Warnsborn tevens wedstrijd Loopgroep Warnsbornmijl 2023. In rood kampioenen dames en heren (en natuurlijk ook hun categorie) en in oranje de andere kampioenen in hun categorie. Barbara heeft nu bij de dames het oude parcoursrecord van Remke verbeterd en net onder de 7 min. gebracht. En Maarten was mooi onderweg voor het record maar de groot vraag blijft of die losse veter dat nou verhinderd heeft, in ieder geval heeft Maarten wel een nieuwe pr. gelopen.

UitslagenWBmijl2023

Maartenmetlosseveter

Met (Kerst)filmpje van de zondag zelf.

Comments

Safariloop testrondje zaterdag 9-9-'23

Zaterdag 9-9-'23 hebben we op het parcours van de Safariloop de testloop gehouden. Meestal doen we dat met alle groepen in één week, bij het eind van de vervolg cursus voor beginners. Allereerst om voor deze ex-beginners voor het eerst en vijf kilometer te laten lopen en om te zien wat dan hun tijd is. En voor alle andere leden als een check hoe op dit moment hun conditie is en daarbij de tijd kunnen gebruiken voor het bepalen van hun trainingstempo's. Dus deze keer waren er niet zoveel lopers, en dan ook nog een dag later, op zondag, de Freedomtrail. Daar delen veel 'zaterdaglopers" aan mee! En logisch dat je dan zaterdag niet komt. Tenzij je Lucien heet, dan durf je dat wel aan. 😊 De uitslag van de Safari-test-loop.

Comments

Loopgroep Warnsborn Kampioenschap op de Warnsbornmijl zomer 2021


Aanstaande donderdag (22 juli) is het zover, de Loopgroep Warnsborn Kampioenschap op de Warnsbornmijl zomer 2021 op het rondje Warnsborn.    
Vorig jaar was de eerste editie, dit jaar, voor we op vakantie gaan, houden we de 2e editie. Je had natuurlijk deze belangrijke, het hardloop evenement wat je niet mag missen, al in je agenda gezet, nu hoef je alleen nog maar via onderstaande email-link op te geven dat je meedoet. Dan deel ik je in, in een passende serie met tempogenoten. En met name dames, want voor jullie is nu toch echt de wisselbeker dus dames schrijf je in. En Peter (S), kan ik hem weer terug krijgen, de wisselbeker? Aub. 😊En daarbij, voor alle winnaars dames en heren in 4 leeftijdscategoriën is er een beker voor de snelste. Nl als, senioren, masters 40, Masters 50 en Masters 60!       

En aangezien het de laatste week voor het officiële begin van de vakantie is lijkt me dan ook een goed moment om het feestelijk af te sluiten. Met een zelf meegenomen drankje en versnaperingen. Kunnen we dan combineren met de prijsuitreiking. 
Voor het kampioenschap is een kleine maar. En dat is dat er toch minimaal 25 deelnemers moeten zijn, daarbij ook extra veel dames grrag, om het door te laten gaan. Gaat dat niet lukken, dan schuiven we dat door tot na de vakantie. Dan wordt 22 juli een andere leuke training in wedstrijdvorm met andere leuke prijsjes. Ook natuurlijk met een afscheidsdrankje/hapje bij het zelfde bruggetje. Als warmmakertje enkele foto's van het kampioenschap van vorig jaar. 

StartWarnsbornmijl4

ROnderwegWarnsbornmijl5Lees meer ...
Comments

Hartensepad Klompenpadduotrail 24 juni 2021

Hartenspad-solo-duo-trio-Klompentrail


Voor aanstaande donderdag 24 juni 2021. De routes voor de 6, 10 en 14 km. En simulatie van lopen door het parcours van de 14 km. Van de ene kant naar de andere kant en dan weer terug en dat 4 x!

En uitleg voor de deelnemers!

Leuk dat je meedoet donderdag 24 juni met de klompentrail die door het Renkumse Beekdal gaat. Om zo makkelijk mogelijk de route te lopen lees even dit goed door! Alvast dank!

Je start en finisht bij het
Bezoekerscentrum Renkums Beekdal
Nieuwe Keijenbergseweg 170
6871 VZ Renkum

Bezoekerscentrum

Let op! Het kan zijn dat, vanuit Arnhem, je niet langs kunt via de telefoonweg, dat betekent dat je moet rijden via Oosterbeek en Heelsum. Zie kaart.

RouteviaHeelsum


Belangrijke aandachtspunt = verkeersveiligheid, je moet enkele wegen oversteken en soms loop je een stukje op weg. Op alle routes als gevaarlijke punt aangegeven met dit teken:
⚠️
Marjolijne is zo aardig om mij te helpen en staat ook klaar om bij geval van pech je met de auto te komen ophalen. We gaan er wel vanuit dat dat natuurlijk niet nodig is.

De start is vanaf de snelheid: A1 tot en met B2! Dus de snelsten gaan het laatst! En de 14 km lopers gaan daarbij als eerste weg en de 6 km als laatste.
Voortijd moet je zelf even inlopen. (En ook weer uitlopen!)

De route.
De route volgt grotendeels het Klompenpad. Regelmatig steken we van de ene oever over naar de andere kant. Meestal is dat een afsnijverbinding van het klompenpad maar niet altijd. Dus even goed kijken waar dat op de kaart is. Ook als je loopt op gpx moet je opletten, hij kan je net de verkeerde kant opwijzen want vaak kruis je dat punt 2 x!
En door het oversteken kan het gebeuren dat je een medeloper die een andere afstand loopt je tegengesteld passeert. Trek je daar niets van aan. Want die heeft waarschijnlijk 1 oversteek minder en loopt een andere afstand dan jullie. (Kijk ook even naar het filmpje wat ik gemaakt heb over de route van de 14 km. Daar zie je dat steeds oversteken.)

Ook is voor de 14 km het meeste zuidelijke stuk er afgehaald. Voor een klein mooi stukje moet je namelijk een gevaarlijke weg oversteken en ook nog een stuk door Renkum. Daarom kort je de route af bij Oranje Nassau Oord. Kan zijn dat je op de kaart of via Komoot prima langs het Verpleeghuis kunt lopen (dit later bedacht en niet kunnen uitproberen), lukt dat niet dan ga je rechtdoor op de Grote Laan, ofwel je gaat dan rechtdoor en slaat 11 op komoot over!
Voor je vertrekt loop ik de route nog even met je door en beantwoord mogelijke vragen die je over de route nog mogelijk hebt.

De routes op Komoot:

De 6 km:

De 10 km:

De 14 km:Hartenspad6kmB Hartenspad10kmC Hartenspad15kmB

Aandachtspunten op een rij!
 • Jullie krijgen een eigen starttijd.
 • De warming-up kunnen jullie voortijd doen op de weg bij de parkeerplaats. Zorg dat jullie op tijd bij de start zijn. Ook niet te vroeg, en nog even aan de 1,5 meter afstand! 🙂 Er is nog steeds, hier en daar, corona!
 • De route vind je deels door de (kleine) bordjes van het klompenpad, via de route op Komoot, of via gpx die je zelf op een hardloopapp hebt geplaatst. Heb je een gpx bestand nodig?, laat me weten dan stuur ik die naar je op.
 • 1 van jullie print de route zo goed en duidelijk mogelijk uit en neemt die mee!
 • Hou rekening met de verkeersveiligheid.
 • Ook voor de veiligheid en als hulp tegen verdwalen, voor de start even je live locatie delen aanzetten van Whatsapp zodat ik je via Whatsappkan volgen!
 • Je moet als duo/trio/qua… bij elkaar blijven lopen en dus ook samen finishen, De tijd van de laatste loper geldt als jullie eindtijd. Niet samenlopen leidt tot, ook al is het een niet al te serieuze wedstrijd, diskwalificatie! 😔
 • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Wel veel eer te behalen door goed te lopen. 😄 Vanzelfsprekend! 🧐 Over prijzen is helaas nog niets bekend! 😳
 • Vergeet niet na afloop een lekker drankje meetenemen. 🍏🍎🍇🍰🍩🍷🥂🍻🍺🍵☕️🍽🥢

Voor de uitslag Dat zien we later wel. Eerst maar lekker gaan lopen en genieten van de omgeving. 🤨😉
Hou dit blogpost in de gaten, en lees zoveel mogelijk dit nog even voortijd! Er zal vast nog wel wat aan worden toegevoegd!
Hieronder de voorlopige startlijst en tempoindeling! De startlijst kan tot het laatst moment aangepast worden.


DeelnemersvoorlopigComments

Kennis van nu in Warnsborn

Kennisvannu

In de kennis van nu van afgelopen woensdag zie je beelden van een hardloopster en ja waar loopt ze? In Warnsborn natuurlijk. Alleen die jonge dame heeft corona gehad. En dat heeft grote invloed gehad op haar conditie. Je kent vast al die verhalen maar denk dat deze, dat het ook heftige gevolgen voor je hart kan hebben, misschien nog niet kent. Ook voor goed getrainde jonge topsporters. En als dat voor hun geldt dan geldt dat natuurlijk ook voor ons. Daarom een aanrader!

Stukje uit de aankondiging: "Sportcardioloog Harald Jorstad (Amsterdam UMC) maakt zich grote zorgen dat het coronavirus blijvende hartschade kan veroorzaken. Er zijn aanwijzingen dat het littekens op het hart achterlaat, ook bij jonge sporters die nauwelijks ziek werden van het virus. Het is belangrijk om te weten of sporters gevaar lopen als ze weer gaan sporten. Jorstad kan met behulp van een MRI-scan zien of er littekens op het hart zitten." Kijk hier de aflevering van Kennis van nu: De raadsels van corona

Harald Jorstad, sportcardioloog:"Iedereen die een corona-infectie heeft meegemaakt, ga hem niet uitzweten, doe geen grote inspanningen, tot je helemaal goed herstelt bent,
en weer heel rustig weer oppakken".®Lees meer ...
Comments

DorenweertseDuoKlompentrail

Als een alternatief voor alle niet doorgegane wegwedstrijden en trails doen we de 2e duotrain op donderdag 27 aug. Start en finish is bij de parkeerplaats van het pontje naar Driel bij Oosterbeek op de Generaal Sosabowskiwaard. Dus niet boven bij de Westerbouwing! Aangezien het restaurant open is, is het niet handig om daar te starten en te finishen.

Start:finishduotrail27aug-20
Vanaf 19:30 starten we met het eerste duo. De startplaats is aan bij de trap naar de Westerbouwing. Voor deze loop is het dus belangrijk dat je een loper vindt die ongeveer het zelfde tempo loopt. Je loopt gezamenlijk (en ja natuurlijk, op anderhalve meter afstand van elkaar, dat dan wel weer!) het Klompenpad. In ieder geval legt één van jullie, het liefst beiden, legt het parcours vast op Strava, komoot, garmin (of een andere hardlooprouteapp).

Hieronder vind je de route op Komoot en Run.gpsDownload hier de route als GPX bestand:
 • DorenweertseKlompenpad 4,56km komoot
 • DorenweertseKlompenpad 6,25km komoot
 • DorenweertseKlompenpad 8,11km komoot
 • DorenweertseKlompenpad 11,78km komoot


Twee belangrijke aandachtspunten! Verkeersveiligheid, je moet af en toe een weg oversteken en soms loop je op de weg. Ander aandachtspunt is dat het aan het eind al knap donker kan worden. Zodra je het te donker vindt ga je het bos niet meer in. Dan blijf je op de Veerweg lopen en mocht het al eerder donker zijn ook op de Fonteinallee. Zie plaatje alternatieve route.
alternatdonker

Meld je voortijd aan als duo en geef meteen aan in welk tempo jullie denken het parcours te gaan lopen. De niveaus op de tabel (A1, A2 — t/m B3) met de loopsnelheden. De start is vanaf A1 tot en met B3! Dus de snelsten gaan het laatst! Ik maak een startlijst zodat je weet hoe laat je moet starten en voortijd loop je daar zelf in. En natuurlijk krijg je die week en dag nog de laatste informatie.

De route.
Omdat de start en finish verlegt is loop je dan even niet meer op de Klompenpadroute. Bij de start maak je eerst een lus rond de Westerbouwing en kom je na 300 meter op het Klompenpad.
Op de route van dit klompenpad loop je over het plein van het kasteel. Voor de zekerheid heb ik hier de route om het kasteel laten lopen want denk dat het plein dan gesloten is. Aan het eind, zo'n 100 meter voor de Westerbouwing verlaat je Klompenpad en ga je rechts af naar de Veerweg. Het laatste stukje is dan de aanlooproute naar het Dorenweertsepad.
Loop je een korte afstand dan moet je bij de volgende punten extra opletten:
4.56 km, bij 2,9 km ga je ipv van rechts door (of rechtsaf) links af.
6,25 km, bij 3,2 km ga je links af naar de Fonteinallee, daar sla je links af, en eerste pad rechts, de uiterwaarden in. Bij 3,8 km sla je rechtsaf en loop je weer op de route.
8,11 km, bij 3,9 km verlaat je al snel het Italiaanseweggetje, links af en kom je al snel op de Fonteinallee en volg je het pad naar het Kasteel. Op de kaart kun je alle punten terug vinden.

routeskaart

De regels op een rijtje:
 • Je kiest een loopmaat die net zo snel loop als jij. (Heb je geen loopmaatje gevonden dan geef je op met je hardloopniveau en dan probeer ik een geschikte loopmaat voor je te vinden.)
 • Samen bepalen jullie het tempo dat jullie zo ongeveer over deze afstand zouden moeten kunnen lopen. Dat doe je via de bekende lijst van A1, A2 enz.
 • Jullie krijgen een eigen starttijd.
 • De warming-up kunnen jullie voortijd doen op de weg bij de parkeerplaats. Zorg dat jullie beide op tijd bij de start zijn. Ook niet te vroeg, denk nog even aan de 1,5 meter afstand! 🙂
 • De route is te vinden door de (kleine) bordjes van het klompenpad, via de gpx bestand die één van jullie gedownload heeft en wat je in een route app hebt gedownload. (Kan ook via je eigen portaal in Strava, Komoot, of Garmin). Of je print de route zo goed en duidelijk mogelijk uit.
 • Dus één van jullie heeft een telefoon en kan in geval van nood contact met mij opnemen. Voor de start even je locatieven aanzetten van Whatsapp zodat ik je kan volgen! Zodat we jullie altijd kunnen terug vinden.
 • Hou rekening met de verkeersveiligheid.
 • Te donker geworden? Ga dan niet meer het bos in!
 • Je moet als duo bij elkaar blijven lopen en dus ook samen finishen, De tijd van de laatste loper geldt als jullie eindtijd. Niet samenlopen leidt tot diskwalificatie! Dus pas op! 😔
 • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Wel veel eer te behalen door goed te lopen. 😄 Vanzelfsprekend! 🧐
 • Vergeet niet na afloop een lekker drankje meetenemen. 🍏🍎🍇🍰🍩🍷🥂🍻🍺🍵☕️🍽🥢

Voor de uitslag Dat zien we later wel. Eerst maar lekker gaan lopen en genieten van de omgeving. 🤨😉
Hou dit blogpost in de gaten, en lees zoveel mogelijk dit nog even voortijd! Er zal vast nog wel wat aan worden toegevoegd!
Hieronder de voorlopige startlijst en tempoindeling! De startlijst kan tot het laatst moment aangepast worden.

UitslagDuotrail

Lees meer ...
Comments

Middenzomerwedstrijdloop Klompenpad Oosterbeek RosandepolderDuoloop.

Als een alternatief voor alle niet doorgegane wegwedstrijden en trails gaan we op 18 juni een duoltrailloop doen.We doen dat aan de hand van het Klompenpad dat door Oosterbeek loopt en langs de Rosandepolder gaat. Start en finish is bij de Schelmseweg, parkeerplaats Mariëndaal/Bedstee. Vanaf 19:30 starten we met het eerste duo. De startplaats is aan de overkant van de parkeerplaats aan de Schelmseweg bij Mariëndaal. En na steeds dertig seconden start de volgende duo enz.
Voor deze loop is het dus belangrijk dat je een loper vindt die ongeveer het zelfde tempo loopt. Je loopt gezamenlijk (en ja natuurlijk, op anderhalve meter afstand van elkaar, dat dan wel weer!) het Klompenpad. In ieder geval legt één van jullie, het liefst beiden, legt het parcours vast op Strava (of een andere hardlooprouteapp). Ook handig, mocht je de weg kwijtraken. is dat je nog een extra navigatie van de route hebt. Hieronder kun je er verschillende vinden met de route! En misschien ken je het rondje al want ik de vorige mails heb ik het er al over gehad!

Twee belangrijke aandachtspunten! Verkeersveligheid, zo moet je twee keer de Utrechtseweg oversteken. Net als de Benedendorpseweg. En je loopt op gegeven moment over een camping. Daar moet je wandelen! Wordt gecheckt via Strava enz. 🧐 O ja, het eind, het eind, dat is het zwaarste stuk! De klim door de Bedstee en dan de steile weg omhoog langs de boerderij naar de finish bij de parkeerplaats aan de Schelmseweg. Maar dan is daar ook de finish!

Meld je voortijd aan als duo en geef meteen aan in welk tempo jullie denken het parcours te gaan lopen. De niveaus op de tabel (A1, A2 — t/m B3) met de loopsnelheden. De start is vanaf A1 tot en met B3! Dus de snelsten gaan het laatst! Ik maak een startlijst zodat je weet hoe laat je moet starten en voortijd loop je daar zelf in. En natuurlijk krijg je die week en dag nog de laatste informatie.

De regels op een rijtje:


 • Je kiest een loopmaat die net zo snel loop als jij. (Heb je geen loopmaatje gevonden dan geef je op met je hardloopniveau en dan probeer ik een geschikte loopmaat voor je te vinden.)
 • Samen bepalen jullie het tempo dat jullie zo ongeveer over deze afstand zouden moeten kunnen lopen. Dat doe je via de bekende lijst van A1, A2 enz.
 • Jullie krijgen een eigen starttijd.
 • De warming-up kunnen jullie voortijd doen op de weg parallel aan de Schelmseweg. Zorg dat jullie beide op tijd bij de start zijn. Ook niet te vroeg, denk nog even aan de 1,5 meter afstand! 🙂
 • De route is te vinden door de (kleine) bordjes van het klompenpad, via de gpx bestand die één van jullie gedownload heeft en wat in een route app hebt gedownload. (Kan ook via je eigen portaal in Strava, Komoot, of Garmin). Of je print de route zo goed en duidelijk mogelijk uit.
 • Dus één van jullie heeft een telefoon en kan in geval van nood contact met mij opnemen. Probeer ook trouwens alle duo's te volgen via Whatsapp locatie.
 • Hou rekening met de verkeersveiligheid.
 • Bij de camping ga je wandelen. (Wordt gecheckt via Strava of Garmin, wat dan ook!)
 • Je moet als duo bij elkaar blijven lopen en dus ook samen finishen, De tijd van de laatste loper geldt als jullie eindtijd. Niet samenlopen leidt tot diskwalificatie! Dus pas op! 😔
 • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. 🧐

Voor de uitslag gaan we niet uit van de snelste tijd. We gaan voor de naar verhouding beste geleverde prestatie. Daarom moet je aangeven op week niveau je de wedstrijd kunt lopen. Per niveau ga ik uit van een eindtijd per niveau, lopen jullie sneller, dan is jullie tijd een +tijd, lopen jullie langzamer dan krijg je een - tijd. Het duo met de hoogste +tijd is de winnaar! Daarbij wordt zoveel mogelijk wel eerst de route gecheckt! 🤨😉
Hou dit in de gaten, en lees zoveel mogelijk dit nog even voortijd! Er zal vast nog wel wat aan worden toegevoegd! Volgt hieronder de verschillende verwijzingen naar niveau's, parcours en hardloopapp's.
temponiveausBordjeklompenpad


Download hier het gpx bestand van de route!

Route op Run.gps. Route op Strava. Route op Komoot. Route op Rungo.

RoutekomootKlompenpadRosandeLees meer ...
Comments

Al twee keer prijs in het nieuwe jaar.

Meteen al in het begin van het jaar al twee keer prijs in het nieuwe jaar. Allereerst de 1500 meter wedstrijd die we op de baan liepen en waar je als Dame de "Sifan Hassan 1500 meter Loopgroep Warnsborn Trofee" en als Heer de "Sebastian Coe 1500 meter Loopgroep Warnsborn Trofee" kunt winnen. Dit jaar voor het eerst en het was zo leuk dat we er maar meteen een jaarlijks uit te reiken trofee van moet maken. Bijvoorbeeld elke eerste baantraining in het nieuwe jaar! En op zaterdag hadden we twee officiële originele en erg gewilde, enige echte, Loopgroep Warnsborn Theebeker te vergeven.

Susan, Hilde en Martin winnen de eerste 1500 meter prijs van Loopgroep Warnsborn. Susan kreeg, donderdag 13 febr. de Sifan Hassan Trofee voor 2020 als 1 van de 2 snelste dames en Martin werd de allereerste winnaar van de Sebastian Coe Trofee, ook natuurlijk voor de 1500 meter. Volgende week, 20 febr. ook een Sifan Hassan Trofee voor Hilde, die kon deze week helaas niet.

martinensusanprijs2020 susanblij

Martin en Susan (heel opgetogen en blij!) met hun trofee!

Zaterdag 15 februari, alweer twee winnaars! Nu voor de enige echte zeer populaire Loopgroep Warnsborn Theebeker. Gewonnen door Barbara en Frank! Een dobbelduo/trioloop vanaf de zessprong in Warnsborn. Met als glorieuze en trotse winnaars dus Barbara en Frank. Barbara en Frank, super gedaan! Beide verdienden hiermee de mooie Loopgroep Warnsborn Theebeker! En de andere lopers waren vreselijk jaloers, en er werd daar nog lang over nagepraat! 😎De trotse winnaars Barbara en Frank!

15-2-2020b

Dit was het parcours waar ze zaterdag erg hun best op moesten doen. Afhankelijk van wat je met de dobbelsteen gooide kan het dit dan uiteindelijk gaan worden. De route zoals Marjolijne (met Annet en Jos) die gelopen heeft (hebben). Gooiden dus 1, 4, en 2 x 5, waarbij ze de eerste keer een beetje verkeerd liepen. Dat hoort er ook bij! 😠😊
Ik kwam als bewaker van de dobbelsteen niet verder dan de zessprong van Warnsborn. Het tweede plaatje.Comments

Theatervoorstelling "Pap doe normaal"

Bijzondere theatervoorstelling voor ouders!

Kinderen kunnen een hele uitdaging zijn. Soms zit je met je handen in het haar. Veel ouders herkennen dat. En wat doe je dan?
Daarover gaat de theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’, die op maandagavond 30 maart in het Stadstheater in Arnhem te zien is.
Je kunt vanaf nu GRATIS kaartjes bestellen. Doe dat wel snel, want vol is vol!

Deze nieuwe voorstelling is van de makers van o.a. ‘Wel winnen, hè!’, die in het verleden al meermalen in Arnhem te zien was. De reacties waren zeer enthousiast!
In de voorstellingen, met een lach en een traan, komen allerlei herkenbare situaties voorbij waar je als vader of moeder mee te maken krijgt.

Comments

laatste training vervolg beginners sept.19

De uitslagen van de testloopjes woensdag en zaterdag. De afsluitende trainingen van de gevorderde beginners die begonnen zijn in september en de vaste groepen op zaterdag. Woensdag was het rondje door Schaarsbergen met start en finish net na stoplichten Bakenbergseweg en Schelmseweg.

En de Flyby van Strava van de laatste training van het vervolg beginners sept.'19 bij Loopgroep Warnsborn. De 5 km testloop over deels de Bakenbergseweg, Karmelitessenlaan en Kemperbergerweg in Arnhem. (Flyby, geeft de positie aan van de verschillende lopers tijdens de loop. Je ziet dus mensen weglopen, ingehaald worden of iets achterblijven. En natuurlijk de route.) Hier lopen Monique, Rik, Haron (niet zichtbaar want plaatje Rik ligt er boven, en Albert.Ondertussen hebben we ook op zaterdag de testloopjes op het Safari parcours gedaan, waardoor we nog maar liefst 31 meer uitslagen hebben. Zie je als je doorklikt! En vooral grotere afbeeldingen.

Woensdagtestloop Zaterdagtestloop8-30klb SatelSafarirunLees meer ...
Comments

Gelukkig Nieuwjaar!Video gaat in "première" op 1 januari 0:00 uur!
Comments

Fijne Kerstdagen

Comments

Aanstaande donderdag, Dauwtrappen op Hemelvaartochtend!

Met Hemelvaart hebben we met z'n 10'en zo'n beetje de 11 km van de Stuwwaltrail van de zaterdag ervoor overgedaan. Nu lekker rustig en veel genieten van de omgeving. En dan na afloop een reusachtig en lekker ontbijt bij de Westerbouwing. En de appeltaart was weer voortreffelijk Bas en de Rabarbercake, Peter, verrukkelijk. Een korte impressie:

Lees meer ...
Comments

Dauwtrappen Hemelvaart donderdag!

Machtige_eikheader
Aankomende donderdag is het Hemelvaart. Traditiegetrouw gaan we dan om 6 uur dauwtrappen vanaf de Westerbouwing. Een uurtje rennen we deels het parcours van de Stuuwwaltrail. Na dat uurtje zijn we terug en gaan we genieten van het ontbijt dat we zelf hebben meegenomen. Daarom als je komt moet je onderaan bij de reactie even doorgeven wat je zelf meeneemt, en ook even kijken wat anderen al meenemen. Zodat we een goed gevarieerd ontbijt hebben.
Hier nog een impressie van een paar jaar terug. Eerst een foto van de lekkere appeltaart die Bas gebakken had.
Appeltaart1
Maar Bas zelf was nog niet eens tevreden over het resultaat. Maar we hebben het nu al over het ontbijt, eerst werd er natuurlijk hardgelopen. Deze keer had ik een korte versie gemaakt van het parcours van de Lange Trail, 20 km, van de Stuwwalloop. De stukken die voor de Westerbouwing liggen waren er natuurlijk al af en van het gedeelte na de Westerbouwing had ik veel "kronkels" eruit gehaald. Gladgestreken als het ware Happy Mocht je zelf eens willen lopen dan kun je hier mijn aangepaste route vinden en hier het origineel. Kun je zien dat die eerste een stukje makkelijker is. Onze verste punt was het uitkijktoren Boersberg, in de buurt van Kasteel Doorwerth.
DoorwerthToren3
Freek, Arnout, Dorry, Bas, Jos, Hanneke en Inge op de uitkijktoren van Boersbergen, op de achtergrond, de Betuwe.

Als je verder kijkt, meer foto's!Lees meer ...
Comments

Leticia in de Arnhemse Koerier

Deze week staat een leuk interview in de Arnhemse Koerier met Leticia, onze loopster op de ochtenden op woensdag en zaterdag.
ArtLeticiaAKoerJan18
Comments

Uitslagen van de Rozendaalse veldloop en de Bridge to bridge.

babsrent
Babs (Barbara) is vol goede moed gestart voor de 10 km op de Bridge to Bridge.

De eerste wedstrijd week van september, misschien wel de drukste maand wat betreft wedstrijden, met De Rozendaalse Veldloop en Bridge To Bridge. En enkele foto's. En zoals je kunt zien als je verder kijkt, veel deelnemers van onze leuke loopgroep uit Arnhem. Marina (vdB) heeft heel ergens anders gelopen, en onderweg maakte zij deze foto:

Hardlopen in de Dolomieten.Lees meer ...
Comments

Loopgroep Warnsborn Barbecue 2017

barbe
Omdat het jammer genoeg wat weinig aanmeldingen waren voor de loopfeestje van 8 juli wordt deze verplaatst, want het is natuurlijk het leukst om zoveel mogelijk Warnsborn lopers ons jaarlijks feestje te vieren.
Nieuwe data zijn zondag 17, zaterdag 23 of zondag 24 september van 15.30 uur tot 20.00 uur. Er komt nog een datumprikker om je keuze kenbaar te maken. Reageer vooral! Het wordt geen BBQ maar een salade party, dus geef ook even aan of en wat voor salade of anders lekkers je mee kan nemen.
Locatie wordt waarschijnlijk het strand van het grindgat bij de Rosande polder. Nadere info volgt.
Mirjam, Stefanie, Wim, Natasja, Bas, Agnes en Albert

Zet alvast in je agenda! De jaarlijkse Grote Barbecue van Loopgroep Warnsborn wordt gehouden op zaterdag 8 juli. Zo ongeveer tussen 16:00 en 22:000 uur. Waar? Nog onbekend. Suggesties welkom, aanbieding ook Happy Op het blog volgt later meer informatie over bijdrage, hoe je kunt opgeven, je voorkeur voor vlees, vis of vegetarisch. Wat je zelf zou kunnen bereiden, enz.
Comments

Verjaardag-Marieken-Dauwtrappen

Een verjaardagsfeestje (die van mij) vroeg na de training op woensdagochtend. Een gaaf begin voor mijn verjaardag! Kun je zeker zien op de foto's. En ik heb nog enkele uitslagen van de Mariekenloop en nog enkele foto's van het Dauwtrappen op Hemelvaart.

Als begin de route van Dauwtrappen op Hemelvaart. Was weer geweldig en denk dat voor de trailrunners aankomende zaterdag 27 mei veel weggetjes ook zullen tegen komen. De link naar een pagina waar meer informatie staat over de route.


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Hieronder een plaatje van de hoogtemeters.
HoogtemetersDsauwtr

Op de foto onder kun je zien waarom Arnout vond dat het vandaag echt dauwtrappen was, nl ochtendnevel.
IngeHemelv5

Een een foto van het verjaardagsfeetjes op woensdagochtend.
Verjaar5
Als je door klikt kun meer foto's vinden.


Lees meer ...
Comments

Donderderdag - 25 mei-dauwtrappen!

Donderdag 25 mei is het weer zover, Hemelvaart en traditie getrouw gaan we dan met een groep rennen vanaf De Westerbouwing door de stuwwal van Oosterbeek en Doorwerth. een goede voorbereiding voor De Stuwwalloop die er aan komt. Het is wel vroeg: 6.00 uur! Maar anders was het ook geen dauwtrappen. En na afloop hebben we altijd een fantastisch ontbijt. Door iedereen bij elkaar gebracht. Iedereen neemt iets mee naar eigen inzicht. Wel belangrijk, geef je onder bij de comments op dat je komt en zet even neer wat je meeneemt voor het ontbijt. Want eventueel moeten we wat sturen om een gevarieerd en gezond ontbijt te krijgen. Zou zonde dat we van een paar dingen heel veel hebben en van andere weer niet toch? Onder een paar sfeerimpressies van vorige jaren!

bruggetjestuwwal1abreed

Machtige_eikgroepLees meer ...
Comments

Safariloop en trail.

Safaritrailbanner
Een geweldige opkomst van Loopgroep Warnsborners was er afgelopen zaterdag op de Trail van de Safarirun. Als ik het goed heb gezocht op de uitslagen waren er geen deelnemers op de Safarirun zelf maar dat maakte dus de Trail meer dan goed met maar liefst 6 lopers! En dat op een zeer slechte ondergrond. De zelfde dag hebben we de trainingen, bijna op de zelfde plaats als waar de Trail over ging, niet in het bos gedaan zoals gewoonlijk, maar op de sneeuwvrije wegen en fietspaden. We keken wel uit! Happy Als je de foto's bekijkt zie je dat het voor die stoere 6 deelnemers absoluut niet zo was. Sneeuw en ijs op de hellingen!

De mooiste foto vind ik deze van Annette en Jan Pieter na de finish. Als je zo finisht dan heb je het goed gedaan! En van Wouter kreeg ik nog een route kaartje. Krijg je een goede indruk wat voor een zwaar parcours ze hebben getrotseerd. Maar natuurlijk zie je niet de winterse condities die daar heersten.

JPenAnnNaAflSafTr parcours

Zelfde weekend liepen twee andere lopers twee andere "rondjes". Yvon liep het "Rondje Bussloo", 15 km. Mooi tempovast gelopen, elke 5 km iets meer dan 27 min zodat Yvon uitkwam op 1. uur. 21. Alex zijn rondje was "Rondje Oeken": 10 km en deed daar niet zo lang over 42.48 min, en als je de hoogte meters bekijkt begrijp je dat een geweldige tijd is.
Voor de andere uitslagen en de andere foto's kijk verder ...Lees meer ...
Comments

Dijkencross Pannerden en Derde Kerstdagloop

Dijk2WABerondebalkTweede Kerstdag, Derde Kerstdag! Zo eind december kon er serieus gerend worden. Zelfs op de laatste dag van het jaar. En dat allemaal in Pannerden en in Arnhem, met de derde. Hieronder vind je de uitslagen en veel foto's van Pannerden. Want Pannerden wordt altijd zeer uitgebreid gedocumenteerd! Hier eerst de uitslag van Pannerden 2. Derde kerstdag en oudjaarsdag zie je als je verder kijkt! En hieronder het cafe, de kerk en de finish waar we onder het genot van een drankje het loopjaar afsloten.

Cafeenkerk

Uitslag2eDijkenloop

Deze mooie foto's zijn gemaakt door Rob Jansen en door Eric Beatse. Via deze link kun je al hun foto's vinden.

Ondertussen is Pannerden afgerond. De halve van Egmond geweest, net als Diepenveen en ergens anders (maar waar was die ook alweer, die) de Brink tot Brink. Wie lopen daar? Welke afstanden welke tijden en hoe ging het? Antwoorden vind je als je verder leest.....! Lees meer ...
Comments

Kerstig!

21decb
Zo voor Kerst gebeuren er Kerstige voorvallen. Voor je het weet loop je opeens in centrum Arnhem tussen een grote groep hardlopende Kerstvrouwen en Kerstman. Bij twee, super Kerstvrouw en Kerstman, want zij liepen als superatleten niet 1 maar 2 rondes!, zou je het idee kunnen krijgen : "Hmmmm, ...... die komen me bekend voor! Wie zijn dat ook al weer... "
Misschien herken je ze op de foto's hieronder!.

Kerstmannen1 Kerstmannen3

Kerstmannen4 Kerstmannen2

Ook de training van afgelopen woensdag (en waarschijnlijk 1 van de 2 trainingen aanstaande zaterdag) verliep in Kerststerren vorm. Drie maal werd er in een Kerstvorm gelopen. Vind zelf de eerste en de derde het mooist! Happy

Kerstster1Kerstster2Kerstster3
Comments

Laatste week 2016!

OudNieuwKerst
Even een overzicht van trainingen die wel doorgaan en die niet doorgaan en de leuke wedstrijden die daarvoor in de plaats komen.

 • 26 december, maandag 2e Kerstdag: Dijkencross Pannerden! 5 km: 9.30 uur en de 10 km: 10.30.

 • 27 december, dinsdag: 3e Kerstdagloop, 14 km: 12.00 uur, 7 km. 12.10 uue en 21 km. 12.20 uur.
 • Die dag is er 's avonds geen training. Je bent welkom op woensdag; 's morgens of 19.30 s' avonds.

 • 29 december, woensdag: 9.00 uur, Oranjerie Warnsborn, 19.30 uur bij de kerk/school Bakenbergseweg.

 • 28 december, donderdag: 19.30 uur gewoon training, bij de kerk/school Bakenbergseweg.

 • 31 december, 's morgens geen training, daarvoor in de plaats: 's middags Dijkencross Pannerden: 5 km. 14.00 uur en 10 km. 15.00 uur!
Comments

Trainingsschema oktober

I.v.m. computerproblemen lukt het niet het schema te sturen via email. Daarom deze maand moet je het schema downloaden van het weblog. En dat kun je hier doen. Hoop dat ik je het volgende maand weer gewoon kan mailen! Happy

Comments

Posbank 2016

Onder een stralende hemel ging zondag 25 september de Posbankloop twee keer van start, nou drie keer als we ook de kinderloop meerekenen. Maar voor Loopgroep Warnsborners was het vooral de start om 13.00 uur van de 4 EM en om 14.00 uur de start van de 10 EM. Pak hem beet 4 en 10 EM, want de afstanden waren toch aanmerkelijk korter. De lopers hadden wel veel last van de hoge temperatuur. Voor de 10 was dat met name het begin, richting Posbank en het stuk erna tot we aan de afdaling begonnen richting de Emma Piramide.
Hier vier deelnemers voor de 10 EM, Erik, Albert, Herbert, Jeffrey. En foto gemaakt door Nicolien.

Posb10EM2

Het hardloopmagazine en videokanaal "Losse Veter" heeft een mooi videoverslag van gemaakt. Herbert is daar even op te zien en ook nog een oud loper van Loopgroep Warnsborn. Kijk maar eens goed!


Sfeerverslag Posbankloop from Losse Veter on Vimeo.
Bij meer lezen vind je de uitslagen, met hoera voor Rob. Rob was dit jaar zeker, van alle LGWB-lopers, de snelste op de muur! Rob van harte gefeliciteerd. Jammer natuurlijk dat wij daar geen horloge voor geven Sad Hier kun je Rob in actie zien, bijzonder hoe Rob het voor elkaar kreeg, want op het eerste deel wandelt Rob nog, maar bijde tweede opname zie je Rob voorbijkomen als een speer! Net als bij de finish trouwens en kort na Rob komt ook Marcel binnen gesneld! En je kunt ook de tijd vinden van Bernadette, gelopen op de 4,2 km op de Zorgmarathon op Papendal.
Lees meer ...
Comments

Wedstrijden september 2016

IntrometStef
Goede tijden en geen slechte tijden in september deel 1! Happy

11 september was het tijd voor de Bridge to Bridge met deze keer zelfs de finish op de brug. leuk! Natuurlijk deden er veel Loopgroep Warnsborners mee aan deze loop met 3 x een nieuw parcours. Vond ik vroeger het parcours maar zo zo, dit keer deed ik zelf ook mee want het parcours van de 10 mijl wou ik wel eens proberen. Een aanrader.
Als je verder leest de uitslagen! met tussentijden en eindtijden. Hier al vast een paar foto's:

6-10deelnemers
De deelnemers (bijna alle) van Loopgroep Warnsborn aan de 6 of 10 EM.

Jantina Niek2

Karin Stef2
Lees meer ...
Comments

startlocatie's deze week, volgende week

Deze week trainingen voor de avondgroepen in Het Deelerwoud en een week later (30 en 31 aug. 1 en 3 sept.) Rozendaal of Posbank.

Parkeerplaats Deelerwoud.
Het ligt aan de Hoenderloseweg net voor de bocht naar links bij het Museum Vliegbasis Deelen.


Parkeerplaats Rozendaal

De parkeerplaats ligt tegenover en net voorbij Kasteel Rozendaal (ligt links) aan de rechterkant aan de Beekhuizenseweg.

Parkeerplaats Bezoekerscentrum Veluwezoom
Comments

Posbank hardlooproute Natuur Monumenten

Panoramaposbank
Deze week gaan we met de dinsdaggroep & de donderdaggroep (12 & 14 juli) ook naar de Posbank.

We verzamelen alle 2 keer om19.30 uur bij Bezoekerscentrum Veluwezoom.

Adres: Heuvenseweg 5A,6991 JE, Rheden

Om alvast de andere groepen lekker te maken, foto's van de zaterdagtraining 10.00 uur, van 15 juni. We hebben die dag ipv op Warnsborn op de Posbank gelopen. Niet zoals met de Posbankloop over het asfalt maar op de onverharde wegen. Het leek meer op een trailtraining. Het parcours is één van de hardlooproutes die Natuur Monumenten heeft uitgebracht in een boekje en een website. De routes kun je via die website downloaden en importeren op je hardloopapp en daarmee kun je dus navigerend die route gaan rennen.

Meer foto's en de route.....Lees meer ...
Comments

Programma Ethiopische Avond

affischeEthiopWeb

Ha deelnemer, je bent vast helemaal klaar voor zondag, de Ethiopische dag. Hieronder vind je het tijdschema van de middag en de avond. Met waar nodig kledingtips!

15.00-15.30 uur: Verzamelen, koffiedrinken en uitdelen nieuwe loopkleding.
Je wordt verwacht zo rond kwart over 3, waar we verzamelen voor het zwembad de Oorsprong. Voor het zwembad want we kunnen door omstandigheden pas vanaf 17.00 uur de locatie van het zwembad volledig gebruiken. Kom je met de auto, dan kun je het gravel(leem)pad oprijden, bij de driesprong linksaf en dan parkeer je aan de rechterkant (zwembadkant) je auto naast het pad.
Onder het genot van een bakje koffie, of thee, kun je als je kleding bestelt en betaalt hebt, in ontvangst nemen. Na de koffie of thee gaan we door met het sportieve gedeelte, vandaar het kledingadvies om in sportief-hardlooptenue te komen. Je mag ook natuurlijk je nieuwe hardloopshirt aandoen Happy Maak het extra bijzonder!

15.30-17.00 uur: De Ethiopische training:
met veel oefening ter verhoging van flexibiliteit, ritmegevoel en souplesse.
Over de precies invulling van dit onderdeel hoor je ter plekke meer! Gasp

17.00-17.40 uur: Inrichten locatie, omkleden, helpen met klaarzetten maaltijd.
Na het sportieve gedeelte krijgen de dames de eerste gelegenheid om in het gebouwtje van het zwembad zich op te frissen (er is alleen een wasbak met koud water dus niet luxueus) terwijl de heren de locatie inrichten met partytenten, statafels enz. Na zo'n 25 tot 30 minuten wisselen we, mogen de dames de locatie afmaken, en gaan de heren zich opfrissen en omkleden. Kledingadvies is voor het verdere gedeelte is je vrijetijds-, uitgaans-, maar galakleding mag ook Winking

17.40 tot 18.00 uur: Sifan tijd!
We proberen live op afstand, via ipad, mobiel, telefoon, getuige te zijn van de 1500 meter EK in Amsterdam waar ons medeWarnsborngebruiker, en natuurlijk van Ethiopische afkomst, Sifan Hassan de finale loopt. Happy & Embarrassed

ek

18.00 tot 20:00 uur: de Ethiopische maaltijd.
Daarna krijgen we het hoogtepunt van de dag, deEthiopische maaltijd. Bereid op traditionele wijze door onze kok Lia Ketema. Met assistentie van haar man Ries van Zon en vrienden(nen). Lia zal tijdens de maaltijd vertellen over haar prachtige geboorteland en over de Ethiopische maaltijd. Laugh

20.00 - 21-50 uur: Feest! Met Ethiopische muziek!
Daarna is het tijd voor nog een drankje, praatje en wie weet een dansje op Ethiopische muziek. Laugh

21.50 tot 22.10 uur: opruimen
Aan alles komt dan een eind Sad dus met een enigszins treurig gevoel, dat het er weer opzit, gaan we dan weer huiswaarts met natuurlijk diep van binnen vooral warm intens gevoel van dankbaarheid dat we dit samen toch maar weer mooi hebben meegemaakt! Happy Maar eerst opruimen :O natuurlijk! Foot in Mouth

N.B. alle tijden zijn zo'n beetje bij benadering. Behalve die van het EK in Amsterdam, die houden zich zo keurig aan het tijdschema dat ik er jaloers van word!
zondag

Het weer volgens mijn Iphone voor zondag, 29ºC okay met zwembad, maar die 'schicht' het liefst zo tegen 23.00 uur!

Lees meer ...
Comments

Ethiopische Avond

affischeEthiopWeb
Deze keer vooral belangrijke informatie over de Ethiopische avond die aanstaande zondag 10 juli gehouden wordt.

In het kader van het vijfjarig bestaan van Loopgroep Warnsborn, organiseren we dit jaar geen BBQ maar een Ethiopische loopworkshop gecombineerd met een Ethiopische maaltijd.

Datum: zondag 10 juli

Tijd: 15:00 uur tot ong 22:00 uur (zonsondergang)

Locatie: zwembad van Tuin de Lage Oorsprong, de Hemelse Berg in Oosterbeek. Zie de kaart voor hoe je er moet komen. Vanaf de "Van Borsselenweg" in Oosterbeek ga je vanaf de rotonde van de Utrechtseweg de van Borsselenweg in en ga je na zo'n 400 meter linksaf het zandpad/gravelpad op, bij de driesprong neem je de linkerafslag en parkeer (het liefst rechts) in de buurt van het zwembad.
Oorsprongkaart

De middag zal beginnen met koffie en thee.
Albert zal intussen de mooie nieuwe trainingshirts en jassen uitdelen aan degene die deze besteld hebben. Hierna zal er een Ethiopische workshop worden gegeven. Over deze workshop en kledingadvies volgt nog meer info.

Na de workshop staat er een lekkere Ethiopische maaltijd op ons te wachten. Meer informatie over de maaltijd me de kok volgt nog!

De kosten zijn € 25,00 euro per persoon en kunnen worden overgemaakt naar Stephanie Wien, rekeningnummer" kun je vinden in de mail die je voor deze dag hebt ontvangen", onder vermelding van Loopgroep Warnsborn en je voornaam en achternaam! Aub voor vrijdag 8 juli overmaken.

Volgens de datumprikker zijn er nu 40 deelnemers, mocht je niet kunnen geef dit dan aan op de datumprikker, bij annulering na aanstaande dinsdag zal wel het volle bedrag in rekening gebracht worden, dit omdat onze inkopen dan al gedaan zijn, en de kosten dus al gemaakt.

Als er mensen zijn die een partytent hebben en beschikbaar willen stellen dan horen we dat graag. Heb je een picknickkleed of iets dergelijks neem dit dan ook mee, dan hebben we allemaal een gezellig plekje om geheel in stijl onze maaltijd te nuttigen. En misschien hebben we ook tafels nodig waar de maaltijd op uit geserveerd kan worden! Ook zijn we opzoek naar audioapparatuur met Bluetooth, dit om onze Ethiopische afspeellijst op Youtube van de avond af te kunnen spelen. Luister hieronder de voorlopige lijst alvast af ....

Met vriendelijke groet,

Albert, Stephanie, Dinant, Natasja, Mirjam, Wim en Bas

PS Zijn er nog mensen die mee willen helpen met de voorbereiding van de locatie op 10 juli? Laat even weten, je bent van harte welkom! We willen rond 14:00 uur met een aantal mensen de boel alvast gezellig maken. Wat dit betreft, dit wordt wat later, we hebben hulp nodig vanaf half vijf, die mensen mogen eerder stoppen met de workshop.
Ethiopische afspeellijst


Comments

Ethiopische Workshop/Maaltijd/Feestje

affischeEthiopWeb
Aanpasssing 2-7-2016, we hebben nu gekozen en de dag is zondag 10 juli! Je kunt nog opgeven via de datumprikker. De kosten voor het diner en verder is € 25,
Hieronder twee foto's van de meer dan prachtige locatie: De Oorsprong in Oosterbeek.

De-Oorsprong1

De-Oorsprong2

Voor mensen die de email niet ontvangen hebben is dit de link naar de datumprikker waar je kunt aangeven wanneer je wel en wanneer je niet kunt om deel te nemen aan de barbecue van 2016.

En omdat Loopgroep Warnsborn 5 jaar bestaat dit jaar wordt dus de barbecue geen barbecue maar een Ethiopische maaltijd! Waarom Ethiopisch? Om dat ze altijd bij hardloopwedstrijden het eerste finishen. Arme wij Happy. Elke beginner bij Loopgroep Warnsborn heeft kennis gemaakt met de Ethiopische Warming-up. En het filmpje dat ik daarover (of voor) heb gemaakt is op Youtube mijn meest bekeken filmpje. Staat nu op 32.224 x bekeken.Heb nog nooit Ethiopisch gegeten en dat wordt dus hoog tijd! Ik kende Ethiopië vroeger alleen van de hongersnoden en was uiterste verbaasd dat daar ook verschrikkelijk mooie muziek vandaan komt. Hieronder enkel pracht voorbeelden! Regelmatig kunnen we Sifan Hassan in ons prachtige Warnsborn tegen komen, nu al onze Nederlandse wereldkampioen indoor 1500 meter en van Ethiopische komaf en waarvoor we allen op 16 augustus gaan duimen als tussen 01:15-03:50 uur (ik denk 's morgens) de finale van de Olympische Spelen op de 1500 meter in Rio wordt gelopen. (De finale 200 meter dames is overigens op 17 aug. tussen 22:45-04:05 uur.)

De prachtige locatie waar we deze maaltijd/feest houden is van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Net als grotendeels de andere natuurgebieden waar we meestal trainen, daarom ook maar even onder de aandacht brengen dat ze altijd goed donateurs kunnen gebruiken. Nog geen donateur? Met deze link kun je je aanmelden als donateur! Het kan al vanaf €23,25. Lees meer ...
Comments

Nacht van de Vluchteling

nachtvdvluchtstrip
Vorige week liepen Dorry, Nicolien en Bas 40 km in de nacht van de vluchteling. Samen haalden ze meer dan 1000 euro binnen voor het doel. En daar zaten vele giften bij van bekende hardlopers van Loopgroep Warnsborn. Hieronder volgt het mooi geschreven verslag van Dorry over de zware lange wandeltocht en vooral van het genieten.

Beste hardloopmaatjes,

Het zit er op en we hebben het gehaald: ruim 40 km wandelen in het donker. Dankzij jullie bijdragen hebben we met z’n allen ruim een miljoen euro opgehaald om de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd van de meest primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. Natuurlijk is het niet voldoende om iedere vluchteling te helpen, maar het is een start.....
Daarvoor hebben Nicolien, Bas en ik en vele anderen gelopen. Over keurig geasfalteerde wegen of mooi aangelegd bospaden. We werden feestelijk weggeschoten in Nijmegen, na een korte speech van de Nijmeegse burgervader vanaf het bordes van de Vereniging. De ledematen al wat losgezwaaid met de warming-up. De eerste kilometers door een nachtelijk Nijmegen, de straten goed verlicht.

nachtvdvlucht
Lees meer ...
Comments

Shirtjes en meer! Je kunt nog bestellen tot maandag 30 mei!

Je weet vast dat er straks nieuwe shirtjes en meer te bestellen zijn met het logo van Loopgroep Warnsborn. Wil je een shirtje(s), legging, jack en of een pet, je kunt nog bestellen tot maandag 30 mei! Klik op de link en je komt vanzelf bij de bestelpagina!

JN471-472
De shirtjes nu nog zonder Loopgroep Warnsborn logo, dus straks nog mooier!
Comments

Oude uitslagen

Een aantal uitslagen die zijn blijven liggen! Als nog!

Claudette:
9 april Rondje Millingen 5 km. 27:54
16 mei 5 km. (4860 m) 26:33
29 mei: Quntusloop, Hengelo (gld).

Marikenloop Nijmegen 22 mei
5 km:
Claudia 28:24
Marjolijne 28:51
Dominique 30:58
Olga 31:31
Karin 33:31

10km:
Stephanie 59:32

TrailRun Wezep-Hattum, 10 km, 14 mei,
Susan 50:19 (eerste dame!)

Wings for Life worldrun 8 mei, Breda,15 km:
Ellen 1:27

Estafetteloop Doetichem14 mei:
Jacob 25:39

Carola:
1/4 triatlon, 1:13:59, 24 april

Marathon Enschede 17 april:
Herman 4:54:51

Marathon Rotterdam 10 april:

Edwin (maandag gym winter/voorjaar) 3:27:31

IJssselloop Deventer 10 april
Bas Harmsen 5 km 24:58
Jacob 10 km 54:20


Lees meer ...
Comments

Testloopje Warnsborncross en 5 km rondje Schelmseweg

Zaterdag 5 en dinsdag 5 maart hebben we testloopjes gedaan. Die van zaterdag was de testloop op het parcours van de 5,5 km Warnsborncross. En voor dinsdag had ik zelf een rondje bedacht over het fietspad van de Schelmseweg en Mesdaglaan. Sommige lopers zoals Kim en Stef hebben meegedaan aan alle 2 de testlopen. Extra jammer is dat ze beide niet meedoen aan de wedstrijd zelf. Maar hoop dat er genoeg andere deelnemers van onze loopgroep meedoen. Want we moeten natuurlijk wel onze naam waarmaken! Benieuwd naar de tijden? Als je verder kijkt kun je de uitslagen vinden! En nu benieuwd hoeveel het harder kan gaan tijdens de wedstrijd zelf! Hier alvast ook twee afbeeldingen van de routes.
Warnsbcross 5kmtetstrondjeSchelmseweg

Testrondje over het Warnsborncross parcours (met een omweg waardoor de afstand bijna 5,8 km is) zaterdag 5 maart:
Herbert 27.19
Stef 28.30
Wim 28.55
Edwin 29.30
Remke 30.00
Ellen 30.03
Marcel 31.00
Kim 32.00
Frank 33.00
Paul, Marilene en Rex, 37.49

Dinsdag 8 maart, testrondje 5 km (of 3 km.) Schelmseweg/Mesdaglaan:
Giel 24.00
Freek 24.45
Jozien 24.50
Wim 24.45
Stef 27.00
Sietske 27.05?
Kim 27.10?
Jacob 27.12
Marijke 27.40
Jelle 28.00
Maartje 28.05?
Stefanie 29.30
Yee Mi 29.50
Claudia 29.58
Niet in de uitslag: Natasja en Ellen.Lees meer ...
Comments

Een goed 2016!!!

Loopgroep Warnsborn wenst alle lopers een heel goed 2016 met veel sportieve hoogtepunten. GelukkigLees meer ...
Comments

Prettige Feestdagen en een goedlopend 2016!

Kerstkaart2015LGWB
Comments

Een virtueel Picasso boeket als dank!

Boeket2
Door middel van een virtueel Picassoiaans boeket en dit bericht natuurlijk, wil ik jullie lieve mensen, heel hartelijk danken. Danken voor alle giften die jullie gestort hebben naar aanleiding van het initiatief van Ellen en Herbert.

Boeket


Lees snel verder.

Lees meer ...
Comments

Hemelvaart? Dauwtrappen!

Aanstaande donderdag de 14'de is het Hemelvaartsdag. En het is al een traditie want vanaf de oprichting van Loopgroep Warnsborn hebben we op deze dag nog altijd aan dauwtrappen gedaan. Voor de vijfde keer alweer, een jubileum!, gaan we om 6 uur (in de ochtend dus!) verzamelen bij de parkeerplaats van de Westerbouwing om delen van de Stuwwalloop te verkennen. Of gewoon andere mooie weggetjes. Een niet al te lange loop, zodat iedereen van alle groepen mee kan lopen. Als we terug zijn sluiten we het af met een groots ontbijt. Samengesteld door ons allen. Daarom is het handig om aan te geven dat je komt en ook aan te geven wat jij gaat meenemen voor het ontbijt. Dat kun je doen bij de opmerkingen!
Loopgroep Warnsborn aan het dauwtrappen op de stuwwal van Oosterbeek
Lopen op Duno in 2012.

Als je verder leest de voorlopige lijst van deelnemers en hun bijdrage: Lees meer ...
Comments

Van Eigen deeg, een gouden reep!

logoBakEigenDeeg

Woensdag 15 april kreeg ik een heel bijzonder verzoek van Wim Bos, namelijk of mijn loopgroep aan een enquete wou meewerken. Aangezien het waarschijnlijk een lekkere enquete is kon ik natuurlijk geen nee zeggen, want een gratis voedzame gezonde sportersreep (bijna gratis, je moet er wel wat voor doen Happy ) na de training kan ik jullie natuurlijk niet ontzeggen.

Het leuke is, die reep wordt gemaakt in een zaak waar we, voordat de zomertijd inging, vast vaak zijn langsgelopen. Namelijk "Bakkerij Van Eigen Deeg" uit Het Dorp. (Hebben ook een Facebook pagina!) Wim is daar, na een zeer succesvolle carrière als één van de Marketingdirecteuren van, ik dacht, Unielever, een nog meer sociale kant opgegaan met zijn werk. En is dan één van de initiatief nemers van de bakkerij. Wat overigens valt onder Siza. Nu heb ik dus 40 repen gekregen met 40 enquete formulieren.

Meer weten? Lees gauw verder!

Lees meer ...
Comments

De voorjaarsroffel in Warnsborn.

middelste bonte specht
Niet de "grote Bonte Specht" maar de middelste.

De laatste trainingen in Warnsborn konden we weer vaak genieten van het geroffel van de specht. Luisteren naar dit bijzondere geluid vroeg ik me af hoe dat geluid nou ontstaat. Het leek me sterk dat je dat geluid krijgt als je met een snavel tegen een levende boom hakt. Zou het ontstaan in het hoofd, de snavel, dat daar ergens een soort klankkast zou zitten? Ik had geen idee. Dus maar eens in de groep gegooid en die dachten dat het wel het zou zou zijn.

Martine was ook benieuwd geworden en is op internet aan het zoeken geweest. Ondertussen was ik op bezoek bij Frank geweest en Frank bezit verschillende vogelboeken, o.a. een boek met daarin een "geluidsspeler" met de zang en het geluid van de meest voorkomende vogels in Nederland. Met het geroffel van alle spechten in Nederland. Gaf ook weer een nieuwe vraag, welk geluid, specht, hebben we gehoord? Het geroffel van de Grote Bonte Specht, De Middelste Bonte Specht, of de kleinste? Of toch de zwarte?

Nou ook nog wat roffels op internet gezocht, dus misschien dat we de goede kunnen herkennen! Maar dan moet je wel even verder lezen en kijken!
Lees meer ...
Comments

Testloop Safariloop 11-1-'15

Safari2nalaatste
Met een windkracht van ± 6 op de schaal van Beaufort, kan ook meer zijn, hebben we toch maar de testloop gedaan op het parcours van de vroegere Safariloop, Tenslotte vindt binnenkort weer de opvolger plaats van deze wedstrijd op exact het zelfde parcours, de Safarirun. De wedstrijd zelf is op zondag 25 januari. Alleen kun je via voorinschrijving aanmelden en die is inmiddels gesloten, dus nu nog inschrijven kan niet meer. Maar een flink aantal van ons heeft dus die loop al gedaan. Dus zo erg is dat ook weer niet. Bovendien doen we het vast ook nog wel eens in de zomer. En van die wind hebben we trouwens helemaal geen last gehad. Zo zijn we niet geraakt door vallende takken en omwaaiende bomen... Viel allemaal best mee dus Happy

Wil je weten wie er meededen en wat voor een tijd ze hebben gelopen, kijk gauw verder...Lees meer ...
Comments

Prijzen 2014

De prijzen voor 2015 zijn bekend. Hier en daar een kleine prijsverhoging. Het overzicht. Boven de oude bedragen beneden de nieuwe prijzen voor 2015. Hoop dat, als je zelf de contributie betaalt, er even aan denkt. Alvast mijn dank!
Contri2015Lees meer ...
Comments

BridgeToBridge 2014

Vandaag met perfect weer de BridgetoBridge. Waar natuurlijk een groot aantal lopers van Loopgroep Warnsborn aan meededen. Onderstaand de uitslag voor zover ik van iedereen weet dat zij/hij meededen en heb ik je toch gemist. Laat het vooral weten! Even enkele bijzondere klasseringen:

3 mijl.

Petra, ex-beginner en nu voor het eerst de 5 km. achter elkaar doorgelopen. Klasse! Waar het lijden in de heuvels van Rozendaal wel niet goed voor is geweest! Happy Goos en Marjolein onder de 30! Marjolien zelfs dik! Bijna onder de 28! En echtgenoot Marco zelfs onder de 25. Sneller dan 12 km per uur.

6 mijl.

Gea voor het eerst de 6 Mijl? Dacht het wel, en meteen een gave 1.03. Marjolijne, sneller dan vorig jaar, toen ze net verdorie boven het uur uit kwam. Nu dus eronder! Ernie, helemaal blij met de mooie tijd van 59.30. Jeffrey was de snelste van zijn bedrijf dat meedeed aan de bedrijvenloop, met natuurlijk een mooie tijd. Dik onder de 50!

10 mijl.

En op de langste afstand, Herman, de eerste stap gezet na de marathon? Met alvast een mooie start op de 16 km en nog wat meters. Als laatste, een zeer bijzondere prestatie, ik bedoel maar, in mei beginnen met de beginnerscursus en dan nu meedoen met de 10 Engelse Mijl? En dan zomaar 1.27.58 lopen? Word ik zelfs stil van! Jos een heel bijzondere prestatie. En voor het eerst zo'n lange afstand, Jozien. Ook in een geweldige tijd.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de prachtige tijden!
UitslagenB2B14
Comments

4 x Rozendaal deze week

Deze week maar liefst 4 x dat we afspreken en vertrekken vanaf de Parkeerplaats Rozendaal. Hieronder kun je per dag zien hoe laat we afspreken en welke route we gaan lopen. Op deze link naar Google Maps kun je de plaats vinden waar je in Rozendaal moet zijn.


Woensdag 3 september is de loop zelf. Om 19.00 uur start de 12 km. De 5,5 km start om 19.10 uur. Inlopen vanaf 18.30 bij het hek van kasteel Rozendaal. Vergeet niet dat je voortijd nog eerst moet inschrijven! De beginnerstraining is dan deelnemen aan deze loop, dus geen training in Warnsborn zelf. En zowel de dinsdag alswel de donderdagtraining is ivm met deze loop aangepast!
Comments

Vakantietrainingen

Mijn vakantie is nu al een week onderweg en ben helemaal trots op de zelf redzaamheid van mijn geachte lopers. Want van twee groepen weet ik dat ze vorige week lekker getraind hebben. En dat geldt voor de dinsdaggroep waar ze zelfs na afloop thee hebben gedronken. Verzorgd door ons, net teruggekeerd van de huwelijksreis, pas getrouwde lopers, Liesbeth en Jacob. En ook de gewezen beginners waren een dag later weer fanatiek aan het lopen. Zochten zelf een ander parcours uit omdat ze dat fijner vinden lopen! Dus kreeg Klaas Gubbels weer bijna bezoek! Van de andere groepen heb ik niets gehoord. Voor de eerste 2 groepen heb ik een groeps „WhatsApp” aangemaakt zodat ze elkaar nog beter op de hoogte kunnen houden en elkaar kunnen motiveren. Daarom denk ik dat er morgen zelfs 12 lopers komen, Mirjam is nog optimistischer, zij gaat voor 13! Benieuwd wie van ons het goed heeft of er het dichts bij is! Als de andere groepen ook een groeps „WhatsApp” willen, laat maar even weten, dan kan ik dat voor de groep aanmaken. Alvast veel loopplezier. Zet hem op! Lees meer ...
Comments

Loopgroep Warnsborn barbecue op heitje van Maasdijk

Afgelopen vrijdag (11 juli) was het zover. De grote barbecue van Loopgroep Warnsborn op het heitje van Clément van Maasdijk. Op een werkelijk prachtige locatie. Bekijk de film maar om het zelf te zien! Maakte ik me voorafgaand overal zorgen over, bijvoorbeeld het weer - kans op grote onweersbuien - hebben we wel alle vergunningen, tijdens de barbecue ging alles perfect. Geen regen, ook geen zon die het erg warm en drukkend zou hebben gemaakt. Lekker eten, het meest gekocht maar ook door sommige lopers zelfgemaakt. En dankzij Arnout zijn we ook nog actief bezig geweest met het leuke spel wat hij had meegenomen. Dus we kunnen, dankzij de inzet van alle aanwezigen, terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Ik heb het al uitgeroepen tot de leukst en lekkerste barbecue op de mooiste locatie van Nederland 2014. En alle deelnemers veel dank dat jullie dit tot een zo’n geslaagd evenement hebben gemaakt!!!
Happy En hier alvast de eerste foto’s en de korte filmimpressie. Als je doorklikt krijg je de lange sfeerimpressie.

maasdijksommerlocatieenspelIMG_2327
Op de zelfde hei in 1910 met naamgever van de hei, Clément van Maasdijk, meer over de geschiedenis van Clément,
de barbecue met spel en als derde foto, deelnemers op 1 van de kleden.


De korte filmische impressie:


Je kunt vanaf hier ook rechtstreeks naar de fotopagina! Met foto’s van o.a. Marjolein en Hermine. Lees meer ...
Comments

2-3-4-5-5-4-3-2

De afgelopen week verschillende keren de piramide gedaan van 2-3-4-5-5-4-3-2. Met steeds verschillende groepen op verschillende routes. Leuk om daar van die routes eens overzicht te geven! Kijk snel verder:Lees meer ...
Comments

De Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue

Laatste nieuws:
Als je de locatie niet kunt vinden: een kaart waar je kunt inzoomen en kunt kiezen tussen Google maps en OCS.
http://www.gps-sport.net/routes/Barbecuelocatiekaart-vrijd.-11-juli_152202
Hier zelfde kaart maar met minder mogelijkheden:

Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Via 3 routes kun je er komen:
KemperbergerwegOranjerie1Oranjerie2
Moet je het kunnen vinden. Maar onderweg en toch verdwaald? Bel mij (06) 546 35 988 of Natasja : (06) 184 58 144


De dag voor de Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue vindt plaats op vrijdag 11 juli. Die dag is er geen voetbal en zijn er mensen vrij die kunnen meewerken in de voorbereiding. Bovendien veel meldingen dat mensen dan ook kunnen meedoen. het aantal deelnemers staat nu op 35!

De locatie: Via het Gelders Landschap een prachtige locatie aangeboden gekregen, op het heitje van Clément van Maasdijk, (de vliegenier) dus heel dicht bij onze normale startplaats, de Oranjerie.
Barbecue plaats
Deze locatie is door het Gelders Landschap aangeboden voor onze barbecue.
Voor deze locatie zijn wel kosten aan verbonden, € 75, En voor het Gelders Landschap is het de eerste keer dat zij op deze wijze toestemming geven voor een barbecue. Ook voor hun spannend dus! En natuurlijk mag er alleen gebruikgemaakt worden van gasbarbecue's.
Lees meer ...
Comments

Datumprikker voor de Loopgroep Warnsborn Barbecue

Als het goed is hebben alle leden en cursisten van Loopgroep Warnsborn een email voor de "datumprikker" gekregen voor de Grote Loopgroep Warnsborn Barbecue. Heb je die niet ontvangen, stuur dan even een mail en dan probeer ik alsnog een uitnodiging naar je te sturen voor de datumprikker!
Comments

Enquete Website Loopgroep Warnsborn

Van Sietske, ook lid natuurlijk van Loopgroep Warnsborn kreeg ik een geweldig leuk aanbod. Sietske volgt namelijk een cursus in Utrecht voor tekstschrijven voor het internet. Voor deze cursus heeft Sietske een opdracht om een bestaande website te beoordelen en hem nog beter te maken. Dat kan bij mijn website vast, dus een zeer welkom aanbod! Waar ik dan ook erg blij mee ben! Laat dan ook snel Sietske zelf aan het woord:

Help je Albert zijn website te verbeteren?

Ik (Sietske, dinsdag- en donderdaggroep) wil de website van Loopgroep Warnsborn nog wervender, beter vindbaar en overtuigender maken. Dit als onderdeel van de opleiding ‘Schrijven voor het Web’ van de Hogeschool Utrecht.
 
Als je ook wil helpen, vul dan (graag zo snel mogelijk) de vragenlijst in. Via de link kom je vanzelf op de enquete.
 
Alvast bedankt voor je medewerking!
 
Sietske, ook namens Albert

Comments

Hemelvaart! Dauwtrappen!

6.00 uur in de ochtend verzamelden we met ons 8'ten bij de Westerbouwing voor de dauwtrap op Hemelvaartsdag. Voor het weer het sein om te stoppen met regen want voor het eerst werd het sinds dagen weer eens droog! Dus daarvoor alleen al belangrijk en mooi dat we op deze wijze zo'n belangrijke invloed kunnen hebben op het weer! Winking Als trainer, hoewel ik op dit uur wel en stuk minder fanatiek ben dan normaal, had ik wel een mooie route uitgezocht.

Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software
Tenminste dat vonden de anderen ook allemaal. We liepen eerst richting stuwwal, naar de Duna, waar we een waterig uitzicht hadden over de Betuwe en daarna hebben we een lange lus gemaakt die ons in de buurt bracht van de wedstrijdbaan van Oosterbeek, waar aanstaande zaterdag de start van de Stuwwalloop plaatsvindt.
Hemelvaartsheldentotaal
In het park van Oosterbeek!
Voor de afloop? Kijk snel verder....Lees meer ...
Comments

Warnsborncross 2014

Het was perfect weer om lekker over de hei van Warnsborn te wandelen op 9 maart. Maar het was juist die zondag de tijd voor de jaarlijkse Warnsborncross, en dat was, met de eerste dag in '14 die boven de 20 º C zou uitkomen, best warm. Dus slim om dan, zeker als je meer dan 1 rondje loopt om niet te snel weg te gaan. Hoe moeilijk dat is, niet te snel starten, merkte zelfs die dag jullie trainer want ik zag na de eerste doorkomst het tweede rondje eigelijk niet meer zo zitten. Want wat had ik het warm op de klim naar de doorkomst/finish op de hei bij het monument voor Clemens. Was vast niet de enige. Maar er waren ook Loopgroep Warnsborners die goed de krachten hadden verdeeld. Zoals Susan, die kwam elke ronde, en de enige van #LGWB die de 16,5 km. liep, vrolijk lachen door. Kanjer!
Hier alvast een paar foto's, gemaakt door Rudi's echtgenoot. Voor de uitslagen, en het resultaat van jullie trainer op Strava en Run.GPS, kijk gauw verder!
TonHermanBjornBasLees meer ...
Comments

Rode Chevrolet bij Oranjerie Warnsborn

Zaterdag (15 febr. 2014) stond er een hele mooie oude rode Chevrolet pick-up. Kon het niet laten om daar een foto van te maken. Zelfs 2, één van de beginners/gevorderden groep van 8.30 uur en de groep van 10.00 uur. De eerste foto was gemaakt door Eveline, die vond het maar een lelijke auto en wou dan ook niet op de foto. Nou, ik wel natuurlijk en smaken verschillen! Happy Winking En meteen daarna bij het begin van de 10.00 uur recreanten hardloopgroep. Vandaag niet zo groot dus daarom was daar wat meer Chevrolet te zien.

zaterdag-8.30groepZat-15-2
Comments

Zaterdaggroepsfoto 10.00 uur groep

De groep was niet echt groot maar vond de "belastingfoto" van de groep deze keer wel erg leuk. Het trappetje in het beekdal dicht bij de Amsterdamseweg.

Zat-18-1a

Lees meer ...
Comments

Testloop Safarailoop 11-1-2014

Deze week op zaterdag met maar liefst alle 2 groepen de testloop gedaan op het parcours van de Safariloop/Safarirun. Een mooi moment, want afsluiting van het vervolg van de beginners op zaterdag en een mooie test voor hen die mee willen doen met de Safarirun die over weken plaats vindt.

Safarirondje0038
Op het parcours van de Safariloop.

Voor de uitslagen, kijk verder!

Lees meer ...
Comments

Koen en Joyce!

Groot nieuws, Koen is geboren! De zoon van Joyce! Om 1.27 uur op 8 december zag Koen het levenslicht. Namens Loopgroep Warnsborn feliciteren we vader Marcel en broer Maikel en natuurlijk moeder Joyce van harte met de geboorte van Koen. Koen wordt, naast natuurlijk alle andere belangrijke dingen in het leven, vast een geweldige hardloper. Hieronder het geboortekaartje:
KoenJoyce1
En de voorkant, een prachtige tekening gemaakt door trotse en blije broer Maikel kun je zien als je verder kijkt/leest! En het originele kaartje als pdf, door dat het op mooi "schitterpapier" gedrukt is het iets minder mooi gescand. Lees meer ...
Comments

Contributie voor 2014

Dit jaar, 2013, is de inflatie gemiddeld rond de 3% geweest. Voor 2014 heb ik dat als uitgangspunt genomen voor de nieuwe prijzen, vanaf januari 2014. Met name voor de vaste leden. Wel heb ik ze op enigszins afgerond op hele bedragen. Of een kwart daarvan.
contributie-cursus-prijs2014
Lees meer ...
Comments

Frequentie en Snelheid

Afgelopen weken hebben we met de verschillende groepen tijdens de loopscholing geoefend om de verschillende looptempo's te lopen in de goede loopfrequentie. En dat in het ritme van ± 180 passen per minuut. Daarbij verandert dus wel het tempo maar niet de frequentie. Denk aan één van die oefeningen waar ik vaak die "piepjes" laat horen. Ik zou daar een voorbeeld filmpje van laten zien van de bedenker van Chi-running, tevens de "maker" van die piepjes. Kijk snel verder voor het filmpje! Lees meer ...
Comments

Gymzaal Bauerstraat 6 Core-stabilitytraining

Al een check genomen van de gymzaal. Je kunt maar beter op de hoogte zijn tenslotte: ziet er mooi uit met name de vloer.

GymzaalBauwerstraat6c

Meerplaatjes en kleding advies als je verder kijkt!

Lees meer ...
Comments

De uitslagen van de Rozendaalse Veldloop zijn bijna allemaal binnen!

Met mooi weer was er een al net zo'n mooie (als het weer) opkomst van Warnsborners (LGWB'ers) die meegingen doen aan de Rozendaalse Veldloop. Een mooie loop en dan na afloop ook gratis een jubileumshirt, dat wil toch iedereen?!

Hier alvast de foto van de meeste Warnsborners, alleen Sylvia, Jos, Rudi, Marco, Hans, Herman en Rob (met z'n 2 zonen) stonden er niet op. En de foto is gemaakt door Marjolein, momenteel beginner, die de 5,5 nog net niet aandurfde. Maar dus mooi de foto kon maken. Dank en goed gedaan Marjolein! En Bas en John, volgende keer niet zo bescheiden achteraan gaan staan hoor!
StartLoopgr-Warnsb

Voor de uitslagen, even verder kijken Happy

Lees meer ...
Comments

Zaterdag parcoursverkenning voor de Rozendaalseveldoop

Aanstaande zaterdag is er een testloop/parcoursverkenning voor de Rozendaalseveldoop, als je mee wilt lopen of 10.00 vertrekken vanaf oranjerie Warnsborn of 10.15 uur klaarstaan bij de grote parkeerplaats net voorbij kasteel Rozendaal.
 
Grotere kaart weergeven
Comments

Routes verkorten met Strava

Een voordeel van Strava (SportApp) is dat je routes kunt verkorten. Zoals gisteren, vergeten de App uit te zetten. Dan kun je dus de route gaan inkorten. Heb ik gisteren gedaan, zo ziet mijn route er nu uit. Zonder mijn fietstochtje naar huis. Wel 300 calorieën minder verbruikt, dat dan weer wel!

Had al eerder over deze app geschreven, met nog een voordeel. Maar het heeft ook z'n nadelen, voor de extra leuke mogelijkheden moet je pro zijn, en dan per maand betalen. En dat is ook nog een flink bedrag. Dat is best jammer. Gelukkig hebben we ook nog Run-gps. Happy

Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software
RunGps heb ik hier gebruikt om de 200 meter punten op de 1 km. variant van het rondje van Bram Som op te zoeken zodat ik dat in het parcours kon markeren voor de training van dinsdag 27 augustus.
Comments

Bubi&Lief&Dank

Mocht je aankomende week het opvallen dat mijn rugzakje er anders uitziet, dat klopt. Want de zaterdaggroep was heel lief voor me. Ze vonden dat het oude rugzakje niet voldeed en hebben een Wildebeast Hubi 6 voor me gekocht. Hier al vast een paar beelden zodat je er al aan kunt wennen. Ik wil vooral kwijt dat ik het erg lief vind zaterdaggroep! DANK!
bubi2Bubi1Lees meer ...
Comments

Goos en Ronald alweer gestart!

Vuurtoren
Zeer waarschijnlijk komt deze vuurtoren Ronald en Goos bekend voor. Hij staat namelijk in Vlieland en weet niet of de start daar in de buurt was maar wel dat Goos en Ronald op zondag 11 augustus daar gelopen hebben. Deden mee met de 5,5 km. Kwamen binnen in een tijd voor Goos van 33, 59 en Ronald (tot 5 km de haas van Goos, daarna nog even voor een klein testje, nog even flink aangezet) in 33.22.(Netto tijden) En zag op internet dat ze ook nog een „echte vuurtoren” loop hebben, maar die is pas weer op 11 mei. Dus nog even wachten voor je na Vlieland gaat! Nu ik zo naar die vuurtoren kijk komt die mij ook erg bekend voor, in 1999 ben ik er zelfs binnen geweest en van boven staan filmen. En dat alles voor een groot bedrijfsfeest.
Lees meer ...
Comments

VAKANTIE!

Eindelijk besloten dat ik mijn vakantie ga vieren vanaf zondag 28 juli tot en met maandag 19 augustus. Ga ik dus even bijkomen en er voor zorgen dat ik na die periode klaar ben om met veel enthousiasme de trainingen weer op te pakken. Er zijn vast lopers die al weer terug zijn, of misschien nog niet op vakantie zijn en wel graag samen willen lopen. En die wil ik natuurlijk niet met lege handen en radeloos achter laten. Daarom hier een opzetje. Als je zo rond de zelfde tijd in Warnsborn bent, kun je met anderen, die vast ook komen, blijven lopen. En afspreken is altijd handig als je zeker wilt weten! Happy Mijn voorstel voor de trainingen: een simpele en vooral mooie verantwoorde oplossing: de Verheultrainingen. We hebben die al verschillende keren gedaan en op het bekende rondje van Bram Som/Arnoud Okken kun je ze prima uitvoeren.

Er zijn, zoals dat bij de Methode Verheul is, 3 verschillende interval trainingen. Jullie kunnen zelf overleggen voor welke jullie kiezen, kan me voorstellen dat je daarbij de temperatuur een belangrijke rol laat spelen. Dat je bijvoorbeeld de 15 x 200 meter bewaart voor als het erg warm is en de 6 x 1 km voor een koele dag! Dit zijn de trainingen.

Lees verder voor de verschillende trainingen! Lees meer ...
Comments

De verschillen tussen Chirunning en Pose techniek

Afgelopen weken ben ik de verschillende technieken van hardlopen aan het uitleggen bij de beginnersgroepen. En vooral het verschil tussen deze twee. Zodat uiteindelijk de beginners voor hun zelf de meest interessante onderdelen in haar of zijn eigen stijl kan toepassen. Als er verschillen zijn, zijn er natuurlijk ook elementen die ze samen gemeen hebben. Laten dat nou ook net de meest belangrijke elementen zijn. Mijn doel is om mijn lopers met name deze gemeenschappelijke elementen aan te leren. Dan zijn de belangrijkste basis vaardigheden aangeleerd en kan vanuit deze basis zelf gekozen worden voor 1 van deze twee of wie weet een derde techniek.Lees meer ...
Comments

Testrondje 5km, Warnsborn

Helaas niet zoveel lopers vandaag terwijl er zo’n belangrijke training is. De testloop van de 5 km, en deze keer het speciale rondje in Warnsborn wat ik in december voor het eerst heb laten lopen. Minder zwaar dan het rondje van de Safaricross. Hier alvast de tijden van de aanwezigen, wel voorlopig want was vergeten de tijden na afloop te laten opschrijven. Dus op herinnering en hoop dat ik later de verbeteringen voor krijg.

7 mei, rondje Warnsborn.
Arnout: 24.00
Bas: 27.00
Stef: 27.30
Marilene: 27.45
Marcel: 34.00
Mirjam: 34.10
Natasja: 34.40

8 mei 2013, rondje Warnsborn.
Woensdagbeginners
Wendy: 28.11
Willem: 30.00
Eddy: 34:00?
Agnes? 35.00?

Testrondje Donderdaggroep op 16 mei 2013. (Safariloop)
Mark (10 km) 46.45 (5 km. door op 23.00)
Ron 24.59
Suzanne 29.14
Marjolijne 32.31

En als laatste (heeft alleen betrekking op de chronologische volgorde!) de zaterdag. 18 mei 2013, Safarirondje.
Nanke 33.41
Bernadette 32.36
Hermien 32.23
Birgit 30.19
Kelly 28.02
Frank 27.57
Ton 25.47
Bas 25.19
Comments

Dauwtrappen Westerbouwing Oosterbeek

8 mei 6.00 uur, Hemelvaartsdag, Westerbouwing, Oosterbeek! Help! Ben nog zo moe!
(Deze training werd medemogelijk gemaakt door „De Westerbouwing” in Oosterbeek, en daarvoor onze hartelijke dank!)

Westerb6_00uur

Zo zag De Westerbouwing er om 6.00 uit. Dat lieten we ook nog even, want wij als de dauwtrappers van de Hemelvaart, we begonnen eerst aan dit rondje! Stukjes van de verschillende afstanden van de Stuwwalloop die begin volgende maand wordt gehouden.


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Om te zien hoe het na afloop van het rondje stuwwal er uitzag kijk dan snel verder, of kijk eerst na dit hardloopfilmpje, gemaakt tijdens het hardlopen.

Lees meer ...
Comments

Niet, wel, en extra trainingen!

Voor aankomende weken even een update voor trainingen die wel, niet of extra zijn:

Dinsdag 30 april: Morgen en tevens Koninginnedag is er geen training. Inhalen op donderdag?

Donderdag 2 mei: Baantraining op Papendal, iedereen welkom! (19.30 uur)

Zaterdag11 mei: Ochtend trainingen veranderen in Workshops gegeven door Herman Lenferink. En s’middags worden er waarschijnlijk ook opnames gemaakt voor de dvd over de Methode Verheul.

Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag, dauwtrap training en geen donderdagavond training!
Net als vorig jaar lijkt mij het leuk (en een groot aantal lopers van vorig jaar ook!) om weer een ochtendtraining/loop te doen. D.w.z. start om 6.00 uur. En jullie mogen kiezen, zelfde plaats als start als vorig jaar, De Westerbouwing bij Oosterbeek of parkeerplaats bij Kasteel Rozendaal. Inprincipe lopen we de 10 km route van de Stuwwalloop of de lange afstand van de Bedriegertjesloop. Voor net afgestudeerde beginners, niet gevreesd, de route is met zo wie inlopen en uitlopen en eventueel ga ik mee voor een alternatieve korte versie. Natuurlijk gaan we na afloop lunchen. Wel afspreken wie wat mee neemt!
En maak vooral je keuze voor Oosterbeek of Rozendaal duidelijk via Facebook of als Opmerking/Reactie onder dit blog!!!

IMG_1286Lees meer ...
Comments

Een teek? Pak 'm beet!

Eindelijk wordt het echt voorjaar en gaat eindelijk de temperatuur omhoog. Harstikke fijn! Zeker, alleen wij zijn niet de enige die dat zo vinden. Ook die kleine rotbeetjes genaamd teken houden ervan. Dus belangrijk om daar weer even stil bij te staan. Allereerst kun je hier het filmpje vinden wat ook op de website staat van de tekenradar. Ook kun je daar nog steeds ivm met onderzoek een teek opsturen als die zich heeft vastgezogen in je huid. Als je verder leest kun je de link naar de site vinden. Maar eerst het filmpje.

Ook is er door het RIVM een leuk computerspel gemaakt: Teek Control, volgens mij het allereerste spel dat ik op mijn computer heb gespeeld! Lees meer ...
Comments

Speciale training op zaterdag 4 mei - Gasttrainer Herman Lenferink

Een blog item van een paar maanden terug. Al lang beloofd maar we hebben nu een datum geprikt dat Herman in Warnsborn zijn workshop/training geeft en ik mijn opnames ga maken. Dat is over 2 weken, zaterdag 4 mei. Een beetje onder voorbehoud want ik hoorde dat het dan wel net weer vakantie is. Maar ga er voorlopig vanuit dat het dus die zaterdag een bijzondere training gegeven wordt en dat het zeker de moeit waard is om te komen! Ga nog een tijdschema maken zodat je kunt kiezen welke training je het liefst wilt volgen. Zodat je zelf kunt zien welk deel je het meest interessant vindt. Ga wel in de ochtend uit van de dan aaltijd aanwezige groepen als basis. Dus beginners en vervolg beginners van 8.30 tot 9.55 uur en het zaterdag 10.00 uur groep niveau om natuurlijk 10.00 uur. Beneden mijn blog van een paar maanden terug. Met het filmpje wat een fartlek voor een deel inhoud bij de methode Verheul. Wordt overigens niet alleen fartlek!

Vele lopers van Loopgroep Warnsborn weten al dat ik een dvd maak over de methode Verheul. En dat mijn compagnon in dit projekt, Herman Lenferink voor deze film, maar vooral omdat Herman hele leuke workshops en trainingen geeft, binnenkort op bezoek komt bij Loopgroep Warnsborn. Deze workshops/trainingen zal plaatsvinden rond maart of april. Ter Introductie voor Loopgroep Warnsborn, kun je Herman hier al aan het werk zien.
Deze training vond plaats in de bossen van Zeist, het Panbos. En heb ik ook vastgelegd als onderdeel van de dvd.
In het schema van Verheul vindt er gedurende de winterperiode een pittige Fartlek training plaats op zaterdag in het bos. Zoals je ziet heeft het Panbos een heuvel waar je uitstekend de bekende Verheul's kruipoefeningen kunt uitvoeren. Ter geruststelling, de deelnemers zijn toplopers van Phoenix, de atletiek vereniging in Utrecht die door Verheul zelf is opgericht. De oefeningen zullen in Arnhem vast veel lichter zijn. Je kunt ook, als verder kijkt mijn introfilm voor de oefeningen op de dvd, zien dat de oefeningen allemaal zijn ingedeeld in verschillende niveau’s. En zul je vast ook enkele oefeningen zien die je heel bekend voorkomen.Lees meer ...
Comments

Franzen Consult 5 jaar!

Het is deze week precies 5 jaar geleden dat Rex is begonnen met Franzen Consult. En goed aan de weg timmert. Op mijn andere weblog van 4 Communication een kort verslag van Rex zijn feest waarbij ik zelf inga op wat ik zelf natuurlijk de meest interessante momenten, personen enz. vond!
Staand6mijlRex5jaarConsult
En voor wie het filmje over Rex bedrijf nog niet gezien heeft, de versie zoals die staat op Vimeo:

Franzen Consult - Fundamentele HR from Albert Stoter on Vimeo.

Comments

2 jaar

Hieperdepiep, Loopgroep Warnsborn 2 jaar jong!


Deze week is Loopgroep Warnsborn net 2 jaar oud! Om precies te zijn, de eerste training was op 7 maart 2011! De allereerste beginnerscursus les 1. Dus een beetje feest bij de 2 jaar jonge leukste Loopgroep van Arnhem in de mooiste omgeving van Nederland! En dat jullie allemaal nog heel lang mogen genieten, al hardlopend, van de loopgroep en de prachtige omgeving waarin we lopen!
2jaarkl
Comments

Overzicht wedstrijden

Van Marjolijne kreeg ik een overzicht van alle bekende wedstrijden in de buurt van Arnhem. Nou bijna alle, want ik heb er zelf nog een aantal ingevoegd. Natuurlijk de Warnsborncross, onze thuis wedstrijd, die, erg aardig van hun, door Arnhemia wordt georganiseerd. Maar ook Bedriegertjes, RosendaalseVeldloop. Maar niet de Bennekomse Februariloop, want die stond er al op. Terecht want Jacob maakt er heel veel reclame voor. En niet zomaar, want Jacob is die dag daar als vrijwilliger. Niet alleen Jacob, vooral de vader van Liesbeth is daar aanwezig als organisator van deze wedstrijd. Een extra reden om die dag vrij te houden: zaterdag 9 februari. Dus alle redenen om deze wedstrijd nog extra onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld met dit prachtig filmpje van de loop, surrealistisch verstilde opname. Gelopen op de koudste dag van 2012!
Hier eerst het filmpje:

En hier het schema:
Overzichtwedstrijden2013
Mocht je het willen uitprinten dan heb ik nog het excel bestand, vanuit de computer kun je dan meestal rechtstreeks naar de website van de wedstrijd. Ondertussen is het schema in Excelvorm, op aanraden van Bas, uitgebreid met de Midwinterloop in Diepenveen, 20 januari. Dus niet op het plaatje wel in het document. Bas, dankjewel, ga je er zelf heen? En zo ja, wie heeft er zin om met Bas mee te gaan?

Lees meer ...
Comments

Een Gelukkig en Sportief 2013!!!

Nieuwjaarskaartzrklein
(Gelukkig nieuwjaarszegel Sovjet Unie uit 1972)

Ben je net het nieuwe jaar ingegaan, kom je uiteindelijk, waar ik al maanden na op zoek was, het origineel weer tegen, moet natuurlijk ook vertoond worden. Schitterende vormgeving. Mijn persoonlijke mening Happy.

OrgineleCCCPposszegel

Comments

Laatste 2 trainingen 2012, oliebollen (extra lekker-speciaal recept) en op naar 2013!

Vanmiddag (vrijdag 28 dec.) hebben Arnout en ik de oliebollen gebakken die we meenemen voor morgen na de training. Om zo het oude jaar te vieren en uit te zien naar 2013. Dus komt allen lopen en eten! Zie hier een (bijna) actie foto van Arnout:

IMG_1619

Oliebollen

Net als vorig jaar volgens een speciale recept. Melk wordt vervangen door karnemelk. De oliebollen krijgen daardoor een frissere bijt. Het recept ben ik tegen gekomen op internet op de website van NRCnext in het Kookblog van Janneke Vreugdenhil. Met een nostalgisch intro! Leve ome Piet! Als je het thuis ook wil proberen, kun je verderop het recept vinden. Maar Arnout en ik, speciaal voor hen die morgenochtend komen trainen en na het proeven van de deze lekkere oliebollen er meer van willen hebben, willen zij ze ook voor jullie bakken. Dus alleen voor lopers die zaterdag meetrainen en de lekkerste oliebollen van Arnhem willen hebben. Wat de prijs gaat worden moet en we nog even zien. Maar komt vast goed.Lees meer ...
Comments

Prettige Kerstdagen!

Счастливого Рождества!
Een Kerstgroet van Loopgroep Warnsborn, met een hele speciale Kerstkaart. Heeft niets met Kerst te maken, tenminste zolang je niet op het zuidelijk halfrond woont, maar wel met hardlopen, buitenzijn en gezond bezig zijn. Na de Kerst is het tenslotte weer snel voorjaar. En lopen we, net als op het schilderij, weer door de groene weiden van Warnsborn. Ik heb er al weer zin in, hoewel een mooi stukje door de sneeuw...
Maar eerst ga ik, deo volente, op 2e Kerstdag dit schilderij in het echt bekijken. Het is namelijk te zien op de expositie "De Sovjet Mythe" in het Drents museum in Assen. Leuke combinatie trouwens: deo volente en Sovjet Unie. Happy
Sovjet-Mythe

Misschien kom ik je nog tegen in Assen, anders tot op de 3-kerstdagloop, de oliebollentraining op zaterdag, en/of op de trainingen in het nieuwe jaar!

Albert

Voor wie iets meer over de tentoonstelling wil lezen..... Lees meer ...
Comments

Testloop beginners, groepenloop/spakenloop & Kerstster, Gluhwijn & Kerstbrood en in Pannerden de dijk op.

Deze week de Kersttrainingen, wat betekent na afloop niet alleen thee maar voor de liefhebbers ook Glühwijn na de training.
Twee foto-impressies van de Glühwijn/Kerstbrood na afloop van de training. Donderdag met een kleine groep, maar met zoveel regen zijn de aanwezigen toch echt regenhelden. Op zaterdag trakteerde Frank ook nog op een hele lekkere Kerstbrood/taart, speciaal gebakken voor een goed doel. De enige echte "Serious Request" taart!
RegenheldenGluhwijnparty
De 10 uur training was niet speciaal voor Kerst, maar wel mooi meegenomen, in de vorm van een Ster. Met name de kern. Zie het kaartje, met dank aan Ronald voor z'n garmin trainingsroute. De kern was een groepenloop/spakenloop. En als je dat goed uitvoert dan krijg je in december een Kerstster! Voor het eerst dat ik deze vorm van een spakenloop uitvoerde en was dus wel benieuwd naar de reacties van de deelnemers. Wat ik hoorde klonk best goed. Gelukkig maar! Happy
Sterloop22 dec12
En dit weekend waren er ook nog een paar belangrijke "nijlpaarden" voorbij gelopen. Zo hebben de beginners /gevorderden van zat. 8.30 uur een 5 km testloop gedaan en was het zondag tijd voor de eerste Dijkencross in Pannerden, (4 zondagen - 2 in het oude en twee in het nieuwe jaar- achter elkaar de mogelijkheid om een 5 km (9.30 uur) of een 10 km. (10.30) te lopen. Zondag was de 1e van de 4.) Voor de tijden op deze lopen lees snel verder....
Lees meer ...
Comments

Koning_Wintertijd

Zaterdag 8 december werd, zoals de NRC het noemde: "Eerste nacht met strenge vorst-daklozen massaal naar opvang".
dakloos_schaap
Laten ze deze dakloze vergeten zijn, of was hij te vies? Schijnt dat zij, neem aan dat het een zij is, niet veel last van de kou heeft. En dat hadden m'n helden van de beginners ook niet. Want koud was het, je ziet hier hoe de Hoge Erf van Warnsborn er net voor half negen er uitziet.
IMG_1526
Het was nog net niet zo koud als in het begin van het jaar, zoek de verschillen tussen 8 december, -12° en 4 februari -20°. MEt meest grote was natuurlijk dat het op 4 februari de training niet doorging. Echt te koud. Door de omstandigheden melden de lopers wel één voor één. Als eerste was Dorien, en lopend naar de Oranjerie zagen we Margaret aankomen lopen. Terug richting de camping zagen we eerst Jan-Martin aankomen fietsen en even later gevolg door Remke. Even later zou Yee Mi zich over de telefoon melden, dus we hebben we haar ook opgehaald voor we aan ons rondje door de sneeuw begonnen.
IMG_1530
Hier lopen we op de "kop" van de Hoge Erf, met mooi uitzicht over het dal. Yee Mi moest zich nog melden. Voor meer foto's kijk snel verder!Lees meer ...
Comments

Contributie voor 2013.

Dit jaar, 2012 dus, heb ik de prijs voor de contributie het zelfde gehouden, maar voor het aankomend jaar moet ik toch de prijzen aanpassen aan de inflatie en niet te vergeten de hogere btw tarief. Heb de nieuwe prijzen afgerond op hele bedragen. De inflatie is trouwens voor Nederland in 2012 2,35 % en met de btw verhoging kom ik afgerond op ± 4,5 % verhoging voor 2013.
Contrib2013
Voor zaterdag is de grootste verandering, en ook weer niet. Met ingang van volgend jaar kun je een 5 rittenkaart nemen en blijft de prijs gelijk. Neem je geen 5 rittenkaart dan wordt de prijs per training €3, En natuurlijk mogen leden van de dinsdag en donderdaggroep nog steeds zaterdag 5 x gratis meelopen per kwartaal.Lees meer ...
Comments

Meer shirtjes en ook nieuwe reflexiehesjes

De voorraad van functionele t-shirtjes in Warnsborn Lentegroen is weer helemaal compleet, in zo ongeveer alle maten. Dus als je nog belangstelling hebt laten het weten, dan neem ik hem/haar voor je mee! Dit zijn de maten en het aantal:

Dames:
XS: 2 S: 4 M: 4 L: 8 XL: 4
Heren:
S: 3 M: 5 L: 5 XL:5 XXL: 1

En er zijn ook reflexiehesjes, de verschillende maten en hoeveelheid:
M: 3 L: 6 XL: 3

En beide zijn te koop voor
10!
Comments

Verzamellocatie Posbankloop zaterd. 22 sept.

Voor de training was er o.a. van de beginners belangstelling om de route van de Posbankloop te verkennen. Om zeker te zijn dat niemand voor niets naar de parkeerplaats van de Oranjerie in Warnsborn gaat om 10.00, vertrek ik daar vanaf die tijd richting Rozendaal/Velp. Kan zo wie zo 3 personen meenemen. Gemakshalve nemen we als verzamel en vertrekpunt de parkeerplaats rechts na de ingang (links) naar Kasteel Rozendaal. We beginnen met lopen rond 10.15. Dus je kunt daar ook meteen rechtstreeks heen gaan. Als je twijfels hebt over de exacte plaats, hieronder op Google Maps de parkeerplaats. Het is bijna de zelfde plaats waar we hebben afgesproken voor de Rozendaalseveldloop.Grotere kaart weergeven

Voor de route van de Posbankloop 6 km.moet je even verder kijken!
Lees meer ...
Comments

De Bridge2Bridge 2012, Loopgroep Warnsborn, Franzen Consult

Later meer, maar hier alvast een korte impressie van de deelnemers van de Bridge2Bridge in mooi groen! Met uitslagen!

JuichAstridMarilene
De meeste foto's zijn van voor de wedstrijd, maar deze is van na, Astrid en Marilene supertevreden en gelukkig na hun 6 mijl.
MamaDochtzo
En soms maak je een foto die, ja, eh, weet ik hoe ik het zo snel moet noemen, "het gewoon heeft?", ook als het niks met mooi groen te maken heeft. Ook deze foto - groot- met de eerste foto's van de #LGWB deelnemers in mooi groen en de uitslag kun je vinden als je verder kijkt.
Lees meer ...
Comments

De Loopshirts voor Loopgroep Warnsborn zijn er!

Donderdagmiddag konden we ze ophalen. De functionele hardloopshirtjes van Loopgroep Warnsborn. Samen met Rex zijn we ze gaan controleren en we hebben ze goed gekeurd!
shirtdrukker
Links Carel van Shirtdrukker en Rex bekijken de shirtjes. Carel had ook nog enkele wasadviezen. Kijk dus snel verder. Lees meer ...
Comments

De Rozendaalseveldloop 5 sept. '12

Vandaag was er een hele goede opkomst van Warnborners als deelnemer aan de Rozendaalseveldloop. Ook een aantal beginners van mei deden voor het eerst mee aan een wedstrijd. Zoals Nicolien, Saskia, Mirjam, en Marcel. En ook Agnes, samen met mij zouden Agnes en ik meer als toeschouwer en als training door de omgeving gaan hardlopen. Een 5,5 km, misschien iets teveel? Maar nee hoor, want uiteindelijk besloot ook Agnes een start nummer op te spelden en heeft ze nu haar eerste wedstrijd er opzitten. Agnes en alle anderen, en natuurlijk ook lopers van de dinsdag, donderdag en zaterdag, allemaal gefeliciteerd! Ben trots op jullie! Hier de foto van voor de start, met enkele van de helden van Loopgroep Warnsborn. Sfeervol op de mooie locatie in een lekker avondzonnetje.
LGWBheldenvoordestart

Voor de uitslagen en nog een foto, kijk snel verder!
Lees meer ...
Comments

En de shirts met logo

Alweer een update: Nog even uitgeprobeerd en gekeken naar wat druktechnisch mogelijk is en daardoor een paar correcties!

Ben druk bezig geweest met de logo van Loopgroep Warnsborn wat er op de shirtjes moet komen. Heb een paar ontwerpen gemaakt en het leek me wel leuk om ook jullie opinie er over te vragen. Dus welke heeft je voorkeur? Ze moeten wel snel opgestuurd worden dus veel tijd is er niet om te reageren dus wil je mening geven. Wacht niet te lang! Hier is de eerste:
TshirtvoorkLogokl
De inspiratie of het idee om een "tak" in het logo te stoppen komt vandaan dat als ik een testrondje uitzet in het bos, bijvoorbeeld de 5 km. Safarirun, ik vaak takken gebruik om pijlen te maken. Vind ik heel vaak erg mooie natuurlijke grafische vormen op leveren. En het past natuurlijk uitsteken bij de natuurlijke omgeving van Warnsborn. Hier nog even één van de pijlen die ik als basisvorm gebruikt heb. En voor de kenners weten vast waar deze pijl ligt.
Safarirondje0016
Voor de andere voorbeelden, kijk verder!
Lees meer ...
Comments

T-shirt, in Warnsborn Lente Groen

OlteesTshirtweb
Ook het volgend model, modellen zelfs, is en zijn binnen. Foto onder zie je ze hangen in mijn tuin. Want helaas, het eerste enthousiaste verhaal werd minder mooi toen verschillende dames het shirtje gingen passen. Mooi maar wel kort. En dat klopt, het is een shirtje aan de krappe kant. Een rare verhouding tussen de lengte en breedte. Misschien speciaal voor de Aziatische markt gemaakt? voor Hollandse dames mocht ie dus best langer. Dus snel uitgeweken naar een ander model. Met voor en nadelen. Iets simpeler want vond het witte inzet stuk wel stoer, het nieuwe model is nu wel egaal groen geworden. Positief is dat ik deze groene keur mooier vind, Warnsborn Lente Groen, en dat de lengte van de dames maat M langer is dan de lengte van het andere model in de maat L. Op de foto, het heren model (L) en het dames model (M) hangend aan mijn waslijn. Lees meer ...
Comments

Dauwtrappen 2e deel Stuwwalloop.

Vandaag 17 mei, Hemelvaart - Dauwtrappen op het parcours van de Stuwwalloop. Lekker vroeg, en iedereen was op tijd behalve de trainer. Die moest, woont tenslotte boven op de heuvel, dus het koudst, de ramen van z’n auto krabben. Raar, niemand geloofde dat, terwijl dat toch echt zo was! Maar goed gelukkig was ie ook nog jarig en kun je dan toch „iets meer potjes breken”. Je kunt beneden de route zien die we gelopen hebben, zien dat we toch ook niet heel veel tijd hadden verloren en dat we, educatie en culturele ontwikkeling tijdens het lopen is natuurlijk ook belangrijk, ook een bezoek hebben gebracht aan Heveadorp. (Krijg ik dat ooit nog uit mjjn hoofd „Niveadorp”?!) om dan door Duno, met het prachtige uitzicht over de Betuwe richting Nijmegen te kunnen genieten. Na wel eerst door een erehaag bloeiende Rododendrons te zijn gehuldigd.
IMG_1286Lees meer ...
Comments

Speciale trainingen en locaties deze week (weken)!

Deze week en volgende week lopen we enkele keren niet in de omgeving van Warnsborn, meestal verzamelen we wel bij de vast plek en rijden dan met z'n allen naar de plek waar we gaan lopen. Maar als je daar dichter in de buurt woont kan je natuurlijk ook rechtstreeks heengaan.
We gaan daar lopen naar aanleiding van twee leuke wedstrijden de Stuwwalloop in Oosterbeek en de Bedriegertjesloop in Rozendaal. Beide bijzondere wedstrijden wat o.a. zo is omdat het daar ook erg mooi is! Van beide wedstrijden kun je al informatie vinden over de routes en de omgeving die ik vorig jaar gemaakt heb voor de website ArnhemDichtbij.nl, de Stuwwalloop en de Bedriegertjes/Rozendaalseveldloop, Het gaat om de volgende trainingen en dagen met de verschillende plaatsen:

Donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag, al dauwtrappend het parcours van de Stuwwalloop, verzamelplaats de Westerbouwing achter Oosterbeek, tijd 6.00 's ochtends. Met een kleine lunch na afloop!

Dinsdag 15 mei, parkeerplaats Rozendaal net voor bij het kasteel. Wil je er rechtstreeks heen dan moet je daar ± 19.45 aanwezig zijn. Parkoers verkenning Bedriegertjesloop. (6 km. rondje)

Zaterdag 19 mei: verkenningsrondje Stuwwalloop verzamelplaats de Westerbouwing achter Oosterbeek. Daar aanwezig ± 10.15 uur!

Zaterdag 26 mei: verkenningsrondje Bedriegertjesloop. (6 en/of 11 km?) Daar aanwezig ± 10.15 uur!

Kijk verder voor de exacte verzamelplaats als je rechtstreeks er naar toe wilt! Lees meer ...
Comments

Aankomende maand lopen we regelmatig in Mariëndaal, Boschveld en Lichtenbeek

Zo in het voorjaar, in de zomer trouwens ook!, wordt ik vooral getrokken door de schoonheid van de gebieden aan de overkant van de Amsterdamseweg.
Lichtenbeek, Boschveld en Lichtenbeek. Natuurlijk wil ik dat ook aan alle lopers laten zien dus regelmatig zullen we daar te vinden zijn.
En toevallig kwam ik een paar websites tegen met achtergronden over deze natuurgebieden. Voor lopers die er meer over willen weten!
lichtenbeekkaart1874_520Lees meer ...
Comments

De trainingen van Loopgroep Warnsborn van de afgelopen week. Van dinsdag 21 tot zaterdag 25 februari. Een overzicht.

dinsd21feb

Kijk verder om alles routes te zien in GPS-Sport.net.

Lees meer ...
Comments

Zaterdag TESTLOOP - PARCOURSVERKENNING Warnsborncross!
Dus zaterdag voorbereiding op de wedstrijd op ons thuisparkoers! Komt allen! En natuurlijk de site van de cross, kun je alvast het parkoers zien!
Comments

Tweet - De route voor morgen!

Vanmiddag met een goede vriend de route aan het controleren en uitzoeken voor de hardlooptraining van morgen. Meteen ook maar getweet!

Lees meer ...
Comments

De Koudste Ochtend van het jaar - En te koud om te trainen! - Een fotoverslag.

Het was koud, zaterdagochtend op 4 februari 2012. Zo koud dat ik het raadzaam vond, of niet verantwoord om te gaan lopen. Tenslotte zaten de temperaturen rond de - 20 °C. Zou er iets gebeuren waardoor, is de kans te groot voor onderkoeling, zo niet, onvermijdelijk. Dus 's morgens vroeg al druk bezig met sms'en website aanpassen en emails sturen. En voor de zekerheid naar Warnsborn om lopers die het gemist hebben persoonlijk op te vangen en in te lichten. En er waren helden die toch zoveel moed en zin hadden om te lopen.
IMG_1071IMG_1075IMG_1083
Kijk verder voor meer foto's!Lees meer ...
Comments

De andere foto's van Warnsborn in de sneeuw!

En nog vijf foto's!
PadHeiBevrorenvijver
Lees meer ...
Comments

Tips voor lopen in de kou! De allereerste vorstperiode van Loopgroep Warnsborn

Voor het eerst dat de temperatuur voor een lange periode onder nul gaat. Na een lange tijd geen echte winter maar meer een natte periode lijkt het nu echt te gaan winteren. Een goed moment om stil te staan bij kleding, en dan speciaal tijdens de winterperiode. Met enkele tips.

Met meest belangrijke is eigenlijk, nog meer dan de temperatuur zelf, de wind. Met de wind moet je daarom het meest rekening houden met de richting. Lees meer ...
Comments

Testloop/Parcoursverkenning Safarirun

Testloop en tevens verkenning parcours voor de Safarirun die volgende week zondag weer gehouden wordt. En de opkomst was geweldig!

Twitzat141

Een mooie gelegenheid om alvast het parcours te verkennen en een tijd neer te zetten. En wie weet, de kans is in een echte wedstrijd natuurlijk heel groot, dat je dan een snellere tijd neer gaat zetten!
Voor de tijden van het testrondje en wat dus volgende week verbeterd wordt, kijk verder. Maar misschien ben je ook benieuwd naar de geschiedenis van de loop? Op Arnhem Dichtbij kun je daar alles overlezen, en ook nog eens de route nog eens bekijken!

Lees meer ...
Comments

De thee voor de komende maanden!

Met heel veel dank aan naamgenoot Heijn en aan alle hamsters heb ik nu een flinke voorraad thee ingeslagen. Dus als je al wilt weten welke soorten thee je komende maanden te drinken krijgt bij de afsluiting van de training kun je alvast hier kijken! En niet alleen kruiden, ook gewone thee, al was alleen al voor mijn Sponsor Rex! De grote liefhebber van zwarte thee. Volgens mij heb ik voor Rex een paar lekkere thee soorten gevonden!

Theetotaal

Lees meer ...
Comments

De laatste wedstrijden van het eerste jaar van Loopgroep Warnsborn! En de eerste grote wedstrijd in 2012!

Hier komen de uitslagen van de Dijkencross (Pannerden) en de Derde Kerstdagloop.
Maar ook van de eerste grote wedstrijd van het jaar, de 21 van Egmond, met daarin een hoofdrol voor Herman en Willem!

Laatste nieuws Egmond, vers van de sms van Willem:

"Hoi Albert, Herman heeft 2.04.45 en ik 2.06.45. Ik ben helemaal kapot, vooral het stuk na het strand was erg zwaar.
Groet
Willem"

Nog actueler, dus later, de sms van Herman:
"Hoi Albert. Ging best goed vandaag. Natuurlijk weer te snel bij de eerste 10, hierdoor aan het eind moeten bekopen met een lood zware laatste 5. Tijd 2.04.45. Gr. Herman"

Lees meer ...
Comments

Opweg naar Kerst, Glühwein Zeit!

KersttochtDinsd
Onderweg naar Kerst, hebben we deze week de trainingen afgesloten met niet alleen thee, maar ook met Glühwein met KerststolLees meer ...
Comments

Uitslagen 7 heuvelenloop

De uitslagen van de 7 heuvelenloop:
uitsl7heuvelint
Voor de uitslagen.......

Lees meer ...
Comments

De mogelijke route voor de trainingen van deze week 25, 26 27 en 29 oktober!

Voor velen herfstvakantie, maar Loopgroep Warnsborn gaat natuurlijk gewoon door! Veel heuveltrainingen deze week, maar liefst 3 x keer. En de zaterdag wordt een climaxloop. Heb een leuk rondje uitgezocht wat het heel waarschijnlijk gaat worden. Maar natuurlijk altijd ijs en wederdienende en als trainer wil ik nog wel eens improviseren als mij dat slimmer lijkt?Lees meer ...
Comments

En de sponsor, Rex dus, heeft ook zijn hesje ontvangen!

Op de zaterdagtraining kon ik Rex, de trotse en slimme eigenaar van Franzen Consult, zijn reflexiehesje overhandigen. Natuurlijk trok Rex het meteen aan en kon ik even twee foto's maken.

RexenHesje

Ook ging trouwens de verkoop op zaterdag door, de stand van wat er nu nog is: XL=0, L=4, M=2, ofwel nog maar 6 in de verkoop. Zoals ik al schreef, wacht niet te .........

Comments

Ze zijn er! De reflexiehesjes!

En meteen de eerste avond was ik er 5 kwijt. Hier showen Janine, Saskia B.S., Catharien en een klein beetje Saskia S. (sorry daarvoor Saskia) waar ze voor bedoelt zijn: zichtbaar zijn in het donker. Ik heb er 25 bestelt en er zijn dus nog 20 over in de formaten M, L, en enkele XL. Vooral de M's gingen snel gisteravond, wil je een M, wacht dan niet te lang.

Hesjes Loopgroep by night. Logo Franzen Consult

Lees meer ...
Comments

Overzicht vier trainingen in week 2,5 van september.

Sinds kort heb ik een nieuwe app voor het hardlopen op m'n Iphone. De net op Iphone uitgekomen app GPD-sport trainer. Volgens mij de beste die ik tot nu toe heb en bovendien gebruikte ik het al voor het uitzetten van routes. Het goede is onder andere dat de route opgedeeld wordt in "actie" stukken, de stukken waar gelopen wordt, en de "oefen" stukken, de delen waar we stil staan en oefeningen en loopscholing doen.

Hieronder alvast foto's van de routes die we gelopen hebben. Maar eerst, als vervolg op de nieuwe helden van vorige week, tijd om een nieuwe held in het zonnetje te zetten. Afgelopen weekend heeft Liesbeth de 10 EM van de Dam tot Dam loop gedaan in Amsterdam. Hieronder de tijd. En Liesbeth, goed gedaan en gefeliciteerd!

29820 Liesbeth Maasland Evean10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel 1:39:23
en kreeg toevallig nog net een mailtje van Hans, ook Hans is een nieuwe held ook deelgenomen aan de Dam tot Dam:
1965 Hans Veenkamp GGD Zaanstreek-Waterland10 Engelse Mijl businessloop wedstrijd mannen individueel 1:25:28

Benieuwd wie we aankomende zondag als nieuwe held kunnen bijschrijven na de posbankloop!

training dinsdag woensdag
Zaterdag donderdag

Lees meer ...
Comments

Testrondjes Rozendaalse veldloop en Bridge to Bridge.

Aankomende week gaan we veel testrondjes lopen van wedstrijden die er binnenkort aankomen. Als hulp om te kiezen welke je zou willen lopen en als voorbereiding voor de wedstrijd zelf, een overzicht van de wedstrijden en de afstanden.

De eerste wedstrijd is de Rozendaalse Veldloop. Een hele mooie loop. Als leuke bijkomstigheid, was mijn eerste hardloopwedstrijd ooit, nare bijkomstigheid dat ik aan het eind van de wedstrijd mijn enkel verzwikt had. Hoop dat jullie daar allemaal van gevrijwaard worden. Vooral ook omdat voor velen van de Warnsbornlopers ook hun eerste wedstrijd kan worden. Lees meer ...
Comments

Meer bloeiende heide op zaterdag!

Was donderdag Maria al helemaal enthousiast over de hei die in bloei stond, aan het eind van de training kon Maria haar geluk helemaal niet op! Liepen we over de paarse hei terug naar Warnsborn. Dat het mooi was kun je zien op de foto’s. We hebben het tijdens het lopen ook gehad over de verschillende soorten hei die er in Nederland zijn. Omdat veel lopers blijkbaar het verschil niet kennen tussen dop en struikheide ook nog even een korte uitleg „Ter leering ende vermaeck”.

.
Lees meer ...
Comments

Het 1 km. rondje, met 40 meter extra!

De 1 km. op het parcours van de Safariloop/Safarirun van donderdag 12 aug. heb ik op de plattegrond de verschillende afstanden neer gezet. Ter controle en als hulpmiddel voor de volgende keer. En het blijkt volgens de kaart dat de afstand 40 meter langer is dan ik gedacht had. Uiteindelijk bleek het 1040 meter te zijn. Dus het eindpunt mag de volgende iets naar voren! Zal voorla dan voor de zaterdaggroep zijn, voor de donderdaggroep zal dat volgend jaar zijn. Lees meer ...
Comments

De route voor de training 6 aug. van zaterdag! 3 x 10 min. Climaxloop.


Run.GPS Community Run.GPS Mobile Sports GPS Software

Comments

Zaterdag de testloop om je snelheid te leren

Afgelopen zaterdag hebben we de "oefentempo" training gedaan. Een training waar iedereen leert wat de snelheid is voor de verschillende trainingstempo's die je tijdens je training moet lopen. Een belangrijke training, want trainen op de juiste snelheid is erg belangrijk wil je optimaal trainen voor je mogelijke doel, het beste uit je te halen tijdens hardloopwedstrijden. Het gevaar ligt er niet in dat men te langzaam loopt maar eerder dat men te snel loopt. Ook tijdens deze oefentraining bleek dat weer. Dat blijkt wel uit de gegevens die ik van Ronald, één van de deelnemers, heb gekregen. Lees meer ...
Comments

Vergelijking verschillende hardloop-app's op de Iphone

Enige weken terug heb ik een hardloop-oriëntatieloop uitgezet. Voor mij een goede gelegenheid om de verschillende hardloopapp's op mijn Iphone. Tot nu toe was mijn favoriete app voor hardlopen, Runkeeper. Grafische gezien een duidelijk overzicht van het gelopen parcours met daaronder de grafiek met snelheid en de hoogteverschillen. Een tweede goede vond ik Runtastic. Ook met duidelijke grafiek voor de verschillende tempo's en hoogtes.

Runtasticdeel2

Lees meer ...
Comments

Twee trainingen met sfeervolle foto's!

Afgelopen weken 2 trainingen gehad waar we interessante weersomstandigheden hadden en bijzondere dingen tegen kwamen.

Op zaterdag 23 april was dat de prachtige opgestapelde (brand)houtstapels van de manege aan de Kemperbergerweg, donderdag was het lopen met "slecht" weer, een onweersbui waar gelukkig weinig onweer in zat. Maar wel voor een zeer sfeervolle omgeving zorgde. Heel bijzonder om dat mee te maken.


Houtstructuur op zaterdag. Mooigroen sfeervol lopen op rondje Som/Okken Warnsborn op donderdag.Lees meer ...
Comments

Animatiefilmpje dat duidelijk het verschil tussen de twee loopstijlen laat zien.

Een filmpje die duidelijk het verschil laat zien tussen natuurlijk lopen (zoals je dat doet als je op blote voeten loopt) en lopen met haklanding.

Je kunt de animatie ook sneller en langzamer laten lopen, en ook verschillende gevolgen van de loopbeweging laten accentueren.

http://www.newtonrunning.com/run-better/optimal-running-form..

Mijn streven is dus mensen vooral te helpen om op de eerste wijze te laten lopen. Wat je ook naar voren ziet komen in het filmpje is het hogere ritme, de pas-frequentie en de extra belasting die je knieën en heupen krijgen met de meer zware langzame pas. Lees meer ...
Comments

Zaterdag 9 april, met prachtig weer de eerste training van de zaterdaggroep in Warnsborn!

Deze week was voor mij een spannende week! De eerste trainingen als Loopgroep Warnsborn op donderdag en zaterdag. Donderdag cursus en loopgroep om je optimaal voor te bereiden voor wedstrijden en op zaterdag trainen in een gezellige groep waar je steeds een andere training doet met net dat iets extra's wat je niet zo snel alleen zou doen.

Donderdag had je al hier kunnen lezen de ervaringen van zaterdag. Nu over een leuke training op zaterdag met prachtig weer, in 1 v.d.mooiste omgevingen van NL!

Warming-up met een oefening nog geleerd tijdens een workshop van Marco Koers. Weet jij een mooier landschap om oefeningen te doen? LandkaartSatel En na de training verdiend aan een bakje thee bij Oranjerie Warnsborn.Lees meer ...
Comments

Artikel Loopgroep Warnsborn in "Hét Gemeente Nieuws"

Ik was weer helemaal blij toen ik zag dat in "Hét Gemeente Nieuws" van week 12 mijn artikel over de nieuwe cursus en loopgroepen afgedrukt stond.
Voor als je het nog niet gelezen hebt, hier het artikel!

ArtikelDonderdagZaterdaggrLees meer ...
Comments

Afscheid van CIKO'66 op donderdag en zaterdag.

Afgelopen week de laatste trainingen bij CIKO '66.

Het voelde heel erg raar afgelopen week. Zoals dat wel vaker is met afscheid nemen. Naar meer dan 20 jaar gelopen te hebben bij CIKO '66 en waarvan 15 jaar als trainer was de laatste week aangebroken bij mijn vertrouwde club. En tijd om afscheid te nemen van twee groepen waar ik 15 - en 6 jaar training aan heb gegeven. En op de foto's kun je zien hoe de beide groepen afscheid van mij namen.
Afscheid van de wedstrijdrecreanten op donderdagavond bij CIKO '66. De zatergroep van CIKO'66 zwaait mij uit.Al de aardige kado's die ik van mijn lopers heb ontvangen.Lees meer ...
Comments